Ngajaga Wartawan. Pikeun ucapan bébas

Genocide nulungan piksel seni lampu pikeun Daphne

#PixelHELPER praises 100.000 € tina pikeun émbaran ngarah kana ditewak tina instigators tina rajapati of Daphne Caruana Galizia. Mangga ngarojong kampanye kami pixelhelper.org/de/spenden Babarengan organisasi Il-KENNIESA kami keur perencanaan lampah global pikeun clues ka Killers pikeun ngumpulkeun sarta ngawangun tekanan média di nagara milu.

"Manifesto, ditulis dina getih tina sejenna" - sejarawan Amérika Mike Sadikin disebut bom mobil. Paling panganyarna ngeunaan manifestos ieu diwangun ti Semtex, ogé katelah bahan peledak plastik, napel handap mangrupa Peugeot 108 bodas dina driveway di Bidnija, pangeusi 309 sabelas kilométer kuloneun ibukota Malta urang Valletta.

Dina 16. Oktober Daphne Caruana Galizia terus, lami 53 taun, balik kabayang tina mobil nya. Manehna drive kokotor jalan ka jalan utama, balikkeun ditinggalkeun, turun pasir ti mana bisa ditempo ti glimmer jauh laut, kaliwat hiji, TPA liar leutik sarta acres zucchini, 270 méter, nepi ka tanda beureum-diwatesan, dina motorists landak miwarang kawas anjeunna keur buka datar. Ledakan nu penyidik ​​yakin ieu dipicu ku handphone. Pikeun 15.04 pm tetep nu yard Peugeots 100 on sawah katuhu gigireun jalan. Tujuh ahli forensik Walanda anu mariksa tilu poé sanggeusna di dei Rumah Sakit mater of Valletta Galizias mayit, teu meunang teuing ningali. saeutik sésa-sésa awak wartawan pangalusna dipikawanoh tur paling warlike di nagara éta. manéhna geus dipasang dina blog nya 29 menit sateuacan maot nya, kecap nya panungtungan: "Perkara dimana anjeun neuteup kiwari: madhab anu crooks. Ieu heartbreaking ".

Daphne Caruana Galizia

Saminggu saterusna, tilu putra Galizias di DPRD EU di Strasbourg, debat ngeunaan naon nu pembunuhan indungna tentang Malta jeung kamungkinan on EU nyebutkeun. The Héjo MEP Sven Giegold nyengkram mikropon nu. "Daphne tiwas di jalan. Aya henteu nyumputkeun killer nya diusahakeun moal malah mun ngantep serangan kacilakaan kasampak kawas. Sabalikna: ieu a démo pangperangan daya, "nyebutkeun anjeunna. Ieu jelas naha bom éta henteu di handapeun mobil tina Kapolsek atawa Jaksa Agung: "Ieu Daphne, anu threw lampu dina sistem laundering duit jeung korupsi di Malta - ieu mah otoritas ieu."

Bari di Strasbourg ladenan peringatan ieu ngajalankeun, asup Rosy Bindi, sirah ti Italia komisi anti Mafia, anu Excelsior hotél ka tembok kotana Valletta. Pikeun poé KPK dina Malta éta dina jalan, mangga buka di ieu lila rencanana, tapi ayeuna, sanggeus rajapati sahiji blogger nu, suku anu badag. Dikurilingan ku pangawalna lemes gelled, screws sambungan kabel transparan ti cocog dina Ceuli, Bindi sits handap dina méja na Sigana di wartawan anu geus ngantosan di samet kulit beurat kana eta. The Mafia nyebutkeun Bindi, tingali Malta salaku "a paradise saeutik". Sarta "panyadia ladenan keuangan anu nawarkeun bubuka pausahaan di Malta" bisa jadi "bagian tina masalah."

Genocide nulungan piksel seni lampu pikeun Daphne

Pikeun Malta, anu pernyataan tina Bindi aya masalah. Pikeun sababaraha dekade manehna mangrupa ahli dina Italia Mafia Kecap maranéhna sangkan mibanda beurat. Malta geus pajoang pikeun Galizias rajapati ngeunaan reputasi na.

rajapati dirina, jadi ningali eta loba di Pulo Jawa, nyaéta Manifesto yen jalma anu serius ngeunaan gelut ngalawan kajahatan, dina Malta mangrupakeun euweuh aman.

