PixelHELPER логото за добредојде

Пракса-ориентирани стратегии за протести ∴ Светлина уметност ∴ Решенија против диктаторите ∴

ueberuns

Само оние кои мислат поинаку го менуваат светот

Но наше Гневот е разбирливо, со оглед на она што го претрпевме. Што мораше да направи нашиот? дедовци и баби Подигање чај за Bigwigs in Ceylon.
Што има наше родители auf den Заклани памучни полиња за Индијанците и сиромашните саксонци во Бакарни и Колтан рудници во Дрезден само така Конго електрични апарати на Конго 30 по домаќинство имаме. И какао und Кафе плантажи во Пфалц, Генерации на Палатин имаат свои Здравјето е уништено за оние непријатни Африкански корпорации и Сомалиски риби што го ловиле нашето Северно МореЗатоа многумина мораа сега да одат Источнофризиски пирати да биде. Речиси сите ти пукаше нашите слонови, за твое Шаховски парчиња и пијано копчиња, Сега доаѓаш со твоите џипови и оди на сафари и изгледаш последните слонови во Баварската шума на. Тоа е тешко. и кога Хереро ја нападна Германија, и ова Геноцид на Швабијанците, Тоа функционира по сите. Нешто како што не само што тропнете на вашата облека, Сеуште боли после 100 годиниВие нема да закрепнете толку брзо. Ние стоиме овде на колена корозивни хемикалии, така што можеш во Бангладеш за 7 Евра фармерки можеш. Колку од нашите девојки го изгубивме во Рудници за дијаманти во Билефелд, така што Bonzes во Сиера Леоне може да пее Дијамантите се најдобра другарка, Сега тие, исто така, доаѓаат преку Медитеранот и тие сè уште сакаат живеат во нашите сали, Да, што друго, што друго треба да направиме за вас? Иргенван е исто така завршенВо одреден момент не можеме повеќе да сториме. Во одреден момент, нема повеќе. нашите Срцето е далеку Aber нашите можности се конечни.

Ние. Систематски табу-пауза како суштински стилски уред

пиксели Помошник се грижи за светот Мрежа за активисти и уметници за човекови права против диктатори да се бори и натаму важни социјални прашања до точка. Со нашето уметничко дело Ајде да го направиме светот еден подобро место и да доведе до тоа големи општествени промени, со длабока демократско општествоВо името на Толеранција треба да пиксели Помошник тврдат дека правото, на нетолеранција да не толерира.

Светлосна проекција на радомот во Федералната разузнавачка служба во Бад Ајблинг

Кои се PixelHELPERS?

Умре пиксели Помошник се бори со светски активист и уметник мрежа необични средства gegen социјални зла, Често, уметниците кои учествуваат користат најсовремена технологија и сите алатки на сатирата за да ги стават проблемите во фокусот на медиумското покривање.

Незадоволен од бучавата на светот, одиме на пат, мирен и безбеден, бестрашен во опасности, високи цели на ум за да ја заштитиме земјата. Основно верување е дека принципите на француската револуција се "слобода, братска еднаквост" потребни за борба против повторувањето на политичката апатија.

Акции | -2011 2019

прес

"PixelHELPER додадете своја сопствена револуционерна блокада на уметноста и сатирата со вашата работа"

sagte Германија радио култура

"PixelHELPER е еден од најиновативните инкубатори на политичката акција и се залага за проширена форма на уметност", велат некои. Велиме: Уметноста мора да предизвика болка, провоцира и бунтовник. Ние сме загрижени за уметноста како облик на општествено самоуверување во духот на просветителството. Нашите кампањи ги потенцираат можностите на уметноста како петта моќ во државата. Уметноста, според тоа, не е огледало што го држите до реалноста, туку чекан со кој ќе го направите.

Ги препознаваме можностите.

Учиме. Играме. Ние развиваме идеи. Ние добиваме идеи надвор од темнината. Ние го користиме контрастот. Ние го правиме тоа спектакуларно, или да направиме нешто да исчезне. Го фокусиравме погледот. Ние правиме врски. Ја менуваме вашата перспектива. Ние работиме во сенка. Ние бараме зошто со светлина. Ние даваме одговори. Се залагаме. Ние го обвинуваме. Играме со искра на светлина во нашата најдлабока. Го носиме надвор.
И да речеме: Ние сме PixelHELPER

Слабите се исто така силно поврзани

Фридрих Шилер

Излези и докажи се.

Коцката PixelHELPER отиде низ светот.

Решавање на коцка на Рубикова во видеото во 80 денови во целиот свет симболизираат братска синџир на човештвото околу земјата, пиксел Помошник со свој живо поток crowdfunding форми стан во Андроид PlayStore речиси вас и на гледачот да Interaggieren покани.

Во текот на животот оставаме многу траги. Дури и во животот на други луѓе, чии патишта би можеле да преминеме само еднаш и дека толку многу влијаевме, така што нивниот подоцнежен живот беше поинаков. Нема да има поголема благодарност за работата на PixelHELPER Foundation отколку трајно позитивно влијание врз нашето општество.

