11. 2021. Januar XNUMX Јануари XNUMX Оливер Bienkowski

Добредојдовте во Buntesregierung

Buntesregierung е уметнички проект на PixelHELPER кој се осврнува на важните социјални проблеми на поинаков начин со воспоставување на измислен „Buntesminien“. Се разбира, „Бунтесрегиерунг“ интервенира поинаку во актуелните проблеми отколку што тоа го прави федералната влада. Еве изјава на Ангела Меркел за Julулијан Асанж.

Овие барања на федералната влада имаат меѓународни импликации. Еве реакција на кралицата и Борис Johnонсон.

Другите земји одговараат на барањата на канцеларката Ангела Меркел со поинакво новогодишно обраќање, тука од Швајцарија

По Ангела Меркел, Кралицата, Борис Johnонсон и швајцарскиот национален претседател, Доналд Трамп исто така мораше да каже нешто за тоа.

„Buntesministerium gegen Бездомништво“ дистрибуираше ладни капсули за бездомниците по уметнички аранжман на Ангела Меркел. Овде ќе најдете две видеа што ги илустрираат овие активности.

Со цел да се промени општеството од уметничка гледна точка, PixelHELPER вклучи разни „шарени“ проекти:

Buntesrat, Buntespolizei, Buntes Министерство за финансии, Bunteskanzler, Buntesnachrichtendienst, Bunteskriminalamt, Buntestag, Buntespresseversammlung, Buntesamt за заштита на уставот и Bunteswehr. Заедно со уметници од целиот свет, постапките за индивидуалните проекти постепено се објавуваат.

Бунтесвер

Шарена разузнавачка служба