Против теориите на заговор, дејствувавме без покритие во Мароко. Масонските симболи беа уништени или насликани од мароканската војска кога беше уништен споменикот на холокаустот. Знак дека борбата против теориите на заговор е многу важна.   

Pro7 Галилео: Документација за масоните со основачот на PixelHELPER Оливер Биенковски

Излезете и докажете се

Застапувајќи се за човечкото достоинство и негувајќи го братството и остварувајќи добронамерност, масоните настојуваат да ги реализираат идеалите на човештвото. Масоните не се илуминати, не верувајте во никакви теории на заговор од Интернет за масоните со нов светски поредок. Boxesенските кутии официјално постојат од 1935 година. Колку беше голема желбата кај жените во 18 век да го сторат истото како и мажите, покажува цела низа претстави од овој период кои се занимаваат со оваа тема; Последно, но не и најмалку важно, Магичната флејта од масон идар Моцарт. Масоните се толерантни и се залагаат за демократијата и човековите права.

Со Фондација модел ние ги гарантираме нашите важна работа за Menschenrechte & повеќе човештвото исто така и за следните генерации далеку Кога PixelHELPER Фондацијата непрофитна GmbH среќата паѓа на "Општество за малцински олеснувања“(FHW). Тој е тој добротворна институција на масон во Германија. На asonидарски Членови на пиксели Помошник сакам повторно како да Времиња на Француска револуција, сами активно се бори против неправдата каде и да се појави. Од Векови вклучи се масон за доброто на Светот и пробај низ твоето Чин други Улога на улога да се биде На масон опериран до 1980 свој Болница in Хамбург и сè уште работат денес Пензионирање дома во Хансеатски град

PixelHELPER, е меѓународна непрофитна организација за малцинства и човекови права инспирирана од идеалите на масоните. Незадоволен од бучавата на светот, одиме на пат, мирен и безбеден, бестрашен во опасности, високи цели на ум за да ја заштитиме земјата. Основно верување е дека принципите на Француската револуција "Слобода, Братство за еднаквост" потребни за борба против повторувањето на политичката рамнодушност. Верно на мотото: „Запознај се!“ членовите се обидуваат да соберат синџир на хуманост низ целиот свет.


Извадок од германскиот масон весник "Humanität"

PixelHELPER е основана во 2011 година од страна на уметникот на светлината и масонот Оливер Биенковски со над 70 колеги, вклучително и 6 други масони. Масонството е сојуз за пријателство, етички ориентиран сојуз, заедница за иницијација и симболичен работен сојуз што произлезе од традицијата на европското просветителство. Со своите вредносни позиции на хуманост, братство, слобода, правда, loveубов кон мирот и толеранцијата, обезбедува ориентација и стандарди за мислите и постапките на нејзините членови.

Масоните управуваат со болници и домови за стари лица во Германија

Слободната болница Масон ги отвори вратите на 3 октомври 1795 година во Дамторвал како прв институт што прифаќа болни луѓе, нешто што дотогаш целосно недостасуваше во Хамбург. Првично беше формирана како болница за слугинки и беше проширена неколку години подоцна за да прими машки слуги. Планирањето го спроведе Фридрих Лудвиг Шредер со помош на браќата фон Аксен Абсалом за трите коприви, д-р. Бедман, д-р. Истурете ја Фердинанд Каролин до трите starsвезди и кабли Свети Георг до зелената смрека.

Во тоа време, постоеја логорите на Обединети 4 Хамбург (Абсалом на 3 коприва, Свети Georgорѓи на зелената смрека, Емануел на Мајинблум и Фердинанд Каролина на трите starsвезди), на кои само по договор за плаќање на дел од средствата што им се припишуваат Во 1799 година се приклучи ложата „Фердинанд зум Фелсен“. Конечното, економско здружение на „Обединети 5 хамбургски ложа“ постои од оваа година. Управувањето со нивните колективни средства беше во рацете на „Министерство за финансии и Алмис Комит дер Вер. 5 кутии '. Овој комитет, под нејзин претседател, Бреј (Фердинанд Каролин до трите starsвезди), одлучи да ја обнови болницата во 1883 година и ги обезбеди средствата за ова, така што новата куќа на Клин Шиферкамп со 06.10.1885 кревети веќе може да се користи на 80 октомври XNUMX година можеше

 

Цитат за масоните

"Посакувам идеалите претставени од Масоните да бидат пошироко распространети во општеството. Денес ни е потребна поголема толеранција и хуман став за општеството да стане човечки ".

вели Игнас Бубис

Што е масонство? 

Масонството не е произволно, не потрошено, туку нешто неопходно, основано во природата на човечките суштества и во буржоаското општество.
Целта на Масонското здружение е да ги едуцира своите членови во вистинска хуманост. Средството за ова е практикување на симболичните обичаи преземени од средновековните градежни колиби, меѓусебните инструкции за важните работи на човештвото, негувањето на идеалот и поттикнувањето на вистинско пријателство и братска убов. Секој треба да ги шири овие принципи надвор од ложата, да го промовира просветлувањето најдобро што може и да се спротивстави на нетолеранцијата. Во ложата, членовите се охрабруваат на самообразование заедно доживувајќи симболи и ритуали. 

