3. Мај 2016 Оливер Bienkowski

Толпата зомби без граници

Хуманизмот како интерактивно искуство во живототокот, дистрибуција преку емотиконите на Фејсбук. Зомби не знаат никаква раса, боја или религија. Само мозоци! Проектот Zombies without Borders се гледа себеси како интерактивна платформа за роеви. Името е дериват на голем број зомби компјутери кои се контролираат однадвор. Нашиот стремеж е ништо помалку од решение за сите хуманитарни катастрофи од страна на интерактивно помагање на гледачите преку живо поток. Нашата цел: 24-час livestream од фокусни точки на светот. Во придружба на новинарите во зони, дистрибуција на помош во кампот за бегалци или лов на ловокрадците во Националниот парк Кругер, можностите нашата контрола рој се безгранична Нашата алатка ви беше: Емоцијата Икони на Фејсбук контролира помош ројот и да одлучи што е направено.

Затоа, целта на зомби без граници е на многу места, со користење на развиена технологија, вклучувајќи и мобилни батерии со облека; внатрешни контроли за WLAN камера, софтвер за интерактивна база на податоци за контрола на роеви, додатоци за RMTP Facebook livestream контролираат големи групи на луѓе за позитивни цели преку прелистувачот за да ги решат важни проблеми во тоа време.

Првите места во живо се Сенегал, Дакар & засилувач; Северна Африка. PixelHELPER сака да започне локација за пренос во живо во Сеута. Ние исто така сакаме да изградиме можности за вработување, како што е фарма со алги на една локација во Сеута и од другата страна во Мароко. Произведете производи заедно со бегалци за да ви дадат добра иднина на африканскиот континент. Сè во живиот тек, отсекогаш сте биле таму и одлучете што ќе се случи. Секое место ќе биде прикажано во живиот тек во текот на денот, интерактивна телевизија со цел да го подобри светот преку помош од рој.

Технички, работи така што ние започнуваме пренос во живо со транспарентни контроли и потоа ги покануваме соодветните вработени во „Зомби без ограничувања“ во нашиот пренос во живо. Значи, ние внимаваме на кореографијата на интерактивните контроли и брзо реагираме на промените во живиот тек на местото на кризата.

За донации надвор од Фејсбук ве молиме користете ја нашата веб-страница:
Form Форма за донација: https://PixelHELPER.org/de/spenden

Алтернативни донации:

PayPal
paypal@PixelHELPER.tv
аналогни:
Сметка за донација:
IBAN: DE93 4306 0967 1190 1453 00
BIC: GENODEM1GLS
Сопственик: непрофитна PixelHELPER Foundation

Фото авторски права: https://web.facebook.com/patryk.witt
Графика и лого: https://web.facebook.com/SNOB.desillruction

"Агент за перење пари за сите донации добиени преку оваа акција:

PixelHELPER Фондацијата непрофитна GmbH
Приватна патека на Steindamm 3, 39114 Магдебург
Окружниот суд Стендал ХРБ ХНУМХ
Управниот директор: г-дин Оливер Биенковски
Телефонски број: 0049 163 71 666 23

Кога бегалците ќе стигнат до надворешните граници на Европа, некој подобро ќе ви помогне подобро да го најдете вашиот пат низ Европа. Можност за работа за бегалците на самото место. Со поголема фармација на алги, иднината може да им биде понудена на дојдовните бегалци на северноафриканскиот континент. Центарот за помош е наменет за трауматизирани деца, бегалци и други баратели на азил кои сакаме да ги преземеме за рака и да претрпиме подготовка за интеграција. Азил е човеково право. Тоа се луѓе кои бегаат од војна, што најчесто се води со извезено германско оружје. Ние Европејците имаме хуманитарна обврска да се грижиме за луѓето на надворешните граници на ЕУ. Ако ЕУ не успее, задачата треба да ја преземат НВО.