16. 2013. Januar XNUMX Јануари XNUMX Оливер Bienkowski

Vogelschiss gegen Hass - црвен картон за испраќачи на омраза

Замолчи денес, против # Омраза сега има еден на мрежата Противотров. @PixelHELPER испраќа измет од птици на секој што шири омраза. Донирајте на paypal@PixelHELPER.tv и пишете ни кој треба да ја добие следната испорака. Писмото 1 оди на @_donalphonso од @world

Во морална сенка на уметничката инсталација #Fencing4Humanity, реплика на европската надворешна граница, првите птици се населиле. Од тука е сега со # Чудно срање gegen # Омраза се бореше на Интернет.

Објект Вогелшис во Мароко

Во далечното Мароко во моментов го градиме нашиот објект Вогелшис за да испратиме мали симболички коверти на Вогелшис на луѓе кои се профилираат со #HateSpeech.

Птиците добро го земаат нашето растение
Птица на работа против омраза
Изградба на наш објект за птици