Петиција на граѓаните да го спасат клиниката Лорели полномошно

Следното е главен пример за борба против директната демократија преку референдум. Наместо да го испитаат нашиот концепт на оператор, политичарите брзаат против барањето на нашите граѓани на сите канали, што ни покажува дека сме на вистинскиот пат. Се додека ниту еден управен суд не одлучи, петицијата на нашите граѓани не е недопуштена според §17 од општинскиот законик. Денес, дури и Службениот весник е злоупотребен за создавање расположение. Сега бараме контра известување.

Политичарите кои сакаат да ја затворат болницата Лорели работат со методи за клевета што инаку се користат само во тоталитарни држави. Градовите и општинското здружение се креваат на суд и нивното мислење им се презентира на граѓаните како пресуда на управен суд. Некои граѓани повикаа на донации на демонстрациите на иницијативата на старите граѓани „За зачувување на клиниките Лорели“, одделни компании донираа над 10.000 евра на здружението за поддршка на болниците. Добивме 0 € донации и барањето на нашите граѓани е критикувано за следење на препораките на Mehr Demokratie e. В. го напиша нашиот лист на сметката за донации.

Последната шанса да се спаси клиниката Лорели е секогаш барање на граѓаните во 3-те града партнери. Секој што има свое прво живеалиште во соодветниот град и има над 18 години, може да потпише. Ве молиме, дистрибуирајте ги документите опширно во вашата област.
Движете се надолу за да изберете помеѓу Обервезел, Св.Гоар и заедницата Хансрик-Митхелхан.

Со новиот оператор концепт на фондацијата PixelHELPER, ние ги водиме клиниките Лорели во сигурна иднина!

Барање на граѓаните за градот Обервезел

Кликнете на сликата за да ја преземете образецот за потпис. Ова секогаш треба да се дистрибуира заедно со концептот на операторот.

Барање на граѓаните за градот Санкт Гоар

Кликнете на сликата за да ја преземете образецот за потпис. Ова секогаш треба да се дистрибуира заедно со концептот на операторот.

Петиција на граѓаните за заедницата Хунсрик-Митхелхан

Кликнете на сликата за да ја преземете образецот за потпис. Ова секогаш треба да се дистрибуира заедно со концептот на операторот.
Зачувајте ги клиниките на Лорели. Непрофитната GmbH на Фондацијата PixelHELPER сака да ја преземе болницата и да продолжи да ја работи како решение од 1 куќа. Лесна проекција на Министерството за здравство во Берлин

Тековна состојба 20.04.2020/21/15 XNUMX:XNUMX часот

Во тековниот компас април 2020 година на ЦДУ Обервезел се тврди нешто погрешно, имено дека клиниката би била непрофитна.
Krankenhaus GmbH Свети Гоар-Обервезел, како што сугерира името, е GmbH и непрофитна GmbH. Тој е ослободен само од некои даноци, но не и од непрофитни. Накратко, треба да се напомене дека ослободување од данок на трговија,
Данок на промет и данок на имот се доделува на сите болници кои ги исполнуваат барањата од 67 фунти AO. Ова е без оглед на тоа дали болницата е непрофитна. Ослободување од данок на корпорација се дава само на болници кои се непрофитни во смисла на 51-68 фунти AO. Во моментот станува збор за GmbH, вклучувајќи ги сите можности за повлекување пари. Одделенијата беа затворени, а болничката технологија се пренасочува кон другите болници. Може да се постигне конверзија во непрофитна GmbH. Помогнете со барањето на граѓаните да се продолжи со непрофитното работење на клиниките facebook.com/loreley-klinik Со непрофитна компанија со ограничена одговорност, многу повеќе се финансираат отколку со структурата на друштвото со ограничена одговорност, не можат да течат профити повеќе, туку мора да се користат за непрофитни цели на новата непрофитна болница. Во нашиот случај, тоа би била самата клиника, постар центар и нова работилница за лицата со инвалидитет на старата локација во Санкт Гоар. За повеќе информации, само движете се надолу на оваа страница.

Тековна состојба 19.04.2020/13/00 XNUMX:XNUMX часот

Подигнуваме три државни петиции во градовите на акционерите со цел да се осигураме дека нов „вонреден состанок на акционерите бара од Маринхаус холдинг GmbH да ги префрли своите 55% од акциите во болницата во непрофитната GmbH на Фондацијата PixelHELPER, исто како што сте понудиле на Црвениот крст.

Покрај тоа, болницата треба да се претвори во непрофитна компанија со цел да се задржат сите профити во компанијата во иднина и да не се прават дистрибуции до акционерите. За да го направите ова, ние треба да собереме околу 300 потписи од гласачите по партнер на локацијата, доколку соодветната градска администрација не се согласи на барањето на граѓаните, се донесува одлука за граѓаните.

Фондацијата PixelHELPER непрофитна GmbH разви концепт и понуда за одржување и продолжување на клиниката во Обервезел. Понудите со посебен фокус на вклучување треба да бидат создадени на локацијата Санкт Гар. Ова вклучува нови форми на живеење за 8-16 лица, како и поврзана работилница за лица со посебни потреби.


Болницата во Обервезел исто така треба да ги реактивира сите потребни специјализирани оддели, како единицата за интензивна нега, за да работи како полноправна болница.


Во соработка и соработка со Универзитетот во Марбург и соседните компании за медицинска технологија, работилницата за лицата со инвалидитет ќе произведе релевантни и сертифицирани дрвени медицински компоненти кои ќе се користат за извоз во Африка.


За изградба на нова работилница за лицата со инвалидитет, вклучително и бесплатно живеење, треба да се бара финансирање до 600.000 евра од Акцио Менш.


Фондацијата PixelHELPER сака да демонстрира импресивно како може да се исполнат барањата на општеството што старее на модерен и ориентиран кон иднината во земјата.
За да се обезбеди финансиска сигурност, Фондацијата PixelHELPER ќе се концентрира на отворање нови профитни области со цел да се обезбеди продолжување како непрофитна болница. прошири.


Овде, Фондацијата Пикселпер, преку своите приврзаници, може да се врати на добро познатата мрежа во германската здравствена политика.


Бидејќи непрофитна компанија со ограничена одговорност не ги извршува своите сопствени профитни интереси, не се прават дистрибуции на добивка на акционерите, инвестираме каков вишок во клиниката и хендикепираната работилница.


Фокусот на непрофитна болница е секогаш на општото добро - синоним за благосостојбата на индивидуалниот пациент. Терминот „непрофитни“ е релевантен за даночното право, затоа што само дејностите наведени во став 52 од даночниот код што им служат на општата јавност се сметаат дека се непрофитни во смисла на даночно право - на пример, станува збор за финансирање во здравството. Непрофитниот GmbH (gGmbH) е ослободен од данок на корпорација . За возврат, gGmbH е должен да ги користи средствата создадени само за непрофитни цели.

Значи, ние сакаме да станеме непрофитна клиничка специјалист - и да постапиме соодветно. Ова ни овозможува флексибилност, што пак придонесува за пациентот. Затоа што ние тогаш не работиме само на многу компетентен начин во согласност со најновите стандарди, туку и според хумани, квалитативни и економски принципи - тоа значи дека сакаме да ги користиме сите наши финансиски и човечки ресурси во корист на нашите пациенти.
Позадина: Фондацијата PixelHELPER е основана од повеќе масони и светло уметник Оливер Биенковски. Во Хамбург постои Масонската болница во Рисен, со која управува Црвениот крст, како и Масонскиот пензионерски дом среде Хамбург. Болницата „Масон“ во Хамбург ги отвори своите врати на 3 октомври 1795 година на Дамторвол како прв институт за прием на болни луѓе, кој претходно целосно недостасуваше во Хамбург. Првично беше формирана како болница за женски службеници и беше проширена неколку години подоцна за машки службеници.Кога се распушти фондацијата PixelHELPER, средствата отидоа во Freimaurer Hilfswerk eV, која беше дел од добротворната организација

