Петиција на граѓаните да го спасат клиниката Лорели полномошно

Следното е главен пример за борба против директната демократија преку референдум. Наместо да го испитаат нашиот концепт на оператор, политичарите брзаат против барањето на нашите граѓани на сите канали, што ни покажува дека сме на вистинскиот пат. Се додека ниту еден управен суд не одлучи, петицијата на нашите граѓани не е недопуштена според §17 од општинскиот законик. Денес, дури и Службениот весник е злоупотребен за создавање расположение. Сега бараме контра известување.

Политичарите кои сакаат да ја затворат болницата Лорели работат со методи за клевета што инаку се користат само во тоталитарни држави. Градовите и општинското здружение се креваат на суд и нивното мислење им се презентира на граѓаните како пресуда на управен суд. Некои граѓани повикаа на донации на демонстрациите на иницијативата на старите граѓани „За зачувување на клиниките Лорели“, одделни компании донираа над 10.000 евра на здружението за поддршка на болниците. Добивме 0 € донации и барањето на нашите граѓани е критикувано за следење на препораките на Mehr Demokratie e. В. го напиша нашиот лист на сметката за донации.

Последната шанса да се спаси клиниката Лорели е секогаш барање на граѓаните во 3-те града партнери. Секој што има свое прво живеалиште во соодветниот град и има над 18 години, може да потпише. Ве молиме, дистрибуирајте ги документите опширно во вашата област.
Движете се надолу за да изберете помеѓу Обервезел, Св.Гоар и заедницата Хансрик-Митхелхан.

Со новиот оператор концепт на фондацијата PixelHELPER, ние ги водиме клиниките Лорели во сигурна иднина!

Барање на граѓаните за градот Обервезел

Кликнете на сликата за да ја преземете образецот за потпис. Ова секогаш треба да се дистрибуира заедно со концептот на операторот.

Барање на граѓаните за градот Санкт Гоар

Кликнете на сликата за да ја преземете образецот за потпис. Ова секогаш треба да се дистрибуира заедно со концептот на операторот.

Петиција на граѓаните за заедницата Хунсрик-Митхелхан

Кликнете на сликата за да ја преземете образецот за потпис. Ова секогаш треба да се дистрибуира заедно со концептот на операторот.
Зачувајте ги клиниките на Лорели. Непрофитната GmbH на Фондацијата PixelHELPER сака да ја преземе болницата и да продолжи да ја работи како решение од 1 куќа. Лесна проекција на Министерството за здравство во Берлин

Тековна состојба 20.04.2020/21/15 XNUMX:XNUMX часот

Во тековниот компас април 2020 година на ЦДУ Обервезел се тврди нешто погрешно, имено дека клиниката би била непрофитна.
Krankenhaus GmbH Свети Гоар-Обервезел, како што сугерира името, е GmbH и непрофитна GmbH. Тој е ослободен само од некои даноци, но не и од непрофитни. Накратко, треба да се напомене дека ослободување од данок на трговија,
Данок на промет и данок на имот се доделува на сите болници кои ги исполнуваат барањата од 67 фунти AO. Ова е без оглед на тоа дали болницата е непрофитна. Ослободување од данок на корпорација се дава само на болници кои се непрофитни во смисла на 51-68 фунти AO. Во моментот станува збор за GmbH, вклучувајќи ги сите можности за повлекување пари. Одделенијата беа затворени, а болничката технологија се пренасочува кон другите болници. Може да се постигне конверзија во непрофитна GmbH. Помогнете со барањето на граѓаните да се продолжи со непрофитното работење на клиниките facebook.com/loreley-klinik Со непрофитна компанија со ограничена одговорност, многу повеќе се финансираат отколку со структурата на друштвото со ограничена одговорност, не можат да течат профити повеќе, туку мора да се користат за непрофитни цели на новата непрофитна болница. Во нашиот случај, тоа би била самата клиника, постар центар и нова работилница за лицата со инвалидитет на старата локација во Санкт Гоар. За повеќе информации, само движете се надолу на оваа страница.

Тековна состојба 19.04.2020/13/00 XNUMX:XNUMX часот

Подигнуваме три државни петиции во градовите на акционерите со цел да се осигураме дека нов „вонреден состанок на акционерите бара од Маринхаус холдинг GmbH да ги префрли своите 55% од акциите во болницата во непрофитната GmbH на Фондацијата PixelHELPER, исто како што сте понудиле на Црвениот крст.

Покрај тоа, болницата треба да се претвори во непрофитна компанија со цел да се задржат сите профити во компанијата во иднина и да не се прават дистрибуции до акционерите. За да го направите ова, ние треба да собереме околу 300 потписи од гласачите по партнер на локацијата, доколку соодветната градска администрација не се согласи на барањето на граѓаните, се донесува одлука за граѓаните.

