Лесен протест за Julулијан Асанж. Низ целиот свет. Сега!

Не прашувај што може да направи твојата земја за тебе, кажи што можеш да направиш за Асанж, модифицира историската изрека на Fон Ф. Кенеди свети во амбасадата на САД во Берлин. Американците кои редовно вршат воени злосторства, од дефолијанти во Виетнамската војна во кои беа убиени стотици илјади жртви на новинари убиени во војната во Ирак, мораат да ги повлечат своите барања за екстрадиција.

Направете белешка за следниот ден од судењето; 25.02. е датумот на судење за екстрадиција во Соединетите држави.

И бидејќи вистината се чува во тајност толку долго и ниту една влада не зазема страна со ianулијан, Англичаните сигурно ќе бидат предадени на Американците. Затоа овој месец ќе започнеме да им се обраќаме на амбасадите на САД во странство, Белата куќа и другите згради на САД во странство со лесни протести и уметнички нарушувања.

Донирајте сега за да го направите ова можно, без разлика дали 333 евра или 5 евра, помагаат мали количини! Направете нешто за квалитетот на утрешните информации, врз основа на што треба да донесувате одлуки!

Кралицата треба да го помилува Julулијан Асанж

Ако е казниво дело да примате и дистрибуирате тајни пораки со јавна вредност, што друго може да објави извештајот? Владата одлучува што е класифицирано и што е тајно.

Злоупотреба на моќта на САД против # Асанж е неверојатно: Тој е сериозно болен во максимален безбедносен затвор, близу до смрт. Кој спасува извидник, спасува слобода! Сноуден, исто така, продолжува да седи во Москва затоа што сите западни земји стравуваат од одмазда на Американците.

@Wikileaks е непријател на администрацијата на САД од 2010 година. Бараме итно ослободување од # UlianулијанАсанж од неговиот притвор во Лондон. Кралицата треба да го помилува веднаш и да даде политички азил.

Лесна проекција на амбасадата на Велика Британија

Стари кампањи за други политички затвореници

Европскиот налог за апсење не треба да се користи за гонење на политичките противници. Германското судство има добри причини да не го екстрадира Карлес Пуигдемон во Шпанија. Кривичниот закон повторно се открива како средство за домашен конфликт и прогон на политичките противници на грда начин. Германското судство не треба да зазема страна во политичката дебата во Шпанија, а не само од болните историски искуства на криминализацијата на политичкото мислење, не даваат никаква заштита. Ако сепак се согласи со екстрадицијата, правната регрес е отворена, а Каталон може конечно да поднесе жалба до Сојузниот уставен суд. Најдоцна таму, на правата на поединецот треба да им се даде приоритет над моќните игри во Шпанија.

→ 10 Каталонски политичари се во затвор
1. Хорди Кјушарт - 161 дена во затвор
2. Хорди Санеш - 161 дена во затвор
3. Ориол Џункерас - 144 дена во затвор
4. Јоаким Форн - 144 дена во затвор
5. Долори Баса - затворен по втор пат пред 3 дена
6. Раул Ромева - во затвор по втор пат пред 3 дена
7. Жорди Турул - затворени по втор пат пред 3 дена
8. Josep Rull - се стави во затвор по втор пат пред 3 дена
9. Карме Форкадел - затворен во 3 дена
10. Карлес Пуигдемонт - затвор пред 3 дена

→ Покрај тоа, на следниве политичари им се заканува затвор и моментално живеат во егзил:

1. Тони Комин
2. Meritxell Serret
3. Meritxell Borràs
4. Клара Понсати
5. Ана Габриел
6. Марта Ровира

#FreePuigdemont

Грижете се за печатење и внимание - поддржи нас сега! Како донатор, ќе направите непроценлив придонес за возбудата на јавниот огорченост - за подобар свет. Сега стане конкретен и ќе може да се направи прекуграничен скандал. Никаде не добивате многу бунт и востание за секоја донација на Евра како овде. Ве молиме посетете ја нашата веб страница: PixelHELPER.org/ Донирајте или подржете ја нашата Фејсбук за собирање на средства:

Прес фотограф: Дирк-Мартин Хајмелман

Светлина уметник: Член на PixelHELPER

Слободата за #Puigdemont украсена во затворот Штази во Берлин. Ние протестираме против нелегалното затворање на каталонски политичари во Шпанија. Ние повикуваме на итно ослободување на сите политички затвореници во Шпанија. #PixelHELPER ја повикува федералната влада веднаш да изјави дека Германија во никој случај нема да дозволи екстрадиција политички. Таквото политичко одобрување на шпанското барање за судска помош е потребно со правилата од Законот за меѓународна заемна помош - без оглед на судската одлука. Со оглед на важноста на случајот, надлежниот орган за доделување е федералната влада во форма на министер за правда, Катарина Барли. Ја повикуваме федералната влада да обезбеди итно ослободување на Карлес Пујгдемонт на германско заточување!

Грижете се за печатење и внимание - поддржи нас сега! Како донатор, ќе направите непроценлив придонес за возбудата на јавниот огорченост - за подобар свет. Сега стане конкретен и ќе може да се направи прекуграничен скандал. Никаде не добивате многу бунт и востание за секоја донација на Евра како овде. Ве молиме посетете ја нашата веб-страница: PixelHELPER.org/ Донирајте или подржете го нашиот Фејсбук за прибирање средства: https://www.facebook.com/donate/1972507843071293

Арапската пролет требаше да го донесе пробивот и да започне нова епоха на демократијата. Но, бунтовниците од тие денови сега се политички затвореници. Луѓето што ги ризикуваа своите животи во држави што се црни на скалата на слободата на медиумите на Амнести интернешнал денес се во затвор и се заборавени од светот. PixelHELPER сака да интервенира тука и да ги ослободи политичките затвореници.

Нашата прва акција е да ги вратиме светлините 13 во затвор од март 2011. Бахреин 13 беа уапсени по востанието во февруари 2011 во Манана, Бахреин, обвинет за заговор против владата. Многу држави и организации, меѓу кои и Амнести интернешенел и Хјуман рајтс воч, и понатаму укажуваат на тортура. Затворениците беа видливо мачени.

Загриженоста, исто така, не застанува за семејствата. Овие политички затвореници се уште се наоѓаат во затвор, служејќи се на казни од 5 кои се движат од доживотни казни до повеќекратни доживотни казни. Секој има право да го изрази своето мислење. Не заборавајте да ги заборавиме добрите луѓе кои ја жртвуваа својата слобода да донесат демократија и мир на многумина.

Прочитај повеќе

???????????? Нашата непрофитна Не можете да се направи тоа без вашата донации ???? Во името на толеранцијата, ние shoulderstand claimsoft правото да не се толерира нетолеранција ??????? ?????????