Тековна состојба 16.04.2020/12/00 XNUMX:XNUMX часот
Во моментов бараме имот за изнајмување во центарот на Обервезел. Willе ја искористиме локацијата да ги координираме барањата на 3 граѓани за одржување на болницата и да произведеме конзервиран леб за бегалските кампови и бездомници. Веднаш штом ќе се најде локацијата, списоците со потписи за сите 3 градови можат да се преземат на оваа страница. По собирањето на потписите, можете да ги доставите списоците со барања од граѓани до нас на страницата. Петицијата на граѓаните започнува пред 01 мај 2020 година

Тековна состојба 14.04.2020/12/00 XNUMX:XNUMX часот
Гледаме во неуспехот да ја споменеме нашата понуда за купување од страна на Маринхаус Држејќи јасна измама на другите акционери. Фондацијата PixelHELPER Gemeinnützige GmbH се обрати во врска со административниот адвокат во Кобленц и здружението Мехр Демократија ЕВ за преглед на барањето на граѓаните за започнување „Вонредно генерално собрание за да се поништи резолуцијата од 09.04.2020 април 1 година“. Поднесувањето до барањето на граѓаните е подготвено, но мора да се провери легално. Петицијата на граѓаните ќе ја задолжи градската администрација да донесе одлука на вонредниот генерален состанок. Адвокат од областа на трговското друштво ги испитува чекорите на законот за конкуренција. Со вонредна седница на акционерите, акциите може да бидат доделени на Фондацијата PixelHELPER gGmbH, а понатамошната XNUMX куќна операција во Обервезел може да се продолжи, како и зачувувањето на постариот центар.

Иако ја испративме нашата понуда за преземање на портпаролот на компанијата за Маринхаус холдинг двапати по е-пошта, немаше одговор на нашата понуда, освен за телефонски повик од Хериберт Фрилинг.

Болницата и центарот за сениор Лорели е суштински јавен објект за Обервезел. На последната седница на акционерите на 09.04.2020 април XNUMX година, Маринхаус GmbH не одговори на ова, иако имаше понуда за преземање од непрофитната GmbH на фондацијата PixelHELPER, и сите прашања негираа дека се достапни дополнителни понуди за преземање. Го гледаме кривичното дело измама со измама. Маринхаус се движи попис во други болници и на крајот сака да го обезбеди високиот центар како крава со пари. Самовработените лица кои прават такво нешто во Германија ги исполнуваат фактите за прекршокот за стечај. Секој што пренесува инвентар, т.е. имотот на болницата, од претстојната банкрот е казнив. Болницата беше касапирана од Marienhaus GmbH во насока на други клиники како што е Bingen. Ги предизвикуваме сите акционери да ги замолат Маринхаус GmbH од болничката компанија „Свети Гоар Обервесел GmbH“. Како непрофитна GmbH, Фондацијата PixelHELPER нема да изврши распределување на профит, туку ќе го води високиот центар и болницата во иднина заради непрофитни мотиви.

Сметките за донации ќе бидат испратени веднаш. Вашата потврда за трансфер е доволна за потврда за донација за даночната канцеларија до 250 евра.

Со лесна проекција на тоа Федерално Министерство за здравствоФондацијата PixelHELPER се претвора во затворање на Св. Гоар / Обервезел. Нашиот предлог: Непрофитната фондација GmbH PixelHELPER го презема уделот од 55% доколку Министерството за здравство на Рајнска област, од болничкиот структурен фонд, кои веќе се наменети за отпремнини, за плати на вработените, за континуирано работење и проширување на болницата, што би му дало на Пиксел ХЕЛПЕР шанса да ја реновира клиниката и да ги задржи сите вработени во болницата во Обервезел повеќе од 1 година. Куќата во Св. Goar треба да се користи за изградба на вентилациони машини за третиот свет. Универзитетот во Марбург наскоро ќе претстави во јавноста едноставни уреди за вентилација за Африка. Со дрвен материјал и едноставни делови од продавницата за хардвер, вентилаторите можат да се градат и за земји кои во моментот немаат функционален болнички систем. Понатаму, Фондацијата PixelHELPER со канцеларија за акција во Св. Болница Гоар изгради и други добротворни понуди, како што е пекара за конзервирана леб за поголема стабилност на храната, организирај фестивал на лесна уметност и презема понатамошни чекори за поддршка на граѓаните на St.Goar & Oberwesel. Следната пандемија доаѓа, пред Студената војна во Германија имало над 40 помошни болници, кои биле затворени поради заштеда. Во време на пандемија, не можеме да затвориме повеќе болници. Одговорот на Јенс Спан проследен со е-пошта, повикувајќи се на Министерството за здравство во Рајнланд-Палатинат. Политичарите сега мора да дејствуваат брзо. 22-та Милиони субвенции треба да бидат ослободени за континуирано работење и плати на болницата и со нова непрофитна оперативна компанија мора да се направи обид барем да ја доведе болницата до црната нула во следните неколку години, затоа што за разлика од Маринхаус GmbH, непрофитна GmbH не мора да остварува профит. Ова ќе биде одличен начин барем да ја отворите болницата во Обервезел за нормални болнички операции. Апелираме до Министерството за здравство на РЛП да ги ослободи средствата од структурните фондови, да ги пренесе акциите во фондацијата „Пиксел ХЕЛПЕР“ до Маринхаус GmbH и да ги спаси вработените од болницата Обервезел. За да може во иднина да работиме болницата и старите луѓе рамо до рамо за подобра основна нега. Владата на Рајнланд-Палатинат е исто така должна да оперира болница во Обервезел со цел туристите кои го посетуваат Средниот Рајна, се надеваме дека политичарите ќе се откажат. Набавната понуда по е-пошта до портпаролот на компанијата Фрилинг на Маринхаус GmbH сè уште не е одговор. Но, претпоставуваме дека исто како и германскиот Црвен крст, на кого му беше понудено предавање на уделот од 55%, Маринхаус GmbH исто така е подготвен да ни понуди 55% од уделот за едно евро. Ако аквизицијата на акциите не функционира, барем се обидовме да спречиме бесмислено затворање на болниците.

Фонд за одбрана на Тајландска демократија

Изберете го вашиот јазик:
Ве молиме донирајте на paypal@PixelHELPER.tv за понатамошни постапки против кралот

Убиен за Рама Х.
Во потрага по правда

Тајланѓаните кои се борат за демократија и слобода на говор ја поддржуваат меѓународната фондација „Пиксел ХЕЛПЕР“ да започне протестна кампања против кралот Ваџиралонгкорн од Тајланд, суров и насилен монарх кој со помош на своите сојузници владее преку страв и заплашување во војската.

67-годишниот монарх стана крал во 2017 година, но едвај поминува време во Тајланд. Неколку години го поминува поголемиот дел од времето во хотелот Гранд Соненбичл во германскиот град Гармиш-Партенкирхен, заедно со харемот од 20 жени и придружба на повеќе од 100 вработени и претставници на палатата.

Многу од жените во неговиот харем и слуги кои се во пресрет се затвореници во Германија. Тие не сакаат да му служат на Ваџиралонгкорн, но немаат друг избор. Извори што работат за кралот во Баварија велат дека вработените кои не го сакаат тоа рутински тепани и камшикувани од кокошниците на Ваџиралонгкорн како казна. Ударите се снимаат затоа што Ваџиралонгкорн сака да гледа видеа на страдалници.

Во Тајланд, кралот постави камп за затвори и казни во една од неговите палати. Службениците и воениот персонал можат да бидат испратени таму со месеци за мали прекршувања. Тие се измачувани, тепани и малтретирани по наредба на Ваџиралонгкорн.

Најмалку три лица кои работат за кралот починаа последниве години. Палатата тврди дека двајца од нив се самоубиле, а третиот починал од крвна инфекција, но општо е сознание дека сите тројца биле мачени и убиени.

Од 2016 година, убиени се девет тајландски активисти за демократија кои бараат егзил во странство. Постојат огромни докази дека тие биле убиени од тајландските разузнавачки агенции кои ги следеле упатствата на Ваџиралонгкорн.

Кралот е над законот во Тајланд и може да постапи неказнето. Уставот му дава апсолутна моќ и никој не може да покрене граѓански или кривични пријави против него.