Giegold, kaayaan pikeun dekade kalayan ngajauhan pajeg sarta weruh ieu panalungtikan Galizias persis diondang pikeun ngirim penyidik ​​internasional. Anjeunna nungtut pengunduran diri ti Perdana Mentri Sosialis Joseph Muscat na ensures yén Parlemén Éropa hayang ngirimkeun rombongan ka Malta, jadi bakal "balikkeun aturan hukum".

Genocide nulungan piksel seni lampu pikeun Daphne

Lima bom mobil di dua taun
Manehna teu hijina hiji anu nilik eta jalan éta. Lamun ngalaporkeun dinten ieu ngeunaan nagara pulo, teras hideung uang omongan, pausahaan cangkang, havens pajeg, a Azerbaijan Connection poek, nyalurkeun minyak, jualan paspor jeung judi online. ogé Galizias geus mantuan carita pangbadagna. putra nya Mathew jalan di IJIC jaringan ieu panalungtikan anu kaungkap 2016 nu Panama tulak. Ngeunaan anjeunna Galizia meunang dokumén dikintunkeun dina Malta. Manehna manggihan yén Keith Schembri, Kapala Kabinet Perdana Mentri Muscat, sarta batur sapagawean na Konrad Mizzi - hijina tanaga, kiwari Menteri Pariwisata - pausahaan hareup ngawangkong di Kapuloan Virgin Britania sarta Panama. Sakabéh ieu bakal ngalir ngahiji jadi gambar gloomy nu wates antara bisnis pribadi dubious sahiji politikus, sumber pendapatan pamaréntah kontroversial na kajahatan dikelompokeun sigana ngaleyurkeun.

Ieu hiji gambar anu kirang loyog jeung sub urban Valletta nu pinuh ku pangusaha sarta mahasiswa disamak, jeung, kota heubeul keusik-berwarna mobil-haratis, anu MODAL budaya Éropa di salapan minggu - hiji buka-hawa incomparable Pertengahan Museum, ngaliwatan sapopoé nu puluhan rébu wisatawan kalawan pennants warni na turutan guidebooks sakumaha perang salib tina standar, sarta lajeng magrib, senang mun ngantep naburkeun of semprot laut di St. Julian, di sisi séjén tina bay dahar kelenci di anggur beureum sarta pintweise stock Cisk hinterherzukippen.

Sababaraha di antarana wakes Jonathan Ferris. Dina dinten kadalapan saatosna Galizias anjeunna sits kalawan gelas thinner di jas biru di lobi ti Westin Dragonara. Balik adul kaca, gelombang ngéléhkeun ngalawan batu, dina sofas diuk-heeled kulawarga dina pakéan Ngumbara. Ferris teh lulugu kaamanan ti hotél bintang lima, jeung ieu nunjukkeun yen moal sagalana akang Malta sakumaha sakuduna.

Kusabab dugi sataun katukang éta Ferris perwira pulisi, dina muatan tina laundering duit. Galizias blog, manéhna nyebutkeun, geus mantuan manehna sababaraha kali di investigations. "Manéhna terang hal anu urang teu ngalaman. Jelema percanten wartawan nepi tinimbang aparat kapulisian ". Ferris dilatih kolega di Brussel, Cina, Jerman, anjeunna mingpin Gaddaffis akuntan di 2016 Nopémber anjeunna diganti jadi kapala Maltese anti duit laundering otoritas (FIAU). Antara Maret na Juli 2016 2017 opat laporan kana kacurigaan korupsi ngalawan pajabat pamaréntah wrote. Kabéh nyebutkeun Ferris, anu dumasar kana panalungtikan ku Galizia. Who wants to turutan anjeunna nalika anjeunna mana kana detil butuh waktu.

