Љубовта е за секого. Кампања: Љубовта не познава граници

Љубовта не знае граници - Виножито за Орландо

Светлината уметнички мост во Дизелдорф стана "Виножито за Орландо"

Бескрајната светлина на виножитото блескаше во саботата вечер од градското собрание во Дизелдорф.

Кампањата "Љубовта не познава граници" PixelHELPER протестира против прогонот на хомосексуалците во тоталитарните држави во светот. Сè уште има многу земји во светот, како што се Иран, Нигерија, Мавританија, Судан, Јемен, Саудиска Арабија или Обединетите Арапски Емирати, каде што хомосексуалноста е нелегална и смртна казна!

Љубовта не знае пол, без боја на кожата или религија! Љубовта не знае граници! Сакаме оваа изјава да ја сподели PixelHELPER ширум светот со светлината уметнички проект "Виножито за Орландо". Намалувањето на егзоцентричните перспективи преку промена на перспективата е многу важно за PixelHELPER. Ајде конечно ослободи ги нашите глави и дејствуваме конзистентно според мотото "Слободно од ропството на предрасуди". Таквите процеси на ослободување честопати се болни. Дали тоа значи да се каже збогум на побожните и негувани бајки и легенди.

Нападот врз ноќниот клуб PULSE во Орландо, Флорида, САД беше повеќе од болен, но и покрај сето тоа, не е во духот на ЛГБТ заедницата да одговори со еднакви ресурси. PixelHELPER реагираат со љубов и светлина на вознемирените сторители и нивниот морбидно пролонгиран напад. Со уметничкиот проект "Виножито за Орландо" сакаме да и дадеме поддршка на заедницата од Германија и Њујорк. Нашата кампања Љубов без граници е посветена на застапување на правата на хомосексуалците ширум светот и ослободување на хомосексуалците од јавните затвори и заштита од понатамошна дискриминација и прогон. Виножитото симболизира надеж и совршенство. Секогаш кога луѓето ќе видат виножито, тоа е јасно: темнината и дождот не го задржуваат последниот збор.

Прочитај повеќе

???????????? Нашата непрофитна Не можете да се направи тоа без вашата донации ???? Во името на толеранцијата, ние shoulderstand claimsoft правото да не се толерира нетолеранција ??????? ?????????