Тој е заштитен и поддржан од ултра-кралските генерали кои ги водат тајландските вооружени сили. Тајландската војска, како монархијата, е непријател на демократијата. Во минатиот век, армијата ја освои власта дванаесет пати во воените удари и постојано се меша во политиката. Тајланд никогаш не бил во можност да развие одржлива демократија затоа што монархијата и војската се заговорувале да ја поткопаат изборната политика. Ваџиралонгкорн е во директна команда на армијата со повеќе од 50.000 војници на кралската гарда во Тајланд за да ги потисне сите противречности.

Четири пати во модерната историја на Тајланд - 1973, 1976, 1992 и 2010 година - тајландската војска масакрира цивили кои протестираа на улиците на Бангкок за да бараат демократија. Армијата убила многу повеќе тајландски цивили од кој било странски војник во вистинска војна.

Ваџиралонгкорн сега е во четвртиот брак. Тој ја напушти и ја понижи својата прва сопруга веднаш по нивниот брак и конечно се разведе од неа. Неговата втора сопруга беше протерана од Тајланд во 1996 година заедно со четворицата синови на парот. Тој се разведе од третата сопруга во 2014 година, ја присили на куќен притвор и иницираше брутално чистење на нејзиното семејство. Нејзините родители, тројца браќа, сестра, нејзиниот чичко и неколку други роднини беа уапсени.

Ваџиралонгкорн се ожени со својата сегашна кралица пред една година, но тој ретко ја гледа и претпочита да го поминува поголемиот дел од времето со својот харем во хотелот Гранд Соненбичл, додека неговата сопруга живее во хотел во швајцарскиот град Енгелберг.

Ваџиралонгкорн е најбогатиот монарх во светот со лични средства од над 50 милијарди евра. Но, ова богатство не е доволно за него - секоја година тој бара огромна сума од државниот буџет, што го финансира тајландскиот даночен обврзник. Оваа година кралот добива повеќе од 815 милиони евра од буџетот на Тајланд.

Обичните луѓе се очајни и гладуваат, бидејќи пандемијата „Ковид-19“ се провлекува низ Тајланд и светот, додека кралот во хотелот „Гранд“ Соненбихл живее во луксуз, троши огромни количини пари на даночните обврзници и го злоупотребува харемот и неговите слуги. Вработените кои се тепани и малтретирани не се осмелуваат да контактираат со германската полиција затоа што се плашат дека нивните семејства може да бидат одмазнети во Тајланд.

Повеќето Таи се свесни за злосторствата и суровоста на нивниот крал, но нивните гласови се замолчени од драконските закони. Секој што ја критикува монархијата е во затвор пред години.

Не се само тајландските луѓе кои страдаат од кралот Ваџиралонгкорн. Тој исто така наплаќа германски даночни обврзници затоа што државата мора да плати за безбедност и заштита. Тој изврши прекршувања на човековите права на германско тло - трговија со луѓе и злоупотреба на жени и брутализација на неговите слуги, кого ги третира како робови. Германците не треба да го толерираат тоа во својата земја.

Затоа тајландските активисти за демократија ја поддржуваат Фондацијата PixelHELPER да преземе мерки заедно.

Ние сакаме светот да дознае за корупцијата и суровоста на Ваџиралонгкорн.

Ние сакаме тој да престане да ги мачи тајландските луѓе.

Ние сакаме Германија да го избрка, бидејќи тој прекрши неколку закони.

Сакаме тој да биде суден во Тајланд за неговите злосторства.

И ние нема да ја завршиме нашата кампања сè додека тој не биде испратен дома за да се соочи со правдата.

Ако не поддржите, испратете ни порака и донирајте ја на PixelHELPER на нашата веб-страница: https://pixelhelper.org/en/hilfe/

Заедно можеме да ставиме крај на владеењето на стравот на Ваџиралонгкорн и да донесеме вистинска демократија во Тајланд.

Европската конзервирана помош за итни случаи со леб - стабилност на храна за Африка


Испорака леб на сиромашното рурално население на Аит Фаска

Добредојдовте во проектот Африкилфе на PixelHELPER. Веднаш по смртта на Карл Хајнц Бом од Menschen für Menschen, возевме 2014 во Мароко за да ги постават темелите за нашите активности во Африка. Сега, 5 Години подоцна, имаме постигнато доста и можеме да обезбедиме развојна помош низ цела Африка. Тоа е полесно да се организираме од нашето северноафриканско седиште отколку од Европа.

Започнување на проектот во средина на камената пустина.
Статус на проектот август 2019 година

Имаме мала фарма, на 40 км од Маракеш во Мароко, претворена во интерактивно студио за живо. Во производството под очите на фотоапаратите, ние го користиме нашиот само-програмиран интерактивен софтвер за заштита од жив свет, кој ќе го понудиме и на други развојни организации за помош за понатамошна употреба.

PixelHELPER сака да им даде на луѓето слобода да ги обликуваат своите животи самоопределени и самобитни без материјални тешкотии и да им дадат на своите деца добра иднина. PixelHELPER придонесува за одржливото подобрување на светските економски, социјални, еколошки и политички услови. PixelHELPER се бори против сиромаштијата и ги промовира човековите права, владеењето на правото и демократијата. PixelHELPER придонесува за спречување на кризи и насилни конфликти. PixelHELPER промовира социјално правична, еколошки одржлива, а со тоа и одржливо обликување на глобализацијата.

Ние го претставивме нашиот рој со помош на софтвер 2014 на TED Talk во Маракеш. На фармата е првото практично место каде што го користиме нашиот софтвер. Очекуваме нови поддржувачи и посетители на нашиот проект.

Запалување на најголемиот шпорет на јаглен во Северна Африка, Аит Фаска Мароко
(5 метри метарски покрив, многу ретка)

Конзервиран леб против недостаток на храна предизвикана од војната и климатските промени

интерактивни производни платформи за олеснување на снабдувањето

Livestream рој помош софтвер

Ние го претставивме нашиот софтвер за следење на роеви за време на ТЕД разговор во Маракеш. Разговор со ТЕД е настан во кој се одржуваат револуционерни говори на теми кои ќе нѐ поттикнат и ќе нѐ преселат во иднина.

Европската конзервирана леб итна помош

Бегалскиот камп "Мбера" се наоѓа на 100 километри од седиштето на PixelHELPER livestream. Пекарницата на нашиот Dosenbrotnothilfe произведува траен леб за бегалски кампови и области на катастрофи. Спирулинските алги произведени во Мароко треба да помогнат во кампот против неухранетост. Wд сакаат да се изгради еден сајт пред кампот за бегалци, а нашите во живо поток рој помош на софтвер се користат за да им помогне на луѓето. кампот за бегалци е 4 најголемиот град на Мавританија, ние сакаме да се осигура дека на страдањата на воени бегалци се ублажи.

PixelHELPER создаде уникатен простор и ги приближи гледачите поблиску до производство на помош во Африка. Коцки за итни случаи доаѓаат со вреќа за спиење, шпорет за гас, комплет за прва помош и засилувач; Фенерче е опремено. Сè што ви треба ако сте го изгубиле вашиот дом по природна катастрофа.

Поддршка на нашиот проект

paypal@PixelHELPER.tv
IBAN DE93 4306 0967 1190 1453 00
SWIFT / BIC: GENODEM1GLS
Клучни зборови: промоција на уметност и култура

Ние создаваме работни места и перспективи

Ние создаваме работни места и создаваме совршен развој со изградбата на јавни фудбалски игралишта, јавни разменувачи и културни понуди. Бидејќи нашиот регион е во средина на економски рурален регион, многу локални компании и добавувачи на суровини имаат корист од нарачките и можат да ангажираат нови вработени себе.

Мароко е најмодерната земја во Африка.

Од Мароко стигнуваме до сите африкански земји со морски контејнери со длабоки пристаништа во Тангија и Казабланка. Поврзувањето со Европа е одлично. Од шпанската копнена до Маракеш, има само 6 часови со автомобил.

Ние создадовме центар за брзо координирање на хуманитарната помош и брзо доведување до вашата дестинација со автомобил, морски контејнер или авион. Овде на локацијата, лесно можеме да произведеме сè што им е потребно на луѓето во бегалските кампови. Ќе ја изградиме првата стража пред кампот на УНХЦР во Мавританија.