Фондацијата PixelHELPER непрофитна GmbH разви концепт и понуда за одржување и продолжување на клиниката во Обервезел. Понудите со посебен фокус на вклучување треба да бидат создадени на локацијата Санкт Гар. Ова вклучува нови форми на живеење за 8-16 лица, како и поврзана работилница за лица со посебни потреби.


Болницата во Обервезел исто така треба да ги реактивира сите потребни специјализирани оддели, како единицата за интензивна нега, за да работи како полноправна болница.


Во соработка и соработка со Универзитетот во Марбург и соседните компании за медицинска технологија, работилницата за лицата со инвалидитет ќе произведе релевантни и сертифицирани дрвени медицински компоненти кои ќе се користат за извоз во Африка.


За изградба на нова работилница за лицата со инвалидитет, вклучително и бесплатно живеење, треба да се бара финансирање до 600.000 евра од Акцио Менш.


Фондацијата PixelHELPER сака да демонстрира импресивно како може да се исполнат барањата на општеството што старее на модерен и ориентиран кон иднината во земјата.
За да се обезбеди финансиска сигурност, Фондацијата PixelHELPER ќе се концентрира на отворање нови профитни области со цел да се обезбеди продолжување како непрофитна болница. прошири.


Овде, Фондацијата Пикселпер, преку своите приврзаници, може да се врати на добро познатата мрежа во германската здравствена политика.


Бидејќи непрофитна компанија со ограничена одговорност не ги извршува своите сопствени профитни интереси, не се прават дистрибуции на добивка на акционерите, инвестираме каков вишок во клиниката и хендикепираната работилница.


Фокусот на непрофитна болница е секогаш на општото добро - синоним за благосостојбата на индивидуалниот пациент. Терминот „непрофитни“ е релевантен за даночното право, затоа што само дејностите наведени во став 52 од даночниот код што им служат на општата јавност се сметаат дека се непрофитни во смисла на даночно право - на пример, станува збор за финансирање во здравството. Непрофитниот GmbH (gGmbH) е ослободен од данок на корпорација . За возврат, gGmbH е должен да ги користи средствата создадени само за непрофитни цели.

Значи, ние сакаме да станеме непрофитна клиничка специјалист - и да постапиме соодветно. Ова ни овозможува флексибилност, што пак придонесува за пациентот. Затоа што ние тогаш не работиме само на многу компетентен начин во согласност со најновите стандарди, туку и според хумани, квалитативни и економски принципи - тоа значи дека сакаме да ги користиме сите наши финансиски и човечки ресурси во корист на нашите пациенти.
Позадина: Фондацијата PixelHELPER е основана од повеќе масони и светло уметник Оливер Биенковски. Во Хамбург постои Масонската болница во Рисен, со која управува Црвениот крст, како и Масонскиот пензионерски дом среде Хамбург. Болницата „Масон“ во Хамбург ги отвори своите врати на 3 октомври 1795 година на Дамторвол како прв институт за прием на болни луѓе, кој претходно целосно недостасуваше во Хамбург. Првично беше формирана како болница за женски службеници и беше проширена неколку години подоцна за машки службеници.Кога се распушти фондацијата PixelHELPER, средствата отидоа во Freimaurer Hilfswerk eV, која беше дел од добротворната организација

Тековна состојба 16.04.2020/12/00 XNUMX:XNUMX часот
Во моментов бараме имот за изнајмување во центарот на Обервезел. Willе ја искористиме локацијата да ги координираме барањата на 3 граѓани за одржување на болницата и да произведеме конзервиран леб за бегалските кампови и бездомници. Веднаш штом ќе се најде локацијата, списоците со потписи за сите 3 градови можат да се преземат на оваа страница. По собирањето на потписите, можете да ги доставите списоците со барања од граѓани до нас на страницата. Петицијата на граѓаните започнува пред 01 мај 2020 година

Тековна состојба 14.04.2020/12/00 XNUMX:XNUMX часот
Гледаме во неуспехот да ја споменеме нашата понуда за купување од страна на Маринхаус Држејќи јасна измама на другите акционери. Фондацијата PixelHELPER Gemeinnützige GmbH се обрати во врска со административниот адвокат во Кобленц и здружението Мехр Демократија ЕВ за преглед на барањето на граѓаните за започнување „Вонредно генерално собрание за да се поништи резолуцијата од 09.04.2020 април 1 година“. Поднесувањето до барањето на граѓаните е подготвено, но мора да се провери легално. Петицијата на граѓаните ќе ја задолжи градската администрација да донесе одлука на вонредниот генерален состанок. Адвокат од областа на трговското друштво ги испитува чекорите на законот за конкуренција. Со вонредна седница на акционерите, акциите може да бидат доделени на Фондацијата PixelHELPER gGmbH, а понатамошната XNUMX куќна операција во Обервезел може да се продолжи, како и зачувувањето на постариот центар.