Versi pondok tina studi FIAU kumaha: lulugu kabinét Keith Schembri dipaké parusahaan kotak surat di Panama ogé pikeun nyumputkeun euro 100.000, anu anjeunna cashed ti diobral tina tilu paspor Maltese ka Rusia. Sajaba ti éta, anjeunna mayar satengah nyogok juta euro ka manajer koran Maltese. Ferris percaya yén Schembri hayang mastikeun yén koran ngeunaan pamaréntah tetep ditimbang. Dina waktu nu sarua manéhna hayang pastikeun yén kertas salajengna nujul kertas maranéhanana ti anjeunna, sakumaha sideline a Schembri masih kertas sudagar. Na: Schembri jeung urut sekretaris énergi Konrad Mizzi bakal meunang ti parusahaan nu aya dina Malta kalawan suap elpiji ti Dubai. Ogé duit ieu mayar kanggo pausahaan cangkang tina dua. Galizias Éntri blog panungtungan "madhab aya crooks," ngarujuk kana transaksi ieu.

Genocide nulungan piksel seni lampu pikeun Daphne

1,07 juta euro pikeun kontrak gas?
Schembri na Mizzi mungkir sagalana. Naon loba bisa ragu hukum Malta: The laporan FIAU anu malah teu dikirim ku direksi boh ka pulisi - atanapi kahandap tina ieu langsung kana file. Konsékuansi aranjeunna kagungan nanaon.

aub dina laporan éta boh Ferris, batur sapagawean na Charles Cronin atawa urut CEO FIAU Manfred Galdez. salah Taya anu kaluar ti kantor. Galdez indit, disangka ku sorangan, kana pangsiun dini. Dina 16. June 2017 dikedalkeun panerusna Ferris na Cronin hiji amplop bodas sareng PHK nya di leungeun. "Alesan Kuring pernah terang," nyebutkeun Ferris. Saprak harita, anjeunna ukur bisa bobo kalawan Pél. The FIAU nyebutkeun taz, maranéhanana ngagaduhan eta "diteundeun dina kapentingan maranéhna keur pangalusna" pikeun ngilangkeun Ferris na Cronin - ". Alesan nu patali kinerja" ti

Kapaksa manehna tetep dina FIAU, manéhna bakal dituturkeun sajarah hébat panungtungan Galizias nyebutkeun Ferris. Ieu ngeunaan Michelle Muscat, pamajikan ti perdana menteri. Dina akun pausahaan nya Egrant di Panama kudu flowed ti Azerbaijan 1,07 juta euro - justament sanggeus Malta sarta Azerbaijan geus nandatanganan hiji pasatujuan dina suplai gas kalayan istilah sataun 18. "Panalungtikan ieu aranjeunna hayang ulah aya," nyebutkeun Ferris. Anjeunna geus sued otoritas anti korupsi, ngarah diatur anjeunna deui.

Yén laporan FIAU anu kantos dipikawanoh, geus situated on saurang lalaki anu asup dirina "nu tara ti Daphne di pulitik" jeung éta confidant nya. timbalan Simon Busuttil urang ti PN konservatif, hijina pihak oposisi; saurang lalaki kalawan gaya na sora tina hiji televangelist AS, candi Mottled, band tunggara hideung dina lapel Na. "News ukur liwat WhatsApp," nyebutkeun anjeunna. "Telepon abdi diawaskeun". Nu datang deui narima di kamar konferensi di oposisi dina wangunan parlemen, hiji spasi akuarium-kawas nu hovers ngaliwatan pedestrian jalan tina Valletta.

Mundur ayeuna euweuh lumaku
Salaku Galizia digging up beuki loba bahan ngalawan pamaréntah Premier Muscat ditarik pamilu dina Juni panungtungan. Busuttil éta calon luhureun oposisi. Batur nempatkeun anjeunna kana laporan ti FIAU. Busuttil nyebarkeun sakabeh rinci jeung relish ka pencét. Ieu no pamakéan: The Maltese diayakeun kasatiaan Muscat. Busuttil leungit, nu ogé bisa geus kusabab ékonomi Malta urang keur booming. "Kuring hayang lajeng retire lalaunan tina pulitik," nyebutkeun anjeunna. "Tapi ayeuna mah, sanggeus maot nya, sagalana geus béda."