Нашата технологија за генерирање на живи генерира 6 интерактивни кутии на левата страна на видео во живо. Овие кутии може да се сменат од нас во секое време во врска со активноста и износот на донации. Создадовме интерактивна функција за помош на роеви која ќе ни овозможи да одговориме на моменталната ситуација во бегалските кампови и да обезбедиме директна помош.

Можностите на нашиот софтвер Schwarmhilfe се исто така достапни за други невладини организации. Разговарај со нас.

Принуден работен логор Бу Арфа Спомен спомен на холокаустот во Мароко

Уривање од страна на 2 булдожери низ мароканската држава. Обелиск беше чисталка и немаше никаква врска со споменикот на Угур.

Иако мнозинско муслиманско население живее во Мароко, ујгурите не се поддржани во Кина. За ова изградивме спомен обележје, што го забележа само арапскиот печат откако еден весник во Израел известуваше за слична форма на споменикот на холокаустот во Берлин. БиБиСи Арапски објави за проектот. Ова предизвика меѓународен бумеранг во печатот во кој покривањето не беше насочено кон ујгурите, туку кон конфликтот Израел / Палестина. Уметничките дела успеаја!

Приказната за мароканскиот холокауст на Википедија никогаш не ги спомна присилните работни логори во пустината каде што умреа Евреите. Нашиот спомен беше уништен од страна на мароканското Министерство за внатрешни работи по една година изградба. Предмет на присилна работа го донесовме и во историјата на Мароко на Википедија за борба против историската фалсификување и антисемитизам. И покрај тоа што беше уметничка инсталација од почеток да се укаже на кршење на човековите права од страна на Кина на Ујгурите.

Бумерангот на уметноста уште еднаш налета на креативен лак за борба против антимуслиманскиот расизам и да ги спомне заборавените принудени работници во рамките на Википедија.

За жал, Мароко не знае такви форми на акциска уметност. Тимот
На нашата мароканска страница, со реплика на кулата Ортанци од Господарот на прстените, мароканските власти го отежнуваат животот. Конфискувана е кујна за супи за 500 лица од германскиот THW, уништена е гробница за еден германски работник за развој со булдожери и е срушена пекарницата за развојна помош, од која директно имало корист од населението.

D

Во принудните работни логори во Мароко, илјадници луѓе загинаа работејќи на железничката пруга Сахара. Како резултат, Мароко има и приказна за холокаустот. Тие го нарекуваат Буарфа Аушвиц на пустината

Отворено писмо до кралот Мохамед 6 од Мароко.

Драги високи Мухамед VI, уметноста не е кривично дело. Нашата германска организација за човекови права и промоција на уметноста и културата мора итно да се жалат на вас за сериозни кршења на човековите права во Мароко. Се започна со мобилна кујна за супи за Африка, која е запленета од царина од мај 2018 во Тангиер, затоа што требаше да продаваме комерцијални супи во Маракеш. Веќе една година видовме дека луѓето јадат од лименки за ѓубре, а нашата кујна со супа сигурно ќе им помогнеше на некои луѓе да се полнат. Зошто вашите службеници ја рушат нашата уметничка градина? На апликацијата за зграда во септември 2018, не беше одговорено од вашите власти. Секој ден се обидувавме да контактираме со вашата администрација преку сите канали на земјата од Парламентот преку вашите марокански амбасади, кои не функционираа. Никогаш не одговорија. Во декември 2018, нашата работничка во развој на PixelHELPER, Томбија Браид, почина затоа што беше толку вознемирен од однесувањето на властите, што почина од срцев удар. Се разбира, тој беше погребан како меморандум без никој присутен и вината беше префрлена на мароканскиот потфат. Ние изградивме сандаја во спомен на Него, ова беше уништено од нивните булдожери.И инвестиравме 100.000 € во Мароко во рок од една година. Оперираше конзервирана леб за леб за да обезбеди стабилна храна во Африка и го снабдува нашето село секој ден со бесплатен леб. Вашата жандармерија ги одведува посетителите од нас во областа со образложение дека е забрането да не посетувате. Сослушувањето со наводите нашиот гостин би бил предавник, а Масон е неподнослив. После тоа, имаше шлаканици за нашиот посетител. На новинарите повеќе пати им беше одбивана посетата на нашиот имот од страна на полицијата. И покрај тоа што ги имаме сите потребни документи за да добиеме визи за инвеститори во вашата земја, вклучувајќи закуп на 3 години со можност за купување, вашата полиција сака да нè притисне тешко. Бараме надомест на уништувањето и реконструкција на конзервирана леб за печење. Исто така, треба да ја известите локалната полиција дека уметниците не се терористи. Затоа што така се однесуваме. Нашите вработени им се закануваат на „Мкадем“, левата рака на „Каид“, физички не можат да ги затворат дупките во надворешните идови. За фестивалот на шеќер на нашиот тим ќе му требаше шприц за беснило заради залак на куче. За жал, нејзиниот здравствен оддел беше затворен во Аит Ојур и Маракеш. Бараме 100.000 евра за реконструкција и лично извинување од вашиот полициски началник во Ait Ourir и Caid во Ait Faska. Никогаш не зборуваат со нас, туку комуницираат само со случајни минувачи. Поради полициското насилство врз нашиот гостин, бараме вработени во 100 по ваш избор за 100 години од Ait Faska & Ait Ourir да работат на нашите уметнички проекти.

Заборавените принудени работници кампуваат во Мароко. Тука умреа многу Евреи.

Во текот на летото 1942 го посети д-р. Меѓународната мисија на Црвениот крст на Вис-Дерант (ИРЦ) ги водеше логорите во Будниб, Бу Арфа и Бергуент. Денес никој не се сеќава на сонцето во овие оддалечени села.
Црните elвезди го формираат споменикот на холокаустот во една единица. Посетителите талкаат низ овие
Симулација на најголемиот спомен на холокаустот во светот
Изглед пред уништувањето. Изградба 1 година со 10 Мароканци.
Исто така, беше уништена и обликувана фреска од Валтер Либеке. Знамето на ЕУ е скршено на земја.

Севкупно имаше во францускиот протекторат Мароко 14 лагери од разни видови со човек 4.000. Една третина беа Евреи со различна националност. Затворениците биле мажи, освен во Сиди Ал Ајачи, каде имало жени и деца. На некои логори се чувани центри за притвор, т.е. вистински затвори за политички противници на режимот Виши. Други беа таканаречени транзитни кампови за бегалци. Уште други беа резервирани за странски работници. Или Евреи во логорот Бу Арфа под Виши, Транс-Сахаб железничката мрежа стана важен симбол за соработка со Третиот рајх. Затоа, имаше голема потреба од работна сила. Кој не можеше да работи многу повеќе мртов наоколу.

Илјадници шпански републиканци станаа одговорни во групи странски работници за изградба и одржување на железничките шини. Темпото на работа откако избегаа од репресиите на Франко беше брутално и нехумано.Спанските работници беа претворени во вистински осуденици. Евреите депортирани од Централна Европа и француските комунисти беа префрлени таму. Дневниот живот таму беше ужасен. Многумина умреле од злоупотреба, тортура, болест, глад или жед, убоди од скорпија или каснување од змија.

Кампот Бергуент (Аин Бени Матар) го управуваше Одделот за индустриско производство. Тоа беше исклучиво резервирано за Евреите (155 во јули 1942, а потоа 400 почетокот 1943 според извештајот CRI). „Но, оваа духовна удобност не го намали фактот дека логорот Бергу беше еден од најлошите“, рече Јамаа Баида. Од Црвениот крст беше побарано да се затвори, Евреите што живеат во Бергуеду, особено од Централна Европа, претходно побегнаа во Франција. Волонтери од странска легија, кои беа демобилизирани по поразот на 1940, а потоа беа интернирани од „административни причини“. Таков беше случајот со Саул Алберт, турски државјанин, кој дојде во Франција со 1922. Тој беше приведен во Бергуа сè до ослободувањето во март 1943. Во својот дневник тој пишува:

"10. Февруари (1941): Скршив камења цел ден. 2. Март ...: Примопредавање на петтата група со германски Евреи. Воопшто не ми се допаѓа тоа. Работата не е иста; Моравме да шутираме ... 6. Април: Не можеме да издржиме повеќе од овој живот. Имам треска, забоболка ... 22. Септември: Рош Хашана: Никој не сакаше да работи ... 1. Октомври: не се јаде ... "

Чуварите, од кои многумина биле Германци, се однесувале тирански, непријателски и злонамерни. „Тие требаше да се приклучат на озлогласениот НС-СС.“ Некои затвореници избегаа, стигнаа до Казабланка и ги здружија силите.

