Петиција на граѓаните да го спасат клиниката Лорели полномошно

Следното е главен пример за борба против директната демократија преку референдум. Наместо да го испитаат нашиот концепт на оператор, политичарите брзаат против барањето на нашите граѓани на сите канали, што ни покажува дека сме на вистинскиот пат. Се додека ниту еден управен суд не одлучи, петицијата на нашите граѓани не е недопуштена според §17 од општинскиот законик. Денес, дури и Службениот весник е злоупотребен за создавање расположение. Сега бараме контра известување.

Политичарите кои сакаат да ја затворат болницата Лорели работат со методи за клевета кои инаку се користат само во тоталитарните држави. Здружението на градови и општини се појавува пред судот и нивното мислење им се презентира на граѓаните како пресуда на управен суд. Некои граѓани повикаа на донации на демонстрациите на старата граѓанска иницијатива „За зачувување на клиниките во Лорели“, одделни компании донираа над 10.000 евра на здружението за поддршка на болницата. Добивме 0 € во донации и нашата петиција за граѓаните е критикувана затоа што ги следиме препораките на Mehr Demokratie e. V. го напишаа бројот на нашата сметка за донација на листот.

Последната шанса да се спаси клиниката Лорели е секогаш барање на граѓаните во 3-те града партнери. Секој што има свое прво живеалиште во соодветниот град и има над 18 години, може да потпише. Ве молиме, дистрибуирајте ги документите опширно во вашата област.
Скролувајте надолу за да изберете помеѓу Обервезел, Сент Гоар и здружението Хунсрук-Мителрајн.

Со новиот оператор концепт на фондацијата PixelHELPER, ние ги водиме клиниките Лорели во сигурна иднина!

Барање на граѓаните за градот Обервезел

Кликнете на сликата за да ја преземете образецот за потпис. Ова секогаш треба да се дистрибуира заедно со концептот на операторот.

Барање на граѓаните за градот Санкт Гоар

Кликнете на сликата за да ја преземете образецот за потпис. Ова секогаш треба да се дистрибуира заедно со концептот на операторот.

Петиција на граѓаните за заедницата Хунсрик-Митхелхан

Кликнете на сликата за да ја преземете образецот за потпис. Ова секогаш треба да се дистрибуира заедно со концептот на операторот.
Зачувајте ги клиниките на Лорели. Непрофитната GmbH на Фондацијата PixelHELPER сака да ја преземе болницата и да продолжи да ја работи како решение од 1 куќа. Лесна проекција на Министерството за здравство во Берлин

Тековна состојба 20.04.2020/21/15 XNUMX:XNUMX часот

Во тековниот компас април 2020 година на ЦДУ Обервезел се тврди нешто погрешно, имено дека клиниката би била непрофитна.
Krankenhaus GmbH St. Goar-Oberwesel, како што сугерира името, е GmbH, а не непрофитна GmbH. Ослободено е само од некои даноци, но не и добротворни. Сумирајќи, треба да се напомене дека ослободување од данок на деловна активност,
Данок на промет и данок на имот се доделува на сите болници кои ги исполнуваат барањата од 67 фунти AO. Ова е без оглед на тоа дали болницата е непрофитна. Ослободување од данок на корпорација се дава само на болници кои се непрофитни во смисла на 51-68 фунти AO. Во моментот станува збор за GmbH, вклучувајќи ги сите можности за повлекување пари. Одделенијата беа затворени, а болничката технологија се пренасочува кон другите болници. Може да се постигне конверзија во непрофитна GmbH. Помогнете со барањето на граѓаните да се продолжи со непрофитното работење на клиниките facebook.com/loreley-klinik Со непрофитна компанија со ограничена одговорност, многу повеќе се финансираат отколку со структурата на друштвото со ограничена одговорност, не можат да течат профити повеќе, туку мора да се користат за непрофитни цели на новата непрофитна болница. Во нашиот случај, тоа би била самата клиника, постар центар и нова работилница за лицата со инвалидитет на старата локација во Санкт Гоар. За повеќе информации, само движете се надолу на оваа страница.

Тековна состојба 19.04.2020/13/00 XNUMX:XNUMX часот

Започнуваме три петиции во градовите на акционерите со цел да постигнеме ново „вонредно собрание на акционери“ од Marienhaus Holding GmbH да ги пренесе вашите 55% акции во болницата на непрофитната фондација PixelHELPER GmbH, исто како што му понудивте на Црвениот крст.

Покрај тоа, болницата треба да се претвори во непрофитна компанија со цел да се задржат сите профити во компанијата во иднина и да не се прават дистрибуции до акционерите. За да го направите ова, ние треба да собереме околу 300 потписи од гласачите по партнер на локацијата, доколку соодветната градска администрација не се согласи на барањето на граѓаните, се донесува одлука за граѓаните.