Иако ја испративме нашата понуда за преземање на портпаролот на компанијата за Маринхаус холдинг двапати по е-пошта, немаше одговор на нашата понуда, освен за телефонски повик од Хериберт Фрилинг.

Болницата и центарот за сениор Лорели е суштински јавен објект за Обервезел. На последната седница на акционерите на 09.04.2020 април XNUMX година, Маринхаус GmbH не одговори на ова, иако имаше понуда за преземање од непрофитната GmbH на фондацијата PixelHELPER, и сите прашања негираа дека се достапни дополнителни понуди за преземање. Го гледаме кривичното дело измама со измама. Маринхаус се движи попис во други болници и на крајот сака да го обезбеди високиот центар како крава со пари. Самовработените лица кои прават такво нешто во Германија ги исполнуваат фактите за прекршокот за стечај. Секој што пренесува инвентар, т.е. имотот на болницата, од претстојната банкрот е казнив. Болницата беше касапирана од Marienhaus GmbH во насока на други клиники како што е Bingen. Ги предизвикуваме сите акционери да ги замолат Маринхаус GmbH од болничката компанија „Свети Гоар Обервесел GmbH“. Како непрофитна GmbH, Фондацијата PixelHELPER нема да изврши распределување на профит, туку ќе го води високиот центар и болницата во иднина заради непрофитни мотиви.

Сметките за донации ќе бидат испратени веднаш. Вашата потврда за трансфер е доволна за потврда за донација за даночната канцеларија до 250 евра.

Со лесна проекција на тоа Федерално Министерство за здравствоФондацијата PixelHELPER се претвора во затворање на Св. Гоар / Обервезел. Нашиот предлог: Непрофитната фондација GmbH PixelHELPER го презема уделот од 55% доколку Министерството за здравство на Рајнска област, од болничкиот структурен фонд, кои веќе се наменети за отпремнини, за плати на вработените, за континуирано работење и проширување на болницата, што би му дало на Пиксел ХЕЛПЕР шанса да ја реновира клиниката и да ги задржи сите вработени во болницата во Обервезел повеќе од 1 година. Куќата во Св. Goar треба да се користи за изградба на вентилациони машини за третиот свет. Универзитетот во Марбург наскоро ќе претстави во јавноста едноставни уреди за вентилација за Африка. Со дрвен материјал и едноставни делови од продавницата за хардвер, вентилаторите можат да се градат и за земји кои во моментот немаат функционален болнички систем. Понатаму, Фондацијата PixelHELPER со канцеларија за акција во Св. Болница Гоар изгради и други добротворни понуди, како што е пекара за конзервирана леб за поголема стабилност на храната, организирај фестивал на лесна уметност и презема понатамошни чекори за поддршка на граѓаните на St.Goar & Oberwesel. Следната пандемија доаѓа, пред Студената војна во Германија имало над 40 помошни болници, кои биле затворени поради заштеда. Во време на пандемија, не можеме да затвориме повеќе болници. Одговорот на Јенс Спан проследен со е-пошта, повикувајќи се на Министерството за здравство во Рајнланд-Палатинат. Политичарите сега мора да дејствуваат брзо. 22-та Милиони субвенции треба да бидат ослободени за континуирано работење и плати на болницата и со нова непрофитна оперативна компанија мора да се направи обид барем да ја доведе болницата до црната нула во следните неколку години, затоа што за разлика од Маринхаус GmbH, непрофитна GmbH не мора да остварува профит. Ова ќе биде одличен начин барем да ја отворите болницата во Обервезел за нормални болнички операции. Апелираме до Министерството за здравство на РЛП да ги ослободи средствата од структурните фондови, да ги пренесе акциите во фондацијата „Пиксел ХЕЛПЕР“ до Маринхаус GmbH и да ги спаси вработените од болницата Обервезел. За да може во иднина да работиме болницата и старите луѓе рамо до рамо за подобра основна нега. Владата на Рајнланд-Палатинат е исто така должна да оперира болница во Обервезел со цел туристите кои го посетуваат Средниот Рајна, се надеваме дека политичарите ќе се откажат. Набавната понуда по е-пошта до портпаролот на компанијата Фрилинг на Маринхаус GmbH сè уште не е одговор. Но, претпоставуваме дека исто како и германскиот Црвен крст, на кого му беше понудено предавање на уделот од 55%, Маринхаус GmbH исто така е подготвен да ни понуди 55% од уделот за едно евро. Ако аквизицијата на акциите не функционира, барем се обидовме да спречиме бесмислено затворање на болниците.

???????????? Нашата непрофитна Не можете да се направи тоа без вашата донации ???? Во името на толеранцијата, ние shoulderstand claimsoft правото да не се толерира нетолеранција ??????? ?????????