Во Будниб, мал град со жители на 10.000, сегашните воени касарни се последните сведоци на логорот на француската армија. Постарите жители одржуваат фрагменти за сеќавање: „Можам да ви кажам две работи со сигурност. Првиот е Бадниб тракт, кој се состои главно од Евреи. Втората е дека повеќето од камперите во градот учеле основно училиште. ”(Списание Тел Квел бр. 274 од 19./25, мај 2007).

Морис Ру, комунистички новинар, беше интерниран таму. Тој ни рече дека „од затворениците 40, три четвртини биле комунисти, социјалисти и галисти пред да пристигнат Евреите на 40 за неколку месеци“.

По американското слетување на 8. Ноември 1942 му се придружи на Мароко на страната на сојузниците. Во јануари 1943, сојузниците се состанаа на конференција во Казабланка. Потпишан е стратешки и воен договор. Набргу потоа започнува со инвазијата на Сицилија (Операција Хаски, јули 1943) крајот на Европа окупирана од Германија.

Изградбата во Бу Арфа не беше прекината и условите не се променија значително на подобро. Тие беа подобро платени отколку што италијанските и германските затвореници ги заменија комунистите и Евреите. Сепак, изградбата на Транс-Сахара останува секојдневен пекол. Проектот, кој беше назначен како злоупотребен, беше напуштен од Франција само 1949.

Инаку, лежиштата набрзина беа демонтирани помеѓу крајот на 1942 и почетокот на 1943.

Документарецот на Бил Кран и Карин Дејвисон, емитуван на Арте, во нас

Првиот спомен на холокаустот во Северна Африка

Знак против прогонетите малцинства ширум светот. Изградбата на првиот споменик на холокаустот во Северна Африка е наменета да послужи како извор на информации за холокаустот за училиштата и пошироката јавност.

Ако секој блок кажува повеќе од илјада зборови. Градежните работи на првиот споменик на холокаустот во Северна Африка започнаа на 17.07. Ние поставивме стели за да им дадеме на посетителите во лавиринтот на сиви блокови чувството на беспомошност и страв што луѓето ги имаа во концентрационите логори уште тогаш. Ние сакаме да создадеме место во Северна Африка што носи меморија на дигиталното доба. Со животен стил, гледачите се присутни на градилиштето и можат да ги користат вашите донации за да влијаат на бројот на работници и блокови што треба да се градат. Колку повеќе луѓе гледаат и донираат, станува поголем Меморијалот за холокаустот.

За спомен обележјето за холокаустот во Маракеш се вели дека е најголем во светот. 5 пати поголема од големината на Берлинскиот меморијал за холокаустот подоцна ќе биде на камени elвезди 10.000 околу информативен центар што ги едуцира посетителите за холокаустот.

Основачот на фондацијата PixelHELPER, Оливер Биенковски, го бараше своето презиме во базата на податоци на Јад Вашем и најде неколку записи, тогаш тој погледна каде е следниот Меморијал за холокаустот во Африка и го пронајде само еден во Јужна Африка. Бидејќи станува збор за половина светско патување од Мароко, тој реши да изгради спомен на холокаустот на страницата „Пиксел ХЕЛПЕР“. Соседните својства се празни, така што има простор да се изградат барем 10.000 steles.

Vogelschiss gegen Hass - Црвен картон за испраќачите на омраза

Замолчи денес, против # Омраза сега има еден на мрежата Противотров. @PixelHELPER им испраќа измет на птици на сите што шират омраза. Донирајте на paypal@PixelHELPER.tv и пишете ни кој треба да ја добие следната достава. Писмото 1 оди до @_donalphonso од @world

Во морална сенка на уметничката инсталација #Fencing4Humanity, реплика на европската надворешна граница, првите птици се населиле. Од тука е сега со # Чудно срање gegen # Омраза се бореше на Интернет.

Објект Вогелшис во Мароко

Во далечното Мароко во моментов го градиме нашиот објект Вогелшис за да испратиме мали симболички коверти на Вогелшис на луѓе кои се профилираат со #HateSpeech.

Птиците добро го земаат нашето растение
Птица на работа против омраза
Изградба на наш објект за птици

Лесен протест за Julулијан Асанж. Низ целиот свет. Сега!

Не прашувај што може да направи твојата земја за тебе, кажи што можеш да направиш за Асанж, модифицира историската изрека на Fон Ф. Кенеди свети во амбасадата на САД во Берлин. Американците кои редовно вршат воени злосторства, од дефолијанти во Виетнамската војна во кои беа убиени стотици илјади жртви на новинари убиени во војната во Ирак, мораат да ги повлечат своите барања за екстрадиција.

Направете белешка за следниот ден од судењето; 25.02. е датумот на судење за екстрадиција во Соединетите држави.

И бидејќи вистината се чува во тајност толку долго и ниту една влада не зазема страна со ianулијан, Англичаните сигурно ќе бидат предадени на Американците. Затоа овој месец ќе започнеме да им се обраќаме на амбасадите на САД во странство, Белата куќа и другите згради на САД во странство со лесни протести и уметнички нарушувања.

Донирајте сега за да го направите ова можно, без разлика дали 333 евра или 5 евра, помагаат мали количини! Направете нешто за квалитетот на утрешните информации, врз основа на што треба да донесувате одлуки!

Кралицата треба да го помилува Julулијан Асанж

Ако е казниво дело да примате и дистрибуирате тајни пораки со јавна вредност, што друго може да објави извештајот? Владата одлучува што е класифицирано и што е тајно.

Злоупотреба на моќта на САД против # Асанж е неверојатно: Тој е сериозно болен во максимален безбедносен затвор, близу до смрт. Кој спасува извидник, спасува слобода! Сноуден, исто така, продолжува да седи во Москва затоа што сите западни земји стравуваат од одмазда на Американците.

@Wikileaks е непријател на администрацијата на САД од 2010 година. Бараме итно ослободување од # UlianулијанАсанж од неговиот притвор во Лондон. Кралицата треба да го помилува веднаш и да даде политички азил.

Лесна проекција на амбасадата на Велика Британија

Стари кампањи за други политички затвореници

Европскиот налог за апсење не треба да се користи за гонење на политичките противници. Германското судство има добри причини да не го екстрадира Карлес Пуигдемон во Шпанија. Кривичниот закон повторно се открива како средство за домашен конфликт и прогон на политичките противници на грда начин. Германското судство не треба да зазема страна во политичката дебата во Шпанија, а не само од болните историски искуства на криминализацијата на политичкото мислење, не даваат никаква заштита. Ако сепак се согласи со екстрадицијата, правната регрес е отворена, а Каталон може конечно да поднесе жалба до Сојузниот уставен суд. Најдоцна таму, на правата на поединецот треба да им се даде приоритет над моќните игри во Шпанија.

