19. 2020. Januar XNUMX Јануари XNUMX Оливер Bienkowski

Европска помош за итни случаи со конзервиран леб - стабилност на храната за Африка


Испорака леб на сиромашното рурално население на Аит Фаска

Добредојдовте во проектот Африкилфе на PixelHELPER. Веднаш по смртта на Карл Хајнц Бом од Menschen für Menschen, возевме 2014 во Мароко за да ги постават темелите за нашите активности во Африка. Сега, 5 Години подоцна, имаме постигнато доста и можеме да обезбедиме развојна помош низ цела Африка. Тоа е полесно да се организираме од нашето северноафриканско седиште отколку од Европа.

Започнување на проектот во средина на камената пустина.
Статус на проектот август 2019 година

Имаме мала фарма, на 40 км од Маракеш во Мароко, претворена во интерактивно студио за живо. Во производството под очите на фотоапаратите, ние го користиме нашиот само-програмиран интерактивен софтвер за заштита од жив свет, кој ќе го понудиме и на други развојни организации за помош за понатамошна употреба. 

PixelHELPER сака да им даде на луѓето слобода да ги обликуваат своите животи самоопределени и самобитни без материјални тешкотии и да им дадат на своите деца добра иднина. PixelHELPER придонесува за одржливото подобрување на светските економски, социјални, еколошки и политички услови. PixelHELPER се бори против сиромаштијата и ги промовира човековите права, владеењето на правото и демократијата. PixelHELPER придонесува за спречување на кризи и насилни конфликти. PixelHELPER промовира социјално правична, еколошки одржлива, а со тоа и одржливо обликување на глобализацијата.

Ние го претставивме нашиот софтвер за помош на рој во живо на ТЕД-говорот во Маракеш во 2014 година. Фармата е првото практично место каде го користиме нашиот софтвер. Очекуваме нови поддржувачи и посетители на нашиот проект.

Запалување на најголемиот шпорет на јаглен во Северна Африка, Аит Фаска Мароко
(5 метри метарски покрив, многу ретка)

Со конзервиран леб против недостиг на храна предизвикана од војна и климатски промени

За да ја видите најавата на Инстаграм, треба да додадете свој АПИ токен на страницата Инстаграм Опции на нашиот приклучок.

 интерактивни производни платформи за олеснување на снабдувањето

Livestream рој помош софтвер

Ние го претставивме нашиот софтвер за помош на рој во живо на ТЕД-говорот во Маракеш. ТЕД-говорот е настан каде се одржуваат говори за поставување трендови на теми што нè трогаат луѓето и ќе нè трогнат во иднина.

Европската конзервирана леб итна помош

Бегалскиот камп Мбера е на 2000 километри од седиштето на PixelHELPER во живо. Пекарницата на нашата итна помош за конзервиран леб произведува долг леб за бегалските кампови и областите од катастрофа. Спирулинските алги произведени во Мароко би требало да помагаат против неухранетост и неухранетост во складиштето. В.д сакаат да се изгради еден сајт пред кампот за бегалци, а нашите во живо поток рој помош на софтвер се користат за да им помогне на луѓето. кампот за бегалци е 4 најголемиот град на Мавританија, ние сакаме да се осигура дека на страдањата на воени бегалци се ублажи.

PixelHELPER создадоа уникатен простор и ја приближија публиката до производство на материјали за помош во Африка. Коцки за итни случаи доаѓаат со вреќа за спиење, шпорет на гас, комплет за прва помош & засилувач; Опремена фенерче. Сè што ви треба кога ќе го изгубите вашиот дом по природна катастрофа.

Поддршка на нашиот проект

paypal@PixelHELPER.tv
IBAN DE93 4306 0967 1190 1453 00
SWIFT / BIC: GENODEM1GLS
Клучен збор: Промоција на уметноста и културата

Ние создаваме работни места и изгледи

Ние создаваме работни места и создаваме совршен развој со изградбата на јавни фудбалски игралишта, јавни разменувачи и културни понуди. Бидејќи нашиот регион е во средина на економски рурален регион, многу локални компании и добавувачи на суровини имаат корист од нарачките и можат да ангажираат нови вработени себе.

Мароко е најмодерната земја во Африка.

Од Мароко стигнуваме до сите африкански земји со морски контејнери со длабоки пристаништа во Тангија и Казабланка. Поврзувањето со Европа е одлично. Од шпанската копнена до Маракеш, има само 6 часови со автомобил.

Ние создадовме центар тука за брзо координирање на хуманитарната помош и бргу да ја донесеме до вашата дестинација со автомобил, морски контејнер или авион. Тука на страницата можеме лесно да произведеме сè што им е потребно на луѓето во бегалските кампови. Outе го поставиме првиот амбулант пред кампот на УНХЦР во Мавританија.

Нашата технологија за генерирање на живи генерира 6 интерактивни кутии на левата страна на видео во живо. Овие кутии може да се сменат од нас во секое време во врска со активноста и износот на донации. Создадовме интерактивна функција за помош на роеви која ќе ни овозможи да одговориме на моменталната ситуација во бегалските кампови и да обезбедиме директна помош.

Можностите на нашиот софтвер Schwarmhilfe се исто така достапни за други невладини организации. Разговарај со нас.