7. 2016. April XNUMX Април XNUMX Оливер Bienkowski

Кампања за муслиманите на Ујгурите во Кина / Човекови права

PixelHELPER ја поддржува независноста на Ујгурите, Хонг Конг, Тајван и Тибет

Ослободете ги Ујгурите

Спомен спомен во Маракеш

AНа 29.07.2019 јули 1 година го објавуваме првото видео од нашиот споменик на Ујгурите во # Маракеш, им напишавме на сите арапски весници што сторивме и не добивме одговор само откако им соопштивме на весниците дека првиот ред на спомен обележјето е за оставени геј Евреи спомен обележјето како „Меморијалот на холокаустот на Маракеш“ во историјата на Мароко. Триумфираше омразата против солидарноста со муслиманските Ујгури. До денес, ниту една муслиманска земја во светот не ги поддржува Ујгурите колку што им требаат. Се надевам дека за 100 години првиот спомен за муслиманскиот Турски народ на Ујгурите ќе биде пресврт во солидарноста на муслиманските земји со Ујгурите.

Заедно сакаме да ја обновиме секоја зграда што ја уништи Кина во други земји и да ја оставиме на соодветната држава со цел да не дозволиме Кина да ја уништи културата на Ујгури.

Ако Кинезите урнеа 1000 цркви, во Европа ќе имаше голема огорченост. Пожар во катетер може да ја запали светската солидарност овде. 1000 џамии и христијански цркви се веќе уништени во Кина. Ние им понудивме на сите Ујгури да ги обноват како точна копија во странство со цел да создадеме солидарност за угнетениот муслимански народ ширум светот. За жал, повеќето Ујгури се во бегство или во кинески кампови за превоспитување и се сиромашни. Затоа воспоставивме собирање средства за GoFundme. Во зависност од тоа колку ќе собереме, ние градиме библиотека, џамија или гроб.

Кина уништи над 3 џамии, гробници и светилишта за 1000 години. Пекинг систематски ја уништува културата и религијата на муслиманските Ујгури. Сателитските слики покажуваат застрашувачка слика. PixelHELPER ќе даде пример и ќе ја обнови уништената гробница Иман Асим во мароканските планини со плакета во знак на сеќавање на уништувањето од страна на Кинезите. Повеќе информации за проектот

Бараме демократија во Кина. И сопствени земји за Ујгури, Хонг Конг, Тајван и Тибет. Комунистичката партија мора веднаш да се распушти. Гулаб за проекција на светлина

Бараме верска слобода во Кина, почитување на човековите права и демократски избори за подобра иднина. Сите џамии мора да се обноват на штета на Кина, сите #Uiguren Мора да бидете слободни да вежбате вера.

Секогаш кога некој трепери еден европски државјанин, Ујгурите се тресат поради тортура. Во Кина, исламот е забранет, сон за десничарски идиоти. 200 џамии беа уништени, Кинезите сакаат да знаат за гарникот. Заклучи Ујгури, и се смееш во тупаница. Секој што верува во Аллах во Кина, ги ограбува децата од сон.

И тогаш сите муслимани ги нема, вели Кси Џинпинг, што беше многу убаво. Бидејќи ги гледавте сите држави, но кинеските пари може да ги имате. Но, тогаш изгледаш како далеку, во меѓувреме, Уигур е во нечистотија. А Куранот е билет за сезонски билет за концентрациониот логор.

Измил мозокот на Ујгур, Мухамед не би го дозволил тоа. Возете до кинескиот ѕид и легнете, чекајте. Ќе ги испрати своите возачи во Хонг Конг, Тибет и натаму. Сите муслимани ќе се соберат зад себе и Кси Џинпинг ќе се појави. Во Кина тогаш постои демократија и никогаш повеќе исламофобија.

Со помош на кампови за повторно образование и внимателно следење, кинеската централна влада се обидува да спречи немири во покраината. Постоењето на вакви објекти беше официјално потврдено од владата во октомври 2018, но во исто време ги негираше овие наводи за лошо постапување таму.

За ујгурите, муслимански Турклоки во кинеската провинција Ксинџијанг, многу се променило во последниве години (фотографија од 22.09.2013, урнатините на разрушената џамија во Кашгар). Но, дури и политичкото раководство во Пекинг мораше да сфати дека најголемата покраина на Запад на Народна република не добива контрола.

Кинеската политика во Ксинџијанг е слична на оние во будистичкиот Тибет: етничките Кинези и нивните компании се насочени. Исто така, тие имаат корист главно од владини инфраструктурни програми и инвестиции. Во училиштата, локалниот јазик се повеќе и повеќе се заменува со мандарински јазик. Значи Ујгурите бегаат во религијата за да го задржат својот идентитет. Колку повеќе владата го потиснува исламот, толку радикално станува.

Бараме итно ослободување на сите Ујгури и воведување
слобода на вероисповед во Кина. Секој може да верува во она што го сака, во леталото чудовиште од шпагети или во една од светските религии. Кина мора да престане да го спречува својот народ да ја користи верската слобода. Слободата на вероисповед е дел од германскиот устав - кинескиот устав треба да го земе ова како пример.

Означени: , ,