→ 10 Каталонски политичари се во затвор
1. Хорди Кјушарт - 161 дена во затвор
2. Хорди Санеш - 161 дена во затвор
3. Ориол Џункерас - 144 дена во затвор
4. Јоаким Форн - 144 дена во затвор
5. Долори Баса - затворен по втор пат пред 3 дена
6. Раул Ромева - во затвор по втор пат пред 3 дена
7. Жорди Турул - затворени по втор пат пред 3 дена
8. Josep Rull - се стави во затвор по втор пат пред 3 дена
9. Карме Форкадел - затворен во 3 дена
10. Карлес Пуигдемонт - затвор пред 3 дена

→ Покрај тоа, на следниве политичари им се заканува затвор и моментално живеат во егзил:

1. Тони Комин
2. Meritxell Serret
3. Meritxell Borràs
4. Клара Понсати
5. Ана Габриел
6. Марта Ровира

#FreePuigdemont

Грижете се за печатење и внимание - поддржи нас сега! Како донатор, ќе направите непроценлив придонес за возбудата на јавниот огорченост - за подобар свет. Сега стане конкретен и ќе може да се направи прекуграничен скандал. Никаде не добивате многу бунт и востание за секоја донација на Евра како овде. Ве молиме посетете ја нашата веб страница: PixelHELPER.org/ Донирајте или подржете ја нашата Фејсбук за собирање на средства:

Прес фотограф: Дирк-Мартин Хајмелман

Светлина уметник: Член на PixelHELPER

Слободата за #Puigdemont украсена во затворот Штази во Берлин. Ние протестираме против нелегалното затворање на каталонски политичари во Шпанија. Ние повикуваме на итно ослободување на сите политички затвореници во Шпанија. #PixelHELPER ја повикува федералната влада веднаш да изјави дека Германија во никој случај нема да дозволи екстрадиција политички. Таквото политичко одобрување на шпанското барање за судска помош е потребно со правилата од Законот за меѓународна заемна помош - без оглед на судската одлука. Со оглед на важноста на случајот, надлежниот орган за доделување е федералната влада во форма на министер за правда, Катарина Барли. Ја повикуваме федералната влада да обезбеди итно ослободување на Карлес Пујгдемонт на германско заточување!

Грижете се за печатење и внимание - поддржи нас сега! Како донатор, ќе направите непроценлив придонес за возбудата на јавниот огорченост - за подобар свет. Сега стане конкретен и ќе може да се направи прекуграничен скандал. Никаде не добивате многу бунт и востание за секоја донација на Евра како овде. Ве молиме посетете ја нашата веб-страница: PixelHELPER.org/ Донирајте или подржете го нашиот Фејсбук за прибирање средства: https://www.facebook.com/donate/1972507843071293

Арапската пролет требаше да го донесе пробивот и да започне нова епоха на демократијата. Но, бунтовниците од тие денови сега се политички затвореници. Луѓето што ги ризикуваа своите животи во држави што се црни на скалата на слободата на медиумите на Амнести интернешнал денес се во затвор и се заборавени од светот. PixelHELPER сака да интервенира тука и да ги ослободи политичките затвореници.

Нашата прва акција е да ги вратиме светлините 13 во затвор од март 2011. Бахреин 13 беа уапсени по востанието во февруари 2011 во Манана, Бахреин, обвинет за заговор против владата. Многу држави и организации, меѓу кои и Амнести интернешенел и Хјуман рајтс воч, и понатаму укажуваат на тортура. Затворениците беа видливо мачени.

Загриженоста, исто така, не застанува за семејствата. Овие политички затвореници се уште се наоѓаат во затвор, служејќи се на казни од 5 кои се движат од доживотни казни до повеќекратни доживотни казни. Секој има право да го изрази своето мислење. Не заборавајте да ги заборавиме добрите луѓе кои ја жртвуваа својата слобода да донесат демократија и мир на многумина.

Прочитај повеќе

Принудени работници во Bahlsen Oetker & Co. KG

Браун бисквити - тешко да се вари

од #PixelHELPER Истражување во # Бундесарчив мора #Wikipedia Напис од Ханс #Bahlsen може да се препише. Тој служеше на одбранбениот персонал на заменик генералниот команда до 1944 година. Имаше соработка за нацистите #Zwangsarbeiter & Фабрики во Украина #VerenaBahlsen

По појавувањето на настанот започна онлајн маркетинг Rockstars. Одненадеж, критиката на фалсификувањето на Балсон доби потемна забелешка: Наследницата, која е толку горда на историјата на семејниот бизнис, им го должи своето богатство и експлоатацијата на жртвите на нацистичкиот режим.

Како сликаВесникот, наследничка одговори, таа реагираше најмногу кашеста. "Не е во ред да го поврзам мојот разговор со неа", рече таа - и можеби е малку во право: не е фер да го преврти тоа на некој што само сакаше да разговара за тоа како Економијата може да биде "возило" за "унапредување на нас како општество".

"Тоа беше пред моето време и ние ги плаќавме принудните работници, како и Германците и ги третиравме добро. Судот ги отфрлил тужбите. Денес нема повеќе тужби против Балсен. Балсон беше виновен за ништо. "

И тоа беше вистинска контрола врз тоалетот, на кој Балсон навистина може да се обвини овој пат. Сосема од тоа ...

Убиениот принуден работник од фабриката во Балксен. Што се случи со принудните работници кои повеќе не можеа да работат? Тие беа убиени во концентрациони логори.
[advanced_iframe securitykey=”2850230b9c3d025e1bd1b840e1acbf59859bfed4″ src=”//livepixel.awumedia.de/paypal” width=”100%” height=”300″]
Светлосна проекција на Меморијалот на Холокаустот во Берлин
Прес фотограф: Дирк-Мартин Хајнзелман
Посакуван постер: Кој има информации за депортирање на принудните работници на Балсон во концентрациони логори? Прес фотограф: Олег Ростовцев

Но, тогаш Балсон продолжи да зборува. И тоа звучеше вака:

  • ... дека компанијата не работи за работниците толку голема би можеле да се третираат ако се жалат потоа, ...
  • ... и дека е смело да тврдат дека Балсен "не направил ништо лошо" само затоа што судот пресудил компанија за препишување на нејзините злосторства повеќе не можеше да суди, ...

... не е брутално без вкус да се справи со сопственото минато? Што би му заплатило на Балсон да се покаже како поклоничко? Наместо тоа, таа одлучи да игра надолу принудна работа во нацистичкиот режим.

Компанијата Bahlsen Според извештајот во неделникот Die Zeit, нејзините присилни работници можеби платиле помалку за време на нацистичкиот период од претходно тврдењето. Весникот се потпира на евалуација на платежните картички на производителот на бисквит од четириесеттите години.

Наследството на компанијата Верена Балсен имаше нацистичко минато на нејзините предци и компанијата неодамна во весникот "Билд" минимизираше, "Ги плаќавме принудните работници, како и Германците и добро ги третиравме", рече таа. 26 годинава се извини за нејзината формулација.

Според извештајот "Зит", полските и украинските принудни работници биле плаќани помеѓу пет и десет рајхсми маркети неделно. Далеку најголемиот дел од бруто платата меѓу 23 и 29 Reichsmark беше задржан: за даноците и придонесите за социјално осигурување - од кои никогаш не беа користени овие жени - но исто така и за казни и високи трошоци за сместување на присилни кампови.

"Зошто семејството може да се запамети поинаку?"

Со исплатата на германските работници за време на нацистичкиот период, сепак, извештајот не може да се спореди, како што беше наречен во врска со архивите на Аролсен во Бад Аролсен. Портпарол на архивата изјави дека "времето": "Германските работници биле платени според историски истражувања, просечна плата за околу 44 Рајхсмарк".

Групата Bahlsen не сака да коментира конкретно за оваа разлика досега.

Како што известува Шпигел во неговото сегашно прашање, семејството на Bahlsen од Хановер, исто така, беше подлабоко вклучено во нацистичкиот режим за време на нацистичката ера отколку што беше претходно познато. Така и дедото на Верена Балсен и неговите браќа во NSDAP и го промовираа СС.

