10. 2012. Februar XNUMX Февруари XNUMX Оливер Bienkowski

Музеј СамуелПети за верска сатира и уметничка слобода

Повик за зграда на Музејот на религиозна сатира и слобода на уметноста од Самуел Пети

Убиството на Семјуел Пети никогаш не смее да се заборави. Уметноста повеќе не смее да биде причина терористите да убиваат други луѓе. Уметничката слобода е над верската. Покануваме училишни часови од цела Европа да ја посетат нашата изложба за верска сатира. Како модерен циркус за уметничка слобода, ќе претставиме позадина за историјата на религиозната сатира низ цела Европа за неколку дена. Потребна ни е ваша помош за да можеме да купиме и опремиме морски контејнери со нашите изложби. Цела Европа мора да застане заедно за слободата на зборовите и сликите. Ве молиме проследете ја нашата кампања до сите пријатели во сите европски земји за да можеме брзо да започнеме со нашата мобилна изложба за уметничка слобода. Секој што ќе донира има бесплатен влез во текот на целиот живот во идниот поп ап музеј за религиозна сатира.

Theе патуваме во сите европски земји со мобилниот Музеј поп.
Нашиот споменик на холокаустот во Мароко беше демолиран, објави Си-Ен-Ен
Си-Ен-Ен за нашиот проект во Мароко