24. Мај 2016 Оливер Bienkowski

кампања против оружје

слики од статиите за печатот
видео извештаи од радио и телевизија
Поддржете ја нашата кампања

За непосреден прекин на извозот на резервоарот во Саудиска Арабија, пиксели Помошник проектиран заедно со протестот на Акцијата - Стоп за трговијата со оружје, зборовите „Благодарам на тенковите на Саудиска Арабија“ во Сојузната канцеларија и Амбасадата на Саудиска Арабија.

Саудијците сè уште се меѓу најважните клиенти на германските вооружени компании. Во првата половина на 2015 година, извозот на оружје е одобрен во вредност од скоро 180 милиони евра во Саудиска Арабија - со Велика Британија и Израел беа уште пообемни операции.

Германија е европски шампион во извозот на оружје. Во светот, зад неа се наоѓаат САД и Русија на трето место. Со одобрение на Сојузната влада, германското оружје и воената опрема се обезбедуваат на диктатури и авторитарни режими, како што е Саудиска Арабија. Тоа не може да продолжи. Сакаме да ја поставиме продавницата до смрт.


[gallery_bank type = ”images” format = ”masonry” title = ”true” desc = ”false” responsive = ”true” display = ”избрана” no_of_images = ”13 ″ sort_by =” random ”animation_effect =” отскокнување ”album_title =” true ”album_id =” 3 ″]

Кампања и телевизиски настапи | Дојче Веле |

светлосна проекција на Сојузната канцеларија и Саудиска амбасада со биплан


Нашите светлосни проекции го привлекуваат вниманието на меѓународните медиуми и гарантираат дека овие важни хуманитарни прашања не се забораваат. Ве молиме споделете ги нашите проекти на Фејсбук! Ако ги поддржувате нашите каузи, ние ќе ви бидеме благодарни за какви било донации, кои ни овозможуваат да ги продолжиме нашите кампањи. Дури и неколку евра прават разлика! Споделувањето е грижливо. Ве молиме, поддржете ја нашата непрофитна организација. / Тврд>

донации:
IBAN: DE70 8105 3272 0641 0339 40
Банка: Sparkasse Magdeburg
BIC: NOLADE21MDG
Име на профилот: PixelHELPER Фондацијата непрофитна организација
Повеќе информации на https://PixelHELPER.org

►Betterplace https://www.betterplace.org/de/projects/41782
►PayPal https://www.paypal.me/PixelHELPER

Подобра форма на донација