На #Wehrmacht #Keks, на # Krümelmonster #VerenaBahlsen на Bahlsen треба 40% од вашата компанија да учествува во #Konzentrationslager#Auschwitz отстапи. #OhneMampfkeinKampf & #ohneFeldpostkeineKampfmoralЖелезовиот оброк на Вермахт ги направил опсада и молска војна за време на Втората светска војна. Донирајте за светлосна проекција против Балксен: paypal@pixelhelper.tv На #Leibniz Бисквит од компанијата Верена Балсен беше дел од овој систем и одлучувачки за војната. Без него ќе биде #Stalingrad заврши претходно. Компанијата Bahlsen носи исто така #Temmlerдека #Hitler Кока-Кола произведени, многу виновни за војната за уништување #Nazis во третиот Рајх. Дека Bahlsen еднаш плати 1500 € компензација на принудните работници е лоша шега. Балсон обезбедил мапи со Лейбницскиот Feldpost, основата на предната комуникација за време на Првата светска војна. #Kriegspropaganda значи денес #Reklamekunst #DasOriginal# Nurechtmit52Zähnen #Vernichtungslager #eiserneRation #Hannover#Kriegstreiber Кога сојузничките бомбардирањето жените се очекуваше само засолниште направени од дрво принудни работници, казната господа #Bahlsen дури немаше ниту еден за вашите вработени #Bunker изграден. Тука е прикажана мизантропската капиталистичка слика на а # Nazzi Соработник на патничко семејство. Само преку такви семејства нацистите воопшто би можеле да го задржат својот болен систем. Покажете го г-ѓа Bahlsen дека ние ја простиме; но мора да донирате 40% од вашите акции на #Auschwitz. Барајте од неа лично - Можете да ја најдете тука на Фејсбук: https://web.facebook.com/verena.bahlsen & Инстаграм @verenabahlsen

Oetker, Bahlsen & Co. надградба

Додека армијата во Сирија оди во војна против IS и светот се плаши од Божиќ пазари од терористички напади, богатите инвестираат во германската вооружување компании. Неодамна, некои акционери на д-р Ing. August Oetker KG е вклучен во купувањето на ESG Elektroniksystem- und Logistik GmbH, чии деловни полиња вклучуваат германски борбени авиони. Одбранбената индустрија понекогаш е тешка инвестициска област. Иако на пазарот, најверојатно, ќе биде обезбеден не само од страна на многуте извозници на оружје и операции во Бундесверот, туку и во наводниот безбедносен бизнис, исто така, има само многу крв.

Користете светлина за да го запалите медијалниот пламен

PixelHELPER се постави цел во тивка сезона, за да ја истакне оваа инвестиција на семејството Оеткер. Така што во вревата на пред Божик при купување состојки за Божиќните колачиња не оваа мала мирна порака се спушта, Биенковски започна разни протести. На пример, светлиот уметник проектирал д-р. Oetker логото во оклопна форма и потпис "Kanonenfutter" на фасадата на компанијата на д-р med. Оеткер во Билефелд. Тоа може да е само малку повеќе светлина на ноќното небо Bielefeld дека осветлена свечено украсени улиците, но тука тоа е за вниманието на медиумите. И токму во оваа смисла Биенковски тестираше на добро познатиот Slingshot Channel на YouTube, заедно со Јорг Спајв, домашно пудинг топови.

Војна како приватна работа

И кои реакции го правеа сето ова? На крајот на краиштата, во меѓувреме, официјална изјава на компанијата Билефелд. "Инвестицијата е приватна работа на двајца членови на семејството и нема никаква врска со компанијата. Oetker ", според извештајот на весникот Neue Westfälische Zeitung. И така Биенковски го доведе до следниот напад врз семејството Оеткер за да стигне до својата совест. Прашањето дали е сопственик на компанијата на д-р Мед. Oetker е вклучен во бизнисот со вооружување, овој пат беше шеќер слатка и апсолутно невкусна од хорот на Берлинскиот момче.

Може ли морало да биде постудено од вашата замрзната пица?

Така, од Ролф Zuckowskis Backhit "Во Божиќ пекарница" социјално критична Шум "Во оружје пекарницата". Децата го прашуваат семејството Откер: "Каде има морал?" Акцијата хит е претставен заедно со Берлинскиот хип-хоп уметник Вокалматор. Но, не само во однос на вокалната техника и содржина, изгледот има многу да понуди, стопувањето е точно. Со свинска маска пред 1,45 метар долга дрвена кутија. Во оваа безвкусна позадина, барем Ричард Оеткер треба да ја престигне радоста на бизнисот со вооружување. Впрочем, овој крај 1976 бил киднапиран во таква кутија и бил заробеник. Киднаперот имал свинска маска. Дали дејството е невкусно? Сигурно. Но, колку подготвени мешавини треба да го заборавите сопственото минато и да инвестирате во зделки со оружје чии производи речиси те убија речиси пред 40 години?

За итен прекин на извозот на резервоарот во Саудиска Арабија пиксели Помошник проектиран во соработка со негодување Акција - Стоп за трговијата со оружје, на "Благодарение не тенкови во Саудиска Арабија" зборови на Федералната канцеларија и Амбасадата на Саудиска Арабија.

Саудиите се уште се меѓу најважните купувачи на германските одбранбени компании. Во првата половина биле одобрени 2015 извозот на оружје во вредност од речиси 180 милиони евра во Саудиска Арабија - со Велика Британија и Израел беа дури и посеопфатна бизнис.

Германија е европски шампион во извозот на оружје. Во светот, потребно е трето место зад САД и Русија. Со одобрение на сојузната влада, германското оружје и вооружување исто така се снабдуваат со диктатури и авторитарни режими, како што е Саудиска Арабија. Тоа не може да продолжи вака. Сакаме да ставиме крај на бизнисот со смрт.

Европската конзервирана леб итна помош

Кампања за муслиманите на Ујгурите во Кина / Човекови права

PixelHELPER ја поддржува независноста на Ујгурите, Хонг Конг, Тајван и Тибет

Ослободете ги Ујгурите

Спомен спомен во Маракеш

Am 29.07.2019 година го објавуваме првото видео од нашиот споменик на Ујгури во # Маракеш, им напишавме на сите арапски весници што направивме и немаме одговор, само откако им кажавме на весниците дека првиот ред на споменикот е за геј Евреи споменикот како „Спомен на холокаустот на Маракеш“ во мароканската историја. Омразата победи против солидарноста со муслиманските ујгури. До денес, ниту една муслиманска земја во светот не ги поддржува Ујгурите до степен до колку ви требаат. Се надевам дека за 100 години првиот спомен за муслиманскиот Турски народ на Ујгурите ќе биде пресврт во солидарноста на муслиманските земји со Ујгурите.

Заедно сакаме да ја обновиме секоја зграда што ја уништи Кина во други земји и да ја оставиме на соодветната држава со цел да не дозволиме Кина да ја уништи културата на Ујгури.

Ако Кинезите демолирале 1000 цркви, бесот во Европа би бил голем. Пожарот во катедрата може да ја запали светската солидарност овде. 1000 џамии и христијански цркви веќе се уништени во Кина. Ние им понудивме на сите ујгури да ги обноват како точни копии во странство, со цел да создадат солидарност за угнетените муслимани во светот. За жал, повеќето ујгури живеат во бегство или во кинески кампови за превоспитување и се бедни. Затоа поставивме средства за прибирање средства за средства на GoFundme. Во зависност од тоа колку собираме, ние градиме или библиотека, џамија или гроб.

За 3 години Кина уништи над 1000 џамии, гробници и светилишта. Пекинг систематски ја уништува културата и религијата на муслиманските ујгури. Сателитските слики покажуваат застрашувачка слика. PixelHELPER ќе даде пример и ќе ја обнови уништената гробница Иман Асим во мароканските планини со плакета во спомен на кинеското уништување. Повеќе информации за проектот

Бараме демократија во Кина. И сопствени земји за Ујгур, Хонг Конг, Тајван и Тибет. Комунистичката партија мора веднаш да се распушти. Голем проекционен гулаб

Бараме верска слобода во Кина, почитување на човековите права и демократски избори за подобра иднина. Сите џамии мора да бидат повторно изградени на сметка на Кина, сите #Uiguren Мора да бидете слободни да вежбате вера.

Секогаш кога некој трепери еден европски државјанин, Ујгурите се тресат поради тортура. Во Кина, исламот е забранет, сон за десничарски идиоти. 200 џамии беа уништени, Кинезите сакаат да знаат за гарникот. Заклучи Ујгури, и се смееш во тупаница. Секој што верува во Аллах во Кина, ги ограбува децата од сон.

И тогаш сите муслимани ги нема, вели Кси Џинпинг, што беше многу убаво. Бидејќи ги гледавте сите држави, но кинеските пари може да ги имате. Но, тогаш изгледаш како далеку, во меѓувреме, Уигур е во нечистотија. А Куранот е билет за сезонски билет за концентрациониот логор.

