Кампања за муслиманите на Ујгурите во Кина / Човекови права

PixelHELPER ја поддржува независноста на Ујгурите, Хонг Конг, Тајван и Тибет

Ослободете ги Ујгурите

Спомен спомен во Маракеш

Am 29.07.2019 година го објавуваме првото видео од нашиот споменик на Ујгури во # Маракеш, им напишавме на сите арапски весници што направивме и немаме одговор, само откако им кажавме на весниците дека првиот ред на споменикот е за геј Евреи споменикот како „Спомен на холокаустот на Маракеш“ во мароканската историја. Омразата победи против солидарноста со муслиманските ујгури. До денес, ниту една муслиманска земја во светот не ги поддржува Ујгурите до степен до колку ви требаат. Се надевам дека за 100 години првиот спомен за муслиманскиот Турски народ на Ујгурите ќе биде пресврт во солидарноста на муслиманските земји со Ујгурите.

Заедно сакаме да ја обновиме секоја зграда што ја уништи Кина во други земји и да ја оставиме на соодветната држава со цел да не дозволиме Кина да ја уништи културата на Ујгури.

Ако Кинезите демолирале 1000 цркви, бесот во Европа би бил голем. Пожарот во катедрата може да ја запали светската солидарност овде. 1000 џамии и христијански цркви веќе се уништени во Кина. Ние им понудивме на сите ујгури да ги обноват како точни копии во странство, со цел да создадат солидарност за угнетените муслимани во светот. За жал, повеќето ујгури живеат во бегство или во кинески кампови за превоспитување и се бедни. Затоа поставивме средства за прибирање средства за средства на GoFundme. Во зависност од тоа колку собираме, ние градиме или библиотека, џамија или гроб.

За 3 години Кина уништи над 1000 џамии, гробници и светилишта. Пекинг систематски ја уништува културата и религијата на муслиманските ујгури. Сателитските слики покажуваат застрашувачка слика. PixelHELPER ќе даде пример и ќе ја обнови уништената гробница Иман Асим во мароканските планини со плакета во спомен на кинеското уништување. Повеќе информации за проектот

Бараме демократија во Кина. И сопствени земји за Ујгур, Хонг Конг, Тајван и Тибет. Комунистичката партија мора веднаш да се распушти. Голем проекционен гулаб

Бараме верска слобода во Кина, почитување на човековите права и демократски избори за подобра иднина. Сите џамии мора да бидат повторно изградени на сметка на Кина, сите #Uiguren Мора да бидете слободни да вежбате вера.

Секогаш кога некој трепери еден европски државјанин, Ујгурите се тресат поради тортура. Во Кина, исламот е забранет, сон за десничарски идиоти. 200 џамии беа уништени, Кинезите сакаат да знаат за гарникот. Заклучи Ујгури, и се смееш во тупаница. Секој што верува во Аллах во Кина, ги ограбува децата од сон.

И тогаш сите муслимани ги нема, вели Кси Џинпинг, што беше многу убаво. Бидејќи ги гледавте сите држави, но кинеските пари може да ги имате. Но, тогаш изгледаш како далеку, во меѓувреме, Уигур е во нечистотија. А Куранот е билет за сезонски билет за концентрациониот логор.

Измил мозокот на Ујгур, Мухамед не би го дозволил тоа. Возете до кинескиот ѕид и легнете, чекајте. Ќе ги испрати своите возачи во Хонг Конг, Тибет и натаму. Сите муслимани ќе се соберат зад себе и Кси Џинпинг ќе се појави. Во Кина тогаш постои демократија и никогаш повеќе исламофобија.

Со помош на кампови за повторно образование и внимателно следење, кинеската централна влада се обидува да спречи немири во покраината. Постоењето на вакви објекти беше официјално потврдено од владата во октомври 2018, но во исто време ги негираше овие наводи за лошо постапување таму.

За ујгурите, муслимански Турклоки во кинеската провинција Ксинџијанг, многу се променило во последниве години (фотографија од 22.09.2013, урнатините на разрушената џамија во Кашгар). Но, дури и политичкото раководство во Пекинг мораше да сфати дека најголемата покраина на Запад на Народна република не добива контрола.

Кинеската политика во Ксинџијанг е слична на оние во будистичкиот Тибет: етничките Кинези и нивните компании се насочени. Исто така, тие имаат корист главно од владини инфраструктурни програми и инвестиции. Во училиштата, локалниот јазик се повеќе и повеќе се заменува со мандарински јазик. Значи Ујгурите бегаат во религијата за да го задржат својот идентитет. Колку повеќе владата го потиснува исламот, толку радикално станува.

Бараме итно ослободување на сите Ујгури и воведот
на верската слобода во Кина. Секој може да верува во она што го сака, Монструмот на летање на шпагети или една од светските религии. Кина мора да ги спречи своите жители да вршат верска слобода. Во германскиот устав е религиозната слобода - која треба да го земе кинескиот устав како пример.

???????????? Нашата непрофитна Не можете да се направи тоа без вашата донации ???? Во името на толеранцијата, ние shoulderstand claimsoft правото да не се толерира нетолеранција ??????? ?????????