20. 2014. April XNUMX Prill XNUMX Oliver BIENKOWSKI

Ne jemi Buntesnachrichtendienst - për pjesëmarrje më demokratike

Buntesnachrichtendienst mbështet aktivistë dhe lëvizje thelbësore që po punojnë drejt ndryshimit të madh sistemik nëpër Evropë. Artistë dhe sipërmarrës nga e gjithë bota financojnë shërbimin e inteligjencës shumëngjyrëshe për të çliruar aktivistët nga burgjet, të ndihmojnë personat që merren me zhurmë dhe të zbulojnë korrupsionin në të gjithë botën. Ne veprojmë fshehtas dhe armiqtë tanë duhet të na marrin seriozisht. Ne mbështetemi te liria e artit dhe liria e shprehjes.

Aplikoni tani - për një botë më të gjallë!

Lajmet lindin dhe përhapen në të gjithë botën për çdo sekondë. Pas disa lajmeve, bota duket se po kthehet ndryshe nga më parë. Lajmet ndikojnë në jetën tonë. Ne ngrihemi me ju dhe ju çojmë natën. Pavarësisht se ku në botë në çdo kohë, një flutur hap krahët. Dhe mund të lindë diçka që ka një kuptim për ne. Teknologjitë moderne e kanë bërë botën të vogël. Por konfliktet rajonale dhe globale duket se po rriten. Shumë njerëz pyesin se kujt mund t’i besoni. Cili informacion është ende i besueshëm dhe nëse paqja dhe prosperiteti në Gjermani vazhdojnë. Pikërisht këtu fillon misioni ynë. Dhe në rrjetin ndërkombëtar, ne krijojmë baza të besueshme, nganjëherë me rrezik të lartë, sepse ju duhet krah për krah për të vepruar me përgjegjësi. Integer dhe e përkushtuar me besnikëri ndaj njerëzve për të mbrojtur Gjermaninë.

TED Bisedoni kundër mbikëqyrjes

Shteti i Mbikqyrjes: "NSA në Shtëpinë"

Stasi e Bashkuara të Amerikës qëndronte në muret e ambasadës amerikane në Berlin dhe konsullatave të tjera amerikane në Gjermani, përfshirë Dyseldorfin, Frankfurtin dhe Hamburgun. Arsyeja për këtë është spiunimi i paturpshëm në NSA dhe shërbimin sekret amerikan.

NSA mbron strategjinë e mbikëqyrjes si të nevojshme për të luftuar kundër terrorizmit. Për më tepër, ajo justifikon veten duke thënë, "Nëse nuk keni asgjë për t'u fshehur, nuk keni asgjë për të frikësuar". Për fat të keq, mbikëqyrja e NSA shkon shumë më tej në drejtim të luftës kundër terrorit. Telefoni juaj, Skype, thirrjet WhatsApp mund të monitorohen, edhe pse nuk keni të bëni me terroristët, duke përdorur parimin "3rd Degree Friend".

Veç kësaj, këto teknika të monitorimit kanë parandaluar vetëm sulmet e 4. A është e vlefshme privatësia jonë për një siguri të dukshme, por joreale të heqë dorë? PixelHELPER nuk beson në të, prandaj e filluam këtë fushatë.

Suksesi i parë pas projektimit të dritës 13, në ritmin javor dhe mbulimin e madh të medias:

Largimi i shefit të lartë të CIA-s në Gjermani.

Galeria e fotografive të artikujve të shtypit
Video raportet nga radio dhe televizioni
Përkrah fushatën tonë


[galeria_bank type = ”images” format = ”masoneria” title = ”true” desc = ”false” responsive = ”true” display = ”zgjedhur” no_of_images = ”13 ″ sort_by =” random ”animation_effect =” kërcej ”album_title =” true "album_id =" 2 ″]

Videot e fushatës së mbikqyrjes dhe udhëtimet në TV

ZDF 37Grad | Tracks ARTE | TED X Vendet e Ulëta

Oliver është në një Talk përhap në vendet e ulëta transbordimit, projektet në të cilin ai është i punësuar: festival dritë art, aktivizmi, p.sh. karikatura të lehta kundër Arabisë Saudite, NSA, etj, dhe media thatë për të shikimit të mbeten pa strehë dhe tema të tjera injorohen nga mediat do të sjellë.

Në një dokumentar të shkurtër nga ZDF 37 °, PixelHELPER & Oliver tregojnë se si ai organizoi projeksionin e dritës në ambasadën Amerikane në Berlin. Nga koleksioni nga projektori i tij në një bunker në Dyseldorf, takimi me shtypin, te projeksioni aktual i karikaturave të artit të dritës "NSA in da house", e cila duhet të përfundojë me mbërritjen e policisë.

PixelHELPER në gjurmët e ARTE. Projeksion i lehtë në Shërbimin Federal të Inteligjencës, Berlin. Kjo video e shkurtër tregon një sulm të lehtë, të cilin Oliver ka organizuar në ndërtimin e Shërbimit Federal të Inteligjencës në Berlin. Projeksioni tregon "BMW në vend të BND" për të protestuar kundër metodave të vëzhgimit të përdorura nga shërbimet e inteligjencës kundër popullsisë.

PixelHELPER me KimDotCom në Ambasadën Amerikane. Stasi i Bashkuar i Amerikës. Botuar në SPIEGEL “DerPakt”. Kjo video e bërë në shtëpi tregon një veprim tjetër kundër ambasadës amerikane në Berlin. "United Stasi of America" ​​ndriçon në mur, por vetëm derisa të vijë policia.

WDR orë aktuale në lidhje me Pixel Helper, BND dhe NSA.In Ky ekstrakt nga WDR orë aktuale nga 15.07.2013 raportuar gazetari në projektimin dritën e logos "United Stasi i Amerikës", i cili organizoi aktivistët anonime në Konsullatën amerikane.

[Double projection LIVE në studion WDR nga Anke Engelke. Kjo video e bërë në shtëpi tregon se si rrëshqitjet me logon "NSA në da house" ishin mbledhur dhe projektuar para ndërtesave të KB në Bon dhe Vjenë.

[Projeksioni i lehtë Ambasada e SHBA në Hamburg, varka me pedale takon anije policie. Videoja tregon Oliver dhe Sep në një fermë të bukur austriake, duke i thirrur austriakët të protestojnë kundër NSA në Vjenë. Atëherë jeni në Hamburg përpara konsullatës amerikane, të cilën mund ta arrini me varkë. Ju jeni duke projektuar një flamur austriak me NSA rreth logos. Aksioni përfundon si çdo tjetër: me policinë.

Po ne scan! Beat Raab, Prosieben TV Prank. Video shpjegon se si Oliver dhe ekipi i tij e kanë pikturuar trupin e një djali për të bërë një veprim në "Schlag den Raab" në Këln. Në trup motoja "Po ne spiunim" dhe fytyra e Obamës u pikturuan. Veprimi për fat të keq u zbulua menjëherë nga siguria.

Ju lutem ndani projektet tona

Nëse e mbështesni kauzën tonë, ne do të ishim mirënjohës për çdo donacion në mënyrë që të mund të vazhdojmë fushatat tona në baza të përhershme.
Edhe disa euro bëjnë ndryshime! Ndarja është e kujdesshme. Ju lutemi mbështesni punën tonë bamirëse.

Tagged: ,