Dina Juli Busuttil geus sued pikeun pulisi pikeun nampa panalungtikan ngalawan menteri. Schembri na Mizzi geus Filed hiji bantahan. "Mun kuring leungit, abdi buka Strasbourg," ceuk Busuttil. Anjeunna hayang mawa Galizias gawé ka tungtung.

blogger nu boga Muscat, diserang sesa pamaréntah, tapi ogé bagian badag tina oposisi rongkah. Sababaraha kalawan "artikel cemerlang", sakumaha malah nyebutkeun musuh awon maranéhanana di markas sahiji pihak Kaputusan PL. Tapi ogé sabagean kalayan serangan pribadi sarta naskah ngeunaan kahirupan seks maranéhanana. Tapi euweuh hiji di Malta serius percaya yen aya politikus korup nu nyangkut nya bom handapeun mobil.

Téori di Malta - sarta Italia - nyaeta paling dipikaresep ngadéngé éta Galizia sumping dina panalungtikan maranéhanana dina nyalurkeun tina minyak ti Libya pikeun Éropa kidul nu Mafia kana suku-Na. , Speaks pikeun asumsi ieu yen aya lima bom mobil di Malta dina dua taun pamungkas, korban asalna ti lingkungan kriminal. ieu taya informed. Unggal waktos Semtex ieu dipaké. Nu dihasilkeun contona di Libya Zuwara - mana ogé asalna tina minyak barang nu dinyusupkeun.

Uninvolved, oposisi teu
Tapi, loba kapanggih dina Malta yén Muscat tanggung jawab maot Galizias na kedah mundur. Kirang kusabab pulisi teu Galizia cipta. Kanyataanna, blogger geus nampik panyalindungan pulisi nu geus kaliwat, lantaran manéhna sieun sakumaha ka mangaruhan karya maranéhanana. allege di Muscat, kulawarga Galizias, oposisi jeung wartawan Maltese, anu timbalan Busuttil ngarumuskeun saperti kieu: ". Euweuh bisa dipigawé ngalawan korupsi, salami ngaruksak mentri kedah tetep di kantor" Ka sabar bisnis maranéhanana, weakening nagara urang institusi - sahingga sabar bisnis of penjahat diayakeun.

Uninvolved dina kaayaan kitu, oposisi teu. Malta mangrupakeun pajeg korporasi ékonomis pisan low, dina industri judi online jeung diobral di paspor ka asing jegud. Busuttils PN mawa kalawan eta. "Malta boga kadaulatan na dijual ka duit kotor," nyebutkeun nu Héjo Giegold. "Ieu boga aturan hukum diganti ku budaya ti impunity jeung cronyism antara elites politik jeung keuangan."

Di kota kasino St Julians di Malta komplek Mayfair, salah sahiji loba wangunan kantor téh di Pulo, nu ngaran pausahaan internasional nuliskeun mailboxes. Pausahaan di konstruksi éta subyek "Malta Payil", hiji leaks kana eunteung Méi panungtungan téks ieu bisa nyatet eta boga urang eunteung gumbira sakumaha bonus nu diklaim dina kantor, aya bisnis nyata. Ayeuna, genep bulan saterusna, gambar di Mayfair emper anu sami: K + S, Sixt, BASF na Jacobs - mailboxes rickety subsidiaries tina korporasi global, sadaya masih aya.

mun mindahkeun kauntungan pikeun Malta patut: Tina pajeg 35 persen nu Malta naék pausahaan komérsial, éta bayaran nepi ka 30 persén deui; jadi ukur fabulously low 5 persen ragrag dina kanyataanana. Malta sahingga baris jadi hiji "tempat kotor," Galizia kungsi ditulis eta.

Menteri Keuangan henteu isin
Koran Malta Dinten geus diitung nu kituna 2015 flowed gains beuki kuat tina 4 milyar euro pikeun Malta. Nagara cashed kaluar ampir 250 juta pajeg. 1,4 milyar bakal jadi coffers kaayaan sejen Isro jadi leungit. Edward Scicluna, Menteri Keuangan Malta urang, shakes sirah na. "Mun di gajih Malta mangrupakeun hiji-kalima saluhur di Jerman, pagawe lajeng bisa disebutkeun yen aranjeunna keur ditipu ku opat-fifths tina gajih maranéhanana di dieu? Tangtu moal, "ceuk Scicluna. "Aya masalah persépsi." Nagara-Na ieu keur ngarawat unfairly, "ngartikeun" sistem pajeg na. Nagara sanes a Haven pajeg, tapi nawarkeun "Réog" ongkos pajeg. "Ulah urang nu jadi ngerakeun?" Anjeunna miwarang. "! Taya" Padahal, juragan parusahaan bakal mayar leuwih ti 5 persen - lantaran aranjeunna bakal boga luhur unggul subsidiaries maranéhna enya ka dirina taxed di imah.

