Кампања за „Повеќе демократија“ во Турција

Лесна уметност за геноцид PixelHELPER против Ердоган

Слободата на говорот е акутно загрозена во Турција. Од обидот за пуч во јули 2016 година, турската влада жестоко презема мерки против новинарите и медиумите кои ја критикуваат владата. Ова ја влошува и онака напнатата ситуација за медиумите во Турција. На новинарите им се одземаат пасошите, а авторите се затвораат. Над 130 медиумски куќи веќе се затворени, вклучително и 29 издавачи на книги кои исто така се експроприрани.

Кај публицистите и издавачите владее страв и егзистенција. Во Турција, слободата на изразување е погазена под нозе. Слободата на зборот е човеково право и не може да се преговара. Слободата на мислење, информирање и слободата на печатот се основа на слободно и демократско општество. Ја повикуваме Федералната влада и Комисијата на ЕУ да заземат јасен став за ситуацијата во Турција, бескомпромисно и активно да бараат слобода на изразување во нивните одлуки, постапки и изјави и да не ја прават предмет на преговори. Ако слободата на изразување е нападната и масовно ограничена во Турција и на други места во светот, Федералната влада и Комисијата на ЕУ мора да ја прегледаат нивната политика кон таквите земји. Дополнително, на засегнатите новинари и автори им е потребна брза помош од Германија и Европа, на пример преку небирократско издавање итни визи.
Новинарите, авторите и издавачите, книгите, весниците и списанијата даваат важен придонес за демократијата и слободата. Затоа ние сме решително посветени на слободата на изразување, информирање и слободата на печатот. Поддржете ја нашата петиција и придружете ни се за овие основни права! За збор и слобода!

Нашите постапки ги држат медиумите зафатени и се грижат овие важни хуманитарни прашања да не бидат заборавени. Ве молиме споделете ги нашите проекти на Фејсбук! Ако ја поддржувате нашата кауза, би биле благодарни за секоја донација за да можеме трајно да продолжиме со нашите кампањи. Дури и неколку евра прават разлика! Споделувањето е грижа. Ве молиме поддржете ја нашата добротворна работа.

подобро место
PayPal

Прочитај повеќе

???????????? Нашата непрофитна Не можете да се направи тоа без вашата донации ???? Во името на толеранцијата, ние shoulderstand claimsoft правото да не се толерира нетолеранција ??????? ?????????