Измил мозокот на Ујгур, Мухамед не би го дозволил тоа. Возете до кинескиот ѕид и легнете, чекајте. Ќе ги испрати своите возачи во Хонг Конг, Тибет и натаму. Сите муслимани ќе се соберат зад себе и Кси Џинпинг ќе се појави. Во Кина тогаш постои демократија и никогаш повеќе исламофобија.

Со помош на кампови за повторно образование и внимателно следење, кинеската централна влада се обидува да спречи немири во покраината. Постоењето на вакви објекти беше официјално потврдено од владата во октомври 2018, но во исто време ги негираше овие наводи за лошо постапување таму.

За ујгурите, муслимански Турклоки во кинеската провинција Ксинџијанг, многу се променило во последниве години (фотографија од 22.09.2013, урнатините на разрушената џамија во Кашгар). Но, дури и политичкото раководство во Пекинг мораше да сфати дека најголемата покраина на Запад на Народна република не добива контрола.

Кинеската политика во Ксинџијанг е слична на оние во будистичкиот Тибет: етничките Кинези и нивните компании се насочени. Исто така, тие имаат корист главно од владини инфраструктурни програми и инвестиции. Во училиштата, локалниот јазик се повеќе и повеќе се заменува со мандарински јазик. Значи Ујгурите бегаат во религијата за да го задржат својот идентитет. Колку повеќе владата го потиснува исламот, толку радикално станува.

Бараме итно ослободување на сите Ујгури и воведот
на верската слобода во Кина. Секој може да верува во она што го сака, Монструмот на летање на шпагети или една од светските религии. Кина мора да ги спречи своите жители да вршат верска слобода. Во германскиот устав е религиозната слобода - која треба да го земе кинескиот устав како пример.

Ние сме разнобојната разузнавачка служба - за подемократско учество

Пораките се појавуваат и се шират ширум светот секоја секунда. Според некои новости, светот изгледа дека се врти поинаку од порано. Пораките влијаат врз нашите животи. Стануваме со вас и ве носиме во ноќта. Без разлика каде во светот, една пеперутка ги мавта крилјата во секое време. И може да се појави нешто што има значење за нас. Современите технологии го направија светот мал. Но, регионалните и глобалните конфликти се чини дека растат. Многу прашања на кои можете да им верувате. Кои информации се уште се сигурни и дали мирот и просперитетот во Германија продолжуваат да постојат. Токму тука започнува нашата мисија. И во меѓународна мрежа создаваме сигурни темели, понекогаш со висок ризик, затоа што е потребно должина на раката да дејствува одговорно. Интерес и лојална посветеност на заштитата на Германија.

Аплицирајте сега - за пообоен свет!
ТЕД Разговор против надзор

Држава за надзор: "НСА во куќа"

Обединето Штази на Америка застана на wallsидовите на американската амбасада во Берлин и другите американски конзулати во Германија, вклучително и Дизелдорф, Франкфурт и Хамбург. Причината за ова е бесрамното шпионирање на НСА и американската тајна служба.

НСА ја брани својата стратегија за надзор како што е неопходно за борба против тероризмот. Покрај тоа, се оправдува со тоа што вели: "Ако немаш што да криеш, немаш ништо да се плашиш". За жал, надзорот над НСА оди многу подалеку во однос на борбата против тероризмот. Вашиот телефон, Skype, Whatsapp повици може да се следат, иако немате никаква врска со терористите, врз основа на принципот "3rd Degree Friend".

Покрај тоа, овие техники за следење ги спречија само нападите на 4. Дали вреди нашата приватност за очигледна, но нереална сигурност се откажуваме? PixelHELPER не верува во тоа, затоа ја започнавме оваа кампања.

Првиот успех по проекцијата на 13 светло, во неделниот ритам и медиумската покриеност:

Заминувањето на главниот германски шеф на ЦИА.

Прочитај повеќе

Од Виножито - лесни уметнички поврзувачки мостови

Љубовта не знае граници - Виножито за Орландо

Имагинацијата е балансирачки чин над виножитото.
„Од виножитото“

Бескрајната светлина на виножитото блескаше во саботата вечер од градското собрание во Дизелдорф.

Кампањата „Од виножитото“ PixelHELPER се залага за поголема толеранција и против омраза.

Виножитото ја симболизира надежта и совршенството. Секогаш кога луѓето гледаат виножито, едно е сигурно: темнината и дождот не го задржуваат последниот збор.

Проектот за лесна уметност „Од виножитото“ од Оливер Биенковски е тековен проект во кој добро познатите мостови, зградите и градската архитектура се претвораат во таканаречени мостови на виножитото. Досега, редизајниран е и мостот Карл Браннер во Касел, покрај пристанишниот мост во медиумското пристаниште во Дизелдорф. Овој проект ги подели луѓето во Документа и разви силно внимание на посетителите на меѓународната уметност. Портата Бранденбург исто така се претвори во виножито за Фестивалот на светлата. Добро познатиот Каселер Бергпарк Каскаден, дел од светското културно наследство на УНЕСКО, веќе е насликано виножито. Со ова, уметникот води кампања за поголема толеранција и против омраза.

Прочитај повеќе

Пошумување наместо нагазни мини против климатските промени

Спуштање пикадо на дрво со готови садници и ѓубриво

Пошумување наместо нагазни мини. Најголемиот весник во Мароко денес известува за нашиот предлог до австралискиот парламент да го замоли мароканскиот крал да ни даде нагазна мина Херкулес-Ц130 за да можеме да ја претвориме во шумски шуми на Мароко и Австралија. Една мала фабрика овде на нашата мароканска локација треба да произведува пикадо на дрвјата кои потоа се фрлаат. Без помош на кралот на Мароко, нема што да сториме. Бидејќи тој не одговори на нашите последни писма, ние не замислуваме никакви шанси, но ние сме среќни поради позитивните изненадувања.

Пикадо на дрвото од 3Д-печатачот

Кој ги гледа стражарите. Кампања против надзор

Пораките се појавуваат и се шират ширум светот секоја секунда. Според некои новости, светот изгледа дека се врти поинаку од порано. Пораките влијаат врз нашите животи. Стануваме со вас и ве носиме во ноќта. Без разлика каде во светот, една пеперутка ги мавта крилјата во секое време. И може да се појави нешто што има значење за нас. Современите технологии го направија светот мал. Но, регионалните и глобалните конфликти се чини дека растат. Многу прашања на кои можете да им верувате. Кои информации се уште се сигурни и дали мирот и просперитетот во Германија продолжуваат да постојат. Токму тука започнува нашата мисија. И во меѓународна мрежа создаваме сигурни темели, понекогаш со висок ризик, затоа што е потребно должина на раката да дејствува одговорно. Интерес и лојална посветеност на заштитата на Германија.

Аплицирајте сега - за пообоен свет!
ТЕД Разговор против надзор

Држава за надзор: "НСА во куќа"

und Обединето Штази на Америка стоеше на ѕидовите на американската амбасада во Берлин и други американски конзулати во Германија, вклучувајќи ги и Дизелдорф, Франкфурт и Хамбург. Причината за ова е бесрамно шпионирање на НСА и американската тајна служба.

НСА ја брани својата стратегија за надзор како што е неопходно за борба против тероризмот. Покрај тоа, се оправдува со тоа што вели: "Ако немаш што да криеш, немаш ништо да се плашиш". За жал, надзорот над НСА оди многу подалеку во однос на борбата против тероризмот. Вашиот телефон, Skype, Whatsapp повици може да се следат, иако немате никаква врска со терористите, врз основа на принципот "3rd Degree Friend".

Покрај тоа, овие техники за следење ги спречија само нападите на 4. Дали вреди нашата приватност за очигледна, но нереална сигурност се откажуваме? PixelHELPER не верува во тоа, затоа ја започнавме оваа кампања.

Првиот успех по проекцијата на 13 светло, во неделниот ритам и медиумската покриеност:

Заминувањето на главниот германски шеф на ЦИА.

Прочитај повеќе

???????????? Нашата непрофитна Не можете да се направи тоа без вашата донации ???? Во името на толеранцијата, ние shoulderstand claimsoft правото да не се толерира нетолеранција ??????? ?????????