Масони во ГДР

ОРФ: Документација за масоните

Livestream crowdfunding стан во Маракеш, Мароко

Фондацијата PixelHELPER | Презентација на нашата хуманитарна liveapp на TedX, Мароко Маракеш

Геометрија за инсталација на масонски светла, Дизелдорф Германија

Виножито ласерска инсталација „Од виножитото“, Дизелдорф Германија

Основач на PixelHELPER се среќава со Otmar Alt 

Запознајте го Otmar Alt, еден од најпознатите уметници од современиот уметник Масон

Фондацијата PixelHELPER | Средба на основачот на PixelHELPER Оливер Биенковски со Отар Алт, еден од најпознатите уметници од современиот уметник Масон

Посета на Масонски музеј 

Посета на германскиот масонски музеј во Бајројт

Фондацијата PixelHELPER | Посета на Масонски музеј во Бајројт

Суштината на Масонската конфедерација 

Суштината на Масонската конфедерација е единството на водечка идеја, поддршка на братска заедница и продлабочување на симболичкото искуство. Како членови на етички сојуз, масоните се залагаат за човештвото, братството, толеранцијата, љубовта кон мирот и социјалната правда. Како заедница на братски поврзани лица, ложата е место за обука за овие вредности. Масонеријата служи како симболична унија на интернационализација на идејата и заедницата. Ова е нивната особеност во однос на сите други здруженија со сродни цели.

Како и секогаш, старото и секогаш новото прашање: Што е масонство? Важно е да се разбере Масонската конфедерација како единство на идејата, заедницата и симболичкото изразување. Оваа повеќеслојна природа на заветот дозволува човечки склоности да имаат различни можности за пристап. Така, може да се привлече жива духовна контроверзност, додека други можат да ја видат суштината во човечката заедница на домот, а третиот, во симбол и обичаи, може да го доживее центарот на заветот. Задоволеното масонство е реализирано само во интеракцијата на сите нејзини елементи.

Основач на PixelHELPER во Хесенкиз

Цитат за масоните

"Посакувам идеалите претставени од Масоните да бидат пошироко распространети во општеството. Денес ни е потребна поголема толеранција и хуман став за општеството да стане човечки ".

вели Игнас Бубис

На ментална работа 

Масоните знаат дека вредностите на кои тие признаваат отсекогаш биле вратени во живот, попрецизни во однос на постојните опасности и мора да се реализираат во секогаш нови напори. Масонската конфедерација се воздржува од формулирање политички програми и не учествува во партиско-политички конфликти. Наместо тоа, домовите треба да бидат места каде одговорното лично дејство е подготвено преку информации и заеднички размислувања. Масоните продолжуваат да ја извршуваат својата витално важна задача на просветителството преку надминување на предрасудите, преку развивање чувствителност на временските проблеми и стремеж за заедничка потрага по вистината.

Масоните се свесни дека значајните животи на поединци и општествени групи бараат две работи: да знаат за светот во кој живее и да има вредности што водат кон акција. Ложите треба да обезбедат насоки преку информации и заеднички размислувања. Размислувањето на реалноста во светло на човештвото, братството, толеранцијата, љубовта кон мирот и социјалната правда во исто време може да ги пренесе критериумите за донесување одлуки.

Точно е дека Масоните не знаат како човечкиот свет треба да изгледа детално, бидејќи тие се воздржуваат од формулирање на социо-политички утопии. Сепак, концептите на човештвото и толеранцијата им даваат можност да ги детектираат заканите и да постапуваат одговорно.

ТВ Интервју DW.DE, PixelHELPER основач Оливер Биенковски, Deutsche Welle TV, Берлин Германија

Најдобро од PixelHELPER

Livestream crowdfunding стан во Маракеш, Мароко

Фондацијата PixelHELPER | Презентација на нашата хуманитарна liveapp на TedX, Мароко Маракеш

Ознака Облак: Век 300 години Масонерија во Авганистан Музејот Аха Музеј Акција Starвезда Трек Антоан Леирис Изложба Авантгард Бамберг Баухаус Бајрут Добротворен концерт Берлин bielefeld Bihac Босна Бранденбург Бремен Братства Браќа на Зората Братство Книга Бирхард Недела гори Бернс Вечера Карл до Ајнтрахт Метн Френз Рајншауер Фраунахаус Слобода за идарски Изложба на масони Масони Марија Фризејсонс Хилфсверк Пријателство Фридрике до бесмртност Фурт Георг до Златен Еднорог Георг до Сребрен Еднорог Герд Шерм Општество Глок во подножјето на Алб Глок во подножјето на Алб Гете голф Крај на голфот Дедо Грологентаг, Велемајстор, средба на Бабамерот Гумерсбах, гимнастичарската сала Хамбург, Хановер Ханс-Херман, Хаман, Хоја, Домашен музеј, Хајнрих Алберт, Опермен, Хелмут, Рејнертер, господар Хоја Хуманитарна Хуманитарна Помош, Хуман, Но, Година, angeон Oонс, Yearон acонс Justus Erich Bollmann kabarett kestner-музеј детска хосфејс детска фондација детски одбор klaus jürgen green green coloquium културна награда масон магазин falz Лајпциг Лесинг Либан до трите кедари Политика за Портхајм Потртдам Потсам Поткандер Мил Quatuor Coronati Прочистувач Религија Reuchlin Роланд Ролф Апел ротирачки романски придушувач Испрати срденски грев бесмисленост Специјална изложба Масонерија Донација Св. Прошетка по патот кон Лионса Божиќен пазар Браќата Вернер Брикс Вестфалијан Мирот Ветлар, Визбаден дивосаузенсен Вилхелм Буш Вилхелм zu den drei Хелмен Вилхелм до трите столба Волфенбеттел Волфенбелтер Хеиматстифтung zauberflöte Време на смена до трите starsвезди кон обединети три реки Зум златен Раде Зур Алтен Линде Зур Ханза до зори во гест Цур Оберберисхен верност До братство во регниц кон вистинскиот ланец