Од Виножито - лесни уметнички поврзувачки мостови

Љубовта не знае граници - Виножито за Орландо

Имагинацијата е балансирачки чин над виножитото.
„Од виножитото“

Бескрајната светлина на виножитото блескаше во саботата вечер од градското собрание во Дизелдорф.

Кампањата „Од виножитото“ PixelHELPER се залага за поголема толеранција и против омраза.

Виножитото ја симболизира надежта и совршенството. Секогаш кога луѓето гледаат виножито, едно е сигурно: темнината и дождот не го задржуваат последниот збор.

Проектот за лесна уметност „Од виножитото“ од Оливер Биенковски е тековен проект во кој добро познатите мостови, зградите и градската архитектура се претвораат во таканаречени мостови на виножитото. Досега, редизајниран е и мостот Карл Браннер во Касел, покрај пристанишниот мост во медиумското пристаниште во Дизелдорф. Овој проект ги подели луѓето во Документа и разви силно внимание на посетителите на меѓународната уметност. Портата Бранденбург исто така се претвори во виножито за Фестивалот на светлата. Добро познатиот Каселер Бергпарк Каскаден, дел од светското културно наследство на УНЕСКО, веќе е насликано виножито. Со ова, уметникот води кампања за поголема толеранција и против омраза.

Прочитај повеќе

???????????? Нашата непрофитна Не можете да се направи тоа без вашата донации ???? Во името на толеранцијата, ние shoulderstand claimsoft правото да не се толерира нетолеранција ??????? ?????????