Кампања за "Повеќе демократија" во Турција

Геноцид светлина уметност PixelHELPER против Ердоган

Слободата на зборот е во акутна опасност во Турција. Од обидот за државен удар во јули 2016, турската влада жестоко се спротивставува на критичарите на власта и на медиумите. Ова ја влошува веќе напнатата ситуација за медиумите во Турција. Пасошите на новинарите се конфискувани, авторите се уапсени. За 130 медиумските куќи веќе се затворени, вклучувајќи ги и издавачите на книги 29, кои исто така беа експроприрани.

Меѓу новинарите и издавачите преовладуваат страв и Естистенцнот. Во Турција слободата на говорот е прегазена. Слободата на зборот е човечко право и не може да се преговара. Слободата на изразување, информациите и печатот се основа на слободното и демократско општество. Ја повикуваме Сојузната влада и Европската комисија да заземат јасен став во врска со ситуацијата во Турција, да бараат бескомпромисна и активна слобода на изразување во своите одлуки, дејства и изјави и да не бидат предмет на преговори. Ако слободата на говорот е нападната и масовно ограничена во Турција и во други делови на светот, Сојузната влада и Комисијата на ЕУ мора да ја преиспитаат својата политика кон таквите земји. Освен тоа, на новинарите, авторите и писателите им е потребна брза помош од Германија и од Европа, на пример, преку небирократско издавање на итни визи.
Новинарите, авторите и издавачите, книгите, весниците и списанијата даваат значаен придонес за демократијата и слободата. Затоа, ние сме посветени на слободата на изразување, информациите и печатот. Поддржете ја нашата петиција и придружете ни се за овие основни права! За зборот и слободата!

Нашите активности ги вклучуваат медиумите и осигуруваат дека овие важни хуманитарни прашања не се заборавени. Ве молиме споделете ги нашите проекти на Фејсбук! Ако ја поддржувате нашата кауза, би биле благодарни за секоја донација за да можеме да продолжиме со нашите кампањи на трајна основа. Дури и неколку евра прават разлика! Споделување е грижа. Ве молиме да ја поддржувате нашата добротворна работа.

подобро место
PayPal

Прочитај повеќе

???????????? Нашата непрофитна Не можете да се направи тоа без вашата донации ???? Во името на толеранцијата, ние shoulderstand claimsoft правото да не се толерира нетолеранција ??????? ?????????