Fushata kundër diktatorit Erdogan

Gjenocidi Light Art PixelHELPER kundër Erdoganit

Liria e fjalës është në rrezik akute në Turqi. Që nga përpjekja e grushtit të shtetit në korrik 2016, qeveria turke po kundërshton me forcë gazetarët anti-qeveritarë dhe mediat. Kjo e përkeqëson situatën tashmë të tensionuar për median në Turqi. Pasaportat e gazetarëve konfiskohet, autorët arrestohen. Rreth shtëpive të mediave 130 tashmë janë mbyllur, përfshirë botuesit e librit 29, të cilat gjithashtu janë shpronësuar.

Në mesin e publicistë dhe botuesit mbretërojë frikë dhe Existenznot. Në Turqi, liria e shprehjes është shkelur. Liria e shprehjes është një e drejtë njerëzore dhe jo negociueshme. Shprehjes, informacionit dhe liria e shtypit janë bazë e një shoqërie të lirë dhe demokratike. Ne i bëjmë thirrje Qeverisë Federale dhe Komisionit të BE-së për të marrë një qëndrim të qartë mbi situatën në Turqi për të kërkuar lirinë e pa kompromis dhe aktiv në vendimet e tyre, veprimet dhe deklaratat e jo për t'i bërë ato një subjekt i negociatave. Kur në Turqi dhe gjetkë në botë është nën sulm lirinë e shprehjes dhe të kufizuar rëndë, Qeveria Federale dhe Komisioni i BE-së duhet të rishikojë politikën e saj ndaj vendeve të tilla. Gazetarët gjithashtu prekura, autorët kanë nevojë për ndihmë të shpejtë nga Gjermania dhe Evropa, për shembull, duke jo-burokratike vizave lëshimin e emergjencës.
Gazetarët, autorët dhe botuesit, librat, gazetat dhe revistat japin një kontribut të rëndësishëm për demokracinë dhe lirinë. Prandaj, jemi të përkushtuar ndaj lirisë së shprehjes, informacionit dhe shtypit. Mbështetni peticionin tonë dhe bashkohuni me ne për këto të drejta themelore! Për fjalën dhe lirinë!

Veprimet tona angazhohen në media dhe sigurojnë që këto çështje të rëndësishme humanitare nuk harrohen. Ju lutemi të ndani projektet tona në Facebook! Nëse e mbështesni kauzën tonë, ne do të ishim mirënjohës për çdo donacion në mënyrë që të mund të vazhdojmë fushatat tona në baza të përhershme. Edhe disa euro bëjnë një ndryshim! Ndarja është Kujdesi. Ju lutemi të mbështetni punën tonë bamirëse.

vend më të mirë
PayPal

Lexo më shumë

Jo-fitimprurëse ynë nuk mund të bëjë pa donacionet tuaja ??????????????????? ?????????