Фондацијата PixelHELPER непрофитна GmbH разви концепт и понуда за одржување и продолжување на клиниката во Обервезел. Понудите со посебен фокус на вклучување треба да бидат создадени на локацијата Санкт Гар. Ова вклучува нови форми на живеење за 8-16 лица, како и поврзана работилница за лица со посебни потреби.


Болницата во Обервезел исто така треба да ги реактивира сите потребни специјализирани оддели, како единицата за интензивна нега, за да работи како полноправна болница.


Во соработка и соработка со Универзитетот во Марбург и соседните компании за медицинска технологија, работилницата за лицата со инвалидитет ќе произведе релевантни и сертифицирани дрвени медицински компоненти кои ќе се користат за извоз во Африка.


За изградба на нова работилница за лицата со инвалидитет, вклучително и бесплатно живеење, треба да се бара финансирање до 600.000 евра од Акцио Менш.


Фондацијата PixelHELPER сака да демонстрира импресивно како може да се исполнат барањата на општеството што старее на модерен и ориентиран кон иднината во земјата.
За да се обезбеди финансиска сигурност, Фондацијата PixelHELPER ќе се концентрира на отворање нови профитни области со цел да се обезбеди продолжување како непрофитна болница. прошири.


Овде, Фондацијата Пикселпер, преку своите приврзаници, може да се врати на добро познатата мрежа во германската здравствена политика.


Бидејќи непрофитна компанија со ограничена одговорност не ги извршува своите сопствени профитни интереси, не се прават дистрибуции на добивка на акционерите, инвестираме каков вишок во клиниката и хендикепираната работилница.


Фокусот на непрофитна болница е секогаш на општото добро - синоним за благосостојбата на индивидуалниот пациент. Терминот „непрофитни“ е релевантен за даночното право, затоа што само дејностите наведени во став 52 од даночниот код што им служат на општата јавност се сметаат дека се непрофитни во смисла на даночно право - на пример, станува збор за финансирање во здравството. Непрофитниот GmbH (gGmbH) е ослободен од данок на корпорација . За возврат, gGmbH е должен да ги користи средствата создадени само за непрофитни цели.

Значи, ние сакаме да станеме непрофитна клиничка специјалист - и да постапиме соодветно. Ова ни овозможува флексибилност, што пак придонесува за пациентот. Затоа што ние тогаш не работиме само на многу компетентен начин во согласност со најновите стандарди, туку и според хумани, квалитативни и економски принципи - тоа значи дека сакаме да ги користиме сите наши финансиски и човечки ресурси во корист на нашите пациенти.
Позадина: Фондацијата PixelHELPER е основана од повеќе масони и светло уметник Оливер Биенковски. Во Хамбург постои Масонската болница во Рисен, со која управува Црвениот крст, како и Масонскиот пензионерски дом среде Хамбург. Болницата „Масон“ во Хамбург ги отвори своите врати на 3 октомври 1795 година на Дамторвол како прв институт за прием на болни луѓе, кој претходно целосно недостасуваше во Хамбург. Првично беше формирана како болница за женски службеници и беше проширена неколку години подоцна за машки службеници.Кога се распушти фондацијата PixelHELPER, средствата отидоа во Freimaurer Hilfswerk eV, која беше дел од добротворната организација

Тековна состојба 16.04.2020/12/00 XNUMX:XNUMX часот
Во моментов бараме имот за изнајмување во центарот на Обервезел. Theе ја искористиме локацијата за да координираме 3 петиции за одржување на болницата и да произведеме леб во конзерва за бегалски кампови и бездомници. Веднаш штом ќе се најде локацијата, списоците со потписи за сите 3 градови може да се преземат на оваа страница. По собирањето на потписите, списоците со петиции може да ни ги предадете на лице место. Референдумот ќе започне пред 01-ви мај 2020 година

Тековна состојба 14.04.2020/12/00 XNUMX:XNUMX часот
Во неуспехот да се спомене нашата понуда за набавка од Мариенхаус Холдинг, гледаме јасна измама од другите акционери. Непрофитната фондација PixelHELPER GmbH контактираше адвокат за административно право во Кобленц и здружението Mehr Demokratie eV за да го испита референдумот за започнување на „Вонредна седница на акционери за укинување на резолуцијата од 09.04.2020 април 1 година“. Поднесувањето за референдумот е подготвено, но мора да се провери законски. Референдумот ќе ја обврзе градската администрација да донесе одлука на вонредното собрание на акционери. Адвокат за корпоративно право ги испитува правните чекори на конкуренцијата. Со вонредно собрание на акционери, акциите може да бидат доделени на фондацијата PixelHELPER gGmbH, и понатамошното работење на XNUMX куќа во Обервезел може да се продолжи, како и зачувувањето на центарот за стари лица.