Ние се бориме со страст за подобар свет.

Хуманизмот како интерактивен искуство стриминг во живо, се движи на дистрибуција во текот на емоции во Фејсбук. Зомби не знаат никаква раса, боја или религија. Само мозоци! Проектот Zombies without Borders се гледа себеси како интерактивна платформа за роеви. Името е дериват на голем број зомби компјутери кои се контролираат однадвор. Нашата цел не е ништо помалку од решение за сите хуманитарни катастрофи преку интерактивни помош на гледачите на живо поток. Наша цел: 24 часови на жив свет од искри на светот. Во придружба на новинарите во воените зони, дистрибуција на хуманитарна помош во бегалски кампови или лов за ловокрадците во Националниот парк Кругер, можностите нашата контрола рој се Безгранична Нашиот инструмент: икони на емоции на Фејсбук контрола на помошни рој и да одлучи што е направено.

Технички, тоа функционира така што ќе почнеме да живееме со транспарентни контроли и потоа да ги поканиме вработените во "зомби без ограничувања" во нашиот животен тек. Затоа внимаваме на кореографијата на интерактивните контроли и брзо реагираме на промените во животовите на местото на кризата.

Livestream crowdfunding стан во Маракеш, Мароко

Фондацијата PixelHELPER | Презентација на апликацијата во Маракеш, Мароко

  • Во име на основачот на PixelHELPER, 2009 ја доделува наградата "Започнете своја сопствена револуција" за нејзината работа за бездомниците.
  • 2013 започна пиксели помошник бездомник Срање Бура кампања, која многу германските медиуми доби во, вклучувајќи го и Зидојче цајтунг со функција член на нашата акција.
  • 2014 10 ги загрева со кампањи во Амбасадата на САД, / беспилотни летала скандал на НСА и стигна да остане во чекор со неделникот промоции тема во медиумите.
  • 2015 се стекна со нови дилери со оружје на д-р Ing. Oetker Group преку ноќ преку светлосни проекции на федералното министерство за одбрана принудна свест на национално ниво.

Од Виножито

PixelHELPER сака да протестира против прогонот на хомосексуалците во тоталитарните држави ширум светот. Се уште има многу земји во светот, како што се Иран, Нигерија, Мавританија, Судан, Јемен, Саудиска Арабија и Обединетите Арапски Емирати, каде што хомосексуалноста е нелегално и казниво со смрт!
Љубовта не знае пол, без боја на кожата или религија! Љубовта не знае граници! Ова е она што ние сакаме да го пренесеме до PixelHELPER низ целиот свет со светлината уметнички проект "Од виножитото".

мобилен проект штаб

Итна ладна капсула за бездомници

Зимата се приближува и на бездомниците им е потребна наша помош. Нашето решение: пиксели Помошник ладна итни капсула против замрзнување на луѓе на улиците на Германија. Секоја година помалку Германци умираат од авионски несреќи отколку бездомни луѓе умираат. Во Германија има повеќе од половина милион бездомници надвор од мрежата за социјална заштита. Повторно и повторно, луѓето се испраќаат во температури под нулата надвор од вратата, а потоа очајно да се замрзне до смрт. И проблемот со бездомништвото во самата Германија не е допуштен. Тука доаѓа и нашата програма за реинтеграција без покрив над главата. Почнувајќи со ладна итни капсули за бездомниците да се заштитат од премногу лесно да се избегне смрт, градиме систем на основните проблеми на бездомништвото - недостаток на безбедност - нема шанси за работа и - социјална отуѓеност, тепачки и така луѓето малку по малку, се врати во нормала Животот дозволува.

PixelHELPER го поддржува проектот Schwarmhilfe "Зомби без граници"!

Хуманизмот како интерактивно доживување во живиот свет, ја контролира дистрибуцијата преку емотиконите на Фејсбук. Проектот Зомби без граници се гледа себеси како интерактивна платформа за роеви. Името е дериват на голем број зомби компјутери кои се контролираат однадвор. Ние носат бели лабораториски палта и не се направени како зомби. Нашето стремеж не е ништо друго освен решение за сите хуманитарни катастрофи со интерактивно помагање на гледачите преку животовед. Наша цел: 24 часови на жив свет од искри на светот. Придружни новинари во воените зони, олеснувања во бегалскиот камп или пацифистички ловски ловокрадци во националниот парк Кругер, можностите што нашите роеви за контрола се безгранични. Нашата алатка: Емоциите на Фејсбук го контролираат ровот на помош и решаваат што се прави.

Ние сме само малку напредна постара мајмуни на мала планета што орбитира околу многу просечна ѕвезда.

Стивен Хокинг
нашите филозофијата

Никогаш не се сомневајте дека мала група на сериозни и посветени луѓе може да го промени светот. Всушност, тие се единствените што можат да го направат тоа.

Маргарет Мид