Спомен на умрените муслимани од кинескиот уџурски геноцид

Ослободете ги концентрационите логори на Ујгурите

Ве молиме да не поддржите во колекцијата за споменикот за мртви муслимани во Кина Англиски споменик за геноцид во Кроуфундинг: Германски спонзориран геноцид: Француски crowdfunding: Меморијал aux Musulmans атентатори

Денес е незамисливо за 2 да ги стави милиони Евреи во кампови за преквалификација за да ја истераат нивната религија. Ако Унгарија ги одзеде вашите деца од еврејските семејства и ги стави во училиштата за да ги отстранат своите верувања, Советот за безбедност на ОН ќе преземе акција веднаш.

Бараме верска слобода во Кина, почитување на човековите права и демократски избори за подобра иднина. Сите џамии мора да бидат повторно изградени на сметка на Кина, сите #Uiguren Мора да бидете слободни да вежбате вера.

На "спомен на убиените муслимани на Кина," краток #Uighuren спомен геноцид, врз основа на Помошник на пиксели во Мароко, потсетува на околу 3 милиони муслимански Ујгури кои не беа убиени #XiJingPing под власт на Адолф Хитлер. Донирај сега за да можеме да продолжиме да го градиме полето на стеле.

Секогаш кога некој трепери еден европски државјанин, Ујгурите се тресат поради тортура. Во Кина, исламот е забранет, сон за десничарски идиоти. 200 џамии беа уништени, Кинезите сакаат да знаат за гарникот. Заклучи Ујгури, и се смееш во тупаница. Секој што верува во Аллах во Кина, ги ограбува децата од сон.

И тогаш сите муслимани ги нема, вели Кси Џинпинг, што беше многу убаво. Бидејќи ги гледавте сите држави, но кинеските пари може да ги имате. Но, тогаш изгледаш како далеку, во меѓувреме, Уигур е во нечистотија. А Куранот е билет за сезонски билет за концентрациониот логор. Измил мозокот на Ујгур, Мухамед не би го дозволил тоа. Возете до кинескиот ѕид и легнете, чекајте. Ќе ги испрати своите возачи во Хонг Конг, Тибет и натаму. Сите муслимани ќе се соберат зад себе и Кси Џинпинг ќе се појави. Во Кина тогаш постои демократија и никогаш повеќе исламофобија.

Со помош на кампови за повторно образование и внимателно следење, кинеската централна влада се обидува да спречи немири во покраината. Постоењето на вакви објекти беше официјално потврдено од владата во октомври 2018, но во исто време ги негираше овие наводи за лошо постапување таму.

Никогаш повеќе Германија не може да размисли кога некое религиозно малцинство е заклучено во концентрациони логори. Ги повикуваме НАТО и Обединетите нации веднаш да ги ослободат сите Ујгури од камповите за преквалификација.

За Ујгурски, муслиман Turkvolki во кинеската провинција Ксинџијанг, во последниве години, промени многу (фото од 22.09.2013; урнатините од урната џамија во Кашгар). Но, политичкото раководство во Пекинг мораше да сфатат дека најголемата провинција не се во западниот дел на Народна Република под контрола. Кинеската политика во Ксинџијанг е сличен на тибетскиот будистички етнички Кинези и нивните компании се привлечени насочени. Исто така, тие имаат корист главно од владини инфраструктурни програми и инвестиции. на локалниот јазик станува се повеќе и повеќе раселени од Мандарински во училиштата. Значи Ујгурите бегаат во религијата за да го задржат својот идентитет. Колку повеќе владата го потиснува исламот, толку радикално станува.

Бараме итно ослободување на сите Ујгури и воведот
на верската слобода во Кина. Секој може да верува во она што го сака, Монструмот на летање на шпагети или една од светските религии. Кина мора да ги спречи своите жители да вршат верска слобода. Во германскиот устав е религиозната слобода - која треба да го земе кинескиот устав како пример.

Кина затвора стотици илјади муслимани во концентрациони логори

???????????? Нашата непрофитна Не можете да се направи тоа без вашата донации ???? Во името на толеранцијата, ние shoulderstand claimsoft правото да не се толерира нетолеранција ??????? ?????????