Иако ја испративме нашата понуда за преземање на портпаролот на компанијата за Маринхаус холдинг двапати по е-пошта, немаше одговор на нашата понуда, освен за телефонски повик од Хериберт Фрилинг.

Болницата Лорели и центарот за постари граѓани е јавен објект од големо значење за Обервезел. На последното собрание на акционери на 09.04.2020 април XNUMX година, Marienhaus GmbH не реагираше на ова, иако имаше понуда за преземање од непрофитната фондација PixelHELPER GmbH, и сите прашања во врска со ова, немаше дополнителни понуди за преземање. Гледаме кривично дело измама со погрешно претставување. Мариенхаус преместува инвентар во други болници и на крајот сака да го обезбеди центарот за постари лица како крава во кеш. Самовработените кои прават вакво нешто во Германија се сметаат за стечајни прекршоци. Секој што ќе премести залихи, т.е. средства на болницата, пред претстојниот банкрот е подложен на гонење. Болницата беше канибализирана од Marienhaus GmbH во насока на други клиники како што е Бинген. Ги повикуваме сите акционери да побараат од Marienhaus GmbH да излезе од болничката компанија St. Goar Oberwesel GmbH. Како непрофитна компанија, PixelHELPER Фондацијата нема да прави распределба на профитот, но ќе ги води постарите центри и болницата во иднина од добротворни причини.

Сметките за донации ќе бидат испратени веднаш. Вашата потврда за трансфер е доволна за потврда за донација за даночната канцеларија до 250 евра.

Со лесна проекција на тоа Федерално Министерство за здравствоФондацијата PixelHELPER се претвора во затворање на Св. Гоар / Обервезел. Нашиот предлог: Непрофитната фондација GmbH PixelHELPER го презема уделот од 55% доколку Министерството за здравство на Рајнска област, од болничкиот структурен фонд, кои веќе се наменети за отпремнини, за плати на вработените, за континуирано работење и проширување на болницата, што би му дало на Пиксел ХЕЛПЕР шанса да ја реновира клиниката и да ги задржи сите вработени во болницата во Обервезел повеќе од 1 година. Куќата во Св. Goar треба да се користи за изградба на вентилациони машини за третиот свет. Универзитетот во Марбург наскоро ќе претстави во јавноста едноставни уреди за вентилација за Африка. Со дрвен материјал и едноставни делови од продавницата за хардвер, вентилаторите можат да се градат и за земји кои во моментот немаат функционален болнички систем. Понатаму, Фондацијата PixelHELPER со канцеларија за акција во Св. Болница Гоар постави други непрофитни понуди за помош, како што е конзервирана лебница за поголема стабилност на храната, организира фестивал на лесна уметност и преземе понатамошни чекори за поддршка на граѓаните на Свети Гоар и Обервезел. Следната пандемија доаѓа, пред Студената војна во Германија имало над 40 помошни болници, кои биле затворени поради заштеда. Во време на пандемија, не можеме да затвориме повеќе болници. Одговорот на Јенс Спан проследен со е-пошта, повикувајќи се на Министерството за здравство во Рајнланд-Палатинат. Политичарите сега мора да дејствуваат брзо. 22-та Милиони субвенции треба да бидат ослободени за континуирано работење и плати на болницата и со нова непрофитна оперативна компанија мора да се направи обид барем да ја доведе болницата до црната нула во следните неколку години, затоа што за разлика од Маринхаус GmbH, непрофитна GmbH не мора да остварува профит. Ова ќе биде одличен начин барем да ја отворите болницата во Обервезел за нормални болнички операции. Апелираме до Министерството за здравство на РЛП да ги ослободи средствата од структурните фондови, да ги пренесе акциите во фондацијата „Пиксел ХЕЛПЕР“ до Маринхаус GmbH и да ги спаси вработените од болницата Обервезел. За да можеме да управуваме со болницата и домот на стари лица рамо до рамо во иднина за подобра основна нега. Владата на Рајнланд-Палатинат е исто така должна да оперира болница во Обервезел со цел туристите кои го посетуваат Средниот Рајна, се надеваме дека политичарите ќе се откажат. Набавната понуда по е-пошта до портпаролот на компанијата Фрилинг на Маринхаус GmbH сè уште не е одговор. Но, претпоставуваме дека исто како и германскиот Црвен крст, на кого му беше понудено предавање на уделот од 55%, Маринхаус GmbH исто така е подготвен да ни понуди 55% од уделот за едно евро.

???????????? Нашата непрофитна Не можете да се направи тоа без вашата донации ???? Во името на толеранцијата, ние shoulderstand claimsoft правото да не се толерира нетолеранција ??????? ?????????