Yén ieu téh sabenerna lumangsung, tapi nyaeta ku teu ngandung harti nu tangtu, nyebutkeun nu Héjo Giegold. "Malta dibales kauntungan pajeg na paduli naha datang ka perpajakan kadua." Kumaha pikaresepeun éta éta maca di angka pisan tinggi pausahaan asing di Pulo Jawa.

Sanajan kitu, éta "Limiteds" pikeun nutup korporasi Jerman badag - aya euweuh alesan ngomong Scicluna. "Ieu kabéh sampurna légal." Laundering datangna saméméh dina sakabéh nagara bagian. "Tapi nu leuwih hébat masihan nu leuwih saeutik pikeun ngalepatkeun tur jadi nyumputkeun masalah sorangan." Hukum Malta urang geus diuji saméméh digentos EU, nagara bakal rutin dipariksa pikeun loopholes laundering duit. Eta tuh jauh kalayan rasiah perbankan sarta ngadopsi diréktif EU on laundering duit ATAD nyebutkeun Scicluna. "Urang ogé nempatkeun dina pamundut ti mancanagara sagala informasi muka."

Dina dinten kasalapan sanggeus pupusna Premier Galizias Muscat lumangsung di Dubai dina seminar "kawarganagaraan global". Blok ieu tina Henley & Mitra - nu agénsi anu dijual Malta paspor kalawan harga sabudeureun € 900.000. Kawarganagaraan ku Investment hartina program. Muscat Talks About maturan mangpaat "tempat alternatif tina tempatna tur kawarganagaraan" keur "elites".

Pas verscherbeln duit hideung
"Inohong Dark ti Rusia jeung Wétan Tengah" bakal dilakukeun mun "palsu Maltesen" Galizia kungsi ditulis. Maranehna, bisnis paspor éta nanaon leuwih ti titik Éntri sejen duit hideung. Menteri keuangan Scicluna refuses narima éta. Juta asing bakal meunang visas EU unggal taun. "The sababaraha ratus nu Malta geus dijual, sanajan teu némbongan dina statistik," nyebutkeun anjeunna. Aya "biasana seniman atawa atlit anu hoyong janten warga dunya" anu meuli kawarganagaraan Maltese.

Di mamang slightest sakumaha ka asal tina aset pamundut nu bakal jadi ditampik, ieu unggal aplikasi kaopat pikeun kasus nu bener. Sajaba ti éta, nyebutkeun Scicluna, tuh Komisi Éropa nalungtik program jeung digedékeun euweuh objections. "The nagara séjén ngalakukeun eta tanpa segel EU, tapi keur urang nunjuk hiji ramo." Padahal, bartered teu ukur Austria dituturkeun pola anu sarua pas. Malah Jerman tiasa immigrate timer padamelan, investasi sahanteuna hiji juta euro.

Dina wengi Sawala sanggeus pupusna blogger, awéwé ngumpulkeun di hareup tinggal resmi beautifully radian ti perdana menteri Muscat. Ti spiker leutik meletok nu Beatles. Loba didieu aya di PN atawa kaluar tina lingkunganana, tapi hayang ngadenge nanaon. Peta anjeun "non-partisan", tangtosna. Aranjeunna gulung kaluar Mats sarta kutub nyangkut babarengan. Lila maranéhna rék ngeusian bujur. Kabéh ngagem bodas t-shirt sami. "Perkara dimana anjeun neuteup kiwari: madhab anu crooks. Hal ieu exasperating "aranjeunna.

???????????? can`t nonprofit kami ngalakukeun tanpa sumbangan nanaon anjeun ???? Dina nami kasabaran, urang shoulderstand claimsoft bener teu sabar Intoleransi ??????? ?????????