Активни против тортура. Кампања против тортура

Кампања Стоп за тортура! Активни против тортура

Раката на жената ја притиска главата на жената на каучот. Од карафата водата тече во устата и носот на жената, таа се брани, не добива воздух, очајно се обидува да дише. Камерата зумира на вашите врзани нозе, кои трепери како во агонија.

Судбината на Раиф Бадави толку многу ја помести PixelHELPER дека ние и неговата сопруга започнавме кампања против тортура. Тортацијата на кошмар е реалност за бегалците на нивното патување, како и безброј луѓе низ целиот свет. И покрај апсолутната забрана, владите мачат во тајност или доставуваат луѓе во земји каде што се соочуваат со тортура.

Покрај поединечните случаи на тортура и малтретирање, како што е Раиф Бадавис, PixelHELPER бара од државите да преземат заштитни мерки. Тортурата треба да се спречи дури и пред да се случи. Тие вклучуваат кривична истрага за наводите за тортура и забрана за употреба на принудени признанија во судот. Медицинската документација за случаи на тортура исто така игра многу важна улога.

Борбата против тортурата сè уште не е завршена. PixelHELPER ќе продолжи да документира случаи и да ги поддржува жртвите - за свет без тортура.

???????????? Нашата непрофитна Не можете да се направи тоа без вашата донации ???? Во името на толеранцијата, ние shoulderstand claimsoft правото да не се толерира нетолеранција ??????? ?????????