Kundër teorive të konspiracionit, ne kemi vepruar pa mbulesë në Marok. Simbolet masonike u shkatërruan ose u pikturuan nga ushtria marokene kur u shkatërrua memoriali i Holokaustit. Një shenjë se lufta kundër teorive të konspiracionit është shumë e rëndësishme.   

Pro7 Galileo: Dokumentacioni rreth Freemasoneve me themeluesin PixelHELPER Oliver Bienkowski

Dilni dhe provoni veten

Duke mbrojtur dinjitetin njerëzor dhe duke kultivuar vëllazërinë dhe duke ushtruar bamirësi, Frimasonët kërkojnë të realizojnë idealet e njerëzimit. Frimasonët nuk janë Illuminati, mos besoni në asnjë teori konspirative në internet në lidhje me një Rend të Ri Botëror, edhe Frimasonët nuk kanë asnjë lidhje me këtë. Kutitë e grave gjithashtu ekzistojnë zyrtarisht që nga viti 1935. Sa e madhe ishte dëshira mes grave që në shekullin e 18-të për të bërë të njëjtën gjë si burrat, tregon një seri e tërë shfaqjesh nga kjo periudhë që trajtojnë këtë temë; E fundit, por jo më pak e rëndësishmja, Flauti Magjik nga Frimason Mozarti. Frimasonët janë tolerantë dhe qëndrojnë për demokracinë dhe të drejtat e njeriut.

Me një Modeli i fondacionit ne garantojmë tonë punë e rëndësishme për Menschenrechte dhe më shumë njerëzim gjithashtu në lidhje me brezat e ardhshëm kohë. Kur Fondacioni PixelHELPER jo-fitimprurëse GmbH fati bie te "Shoqata e Ndihmimit Masonik"(FHW). Ai është ai institucion bamirës der mason ne Gjermani. masoni Anëtarët e PixelHELPER dua përsëri si ta bëjmë Kohët der Revolucioni Francez, vetvetja të luftojë në mënyrë aktive kundër padrejtësisë kudo që të tregojë, që nga shekuj të përfshihesh mason për të mirën në Botë dhe provoni nëpër tuaj të veprojë Të tjerët model të jesh mason operoi deri 1980 tuajin Spital in Hamburg dhe vazhdojnë të veprojnë edhe sot Shtëpi pensioni Qyteti Hanseatik

PixelHELPER, është një organizatë ndërkombëtare jofitimprurëse për pakicat dhe të drejtat e njeriut të frymëzuara nga idealet e masonëve. Pa zhurmë nga zhurma e botës, ne shkojmë në rrugën tonë, të qetë dhe të sigurt, të patrembur në rreziqe, qëllime të larta në mendje për të mbrojtur tokën. Besimi themelor është se parimet e Revolucionit Francez "Liria, vëllazëria e barazisë" e nevojshme për të luftuar përsëritjen e apatisë politike. E vërtetë ndaj motos: "Njihni veten!" anëtarët përpiqen të vendosin së bashku një zinxhir të njerëzimit në të gjithë globin.


Ekstrakt nga gazeta gjermane Freemason "Humanität"

PixelHELPER u themelua në 2011 nga artisti i dritës & Freemason Oliver Bienkowski me mbi 70 kolegë, duke përfshirë 6 Frimasonë të tjerë. Masoneria është një aleancë miqësie, një aleancë e orientuar drejt etikës, një bashkësi iniciuese dhe aleancë simbolike e punës që lindi nga tradita e Iluminizmit Evropian. Me pozicionet e saj të vlerave të njerëzimit, vëllazërimit, lirisë, drejtësisë, dashurisë për paqen dhe tolerancës, ajo ofron orientime dhe standarde për mendimet dhe veprimet e anëtarëve të saj.

Frimasonët drejtojnë spitale dhe shtëpitë e të moshuarve në Gjermani

Spitali Freemason hapi dyert në 3 Tetor 1795 në Dammtorwall si instituti i parë që pranoi njerëz të sëmurë, i cili deri atëherë mungonte plotësisht në Hamburg. Fillimisht u krijua si një spital për shërbyeset femra dhe u zgjerua disa vjet më vonë për të akomoduar nëpunës meshkuj. Planifikimi u krye nga Friedrich Ludwig Schröder me ndihmën e vëllezërve von Axen Absalom për tre hithrat, Dr. Bedtmann, Dr. Derdhni Ferdinande Caroline te tre yjet dhe litarët St. Georg tek bredhi jeshil.

Në atë kohë ekzistonin shtëpizat e Bashkuara 4 të Hamburgut (Absalomi ndaj 3 hithrave, Shën Gjergjit tek bredhi i gjelbër, Emanuel te Maienblume dhe Ferdinande Caroline te tre yjet) Më 1799 u bashkua shtëpiza Fer Ferdinand zum Felsen ’. Shoqata e fundit, ekonomike e "United 5 Hamburg Lodges" ka ekzistuar që prej këtij viti. Menaxhimi i pasurive të tyre kolektive ishte në duart e 'Thesarit dhe Alms Comité der Ver. 5 kuti '. Ky komitet, nën kryetarin e tij, Brey (Ferdinande Caroline te tre yjet), vendosi të rindërtojë spitalin në 1883 dhe siguroi mjetet për këtë, në mënyrë që shtëpia e re në Kleinen Schäferkamp me 06.10.1885 shtretër të mund të përdoret tashmë në 80 tetor XNUMX mund.

 

Citoj për masonët

"Uroj që idealet e përfaqësuar nga masonët të jenë më të përhapura në shoqëri. Sot kemi nevojë për më shumë tolerancë dhe një qëndrim human për ta bërë shoqërinë më njerëzore ".

thotë Ignaz Bubis

Çfarë është Frankmasoneria? 

Masoneria nuk është arbitrare, jo e shpenzueshme, por diçka e nevojshme, e themeluar në natyrën e qenieve njerëzore dhe në shoqërinë borgjeze.
Qëllimi i Shoqatës Masonike është të edukojë anëtarët e saj në njerëzimin e vërtetë. Mjetet për këtë janë praktikimi i zakoneve simbolike të marra nga kasollet mesjetare të ndërtimit, udhëzimet e ndërsjella për çështjet e rëndësishme të njerëzimit, kultivimi i idealit dhe stimulimi i miqësisë së vërtetë dhe dashurisë vëllazërore. Gjithkush duhet t'i përhapë këto parime jashtë shtëpizës, të promovojë ndriçimin në maksimumin e aftësisë së tij dhe të kundërshtojë intolerancën. Në shtëpizë, anëtarët inkurajohen të vetë-arsimohen duke përjetuar së bashku simbole dhe rituale. 

Masonët në RDGJ

ORF: Dokumentacioni për masonët

Aplikimi i crowdfunding Livestream në Marrakech, Marok

Fondacioni PixelHELPER | Prezantimi i liveapp tonë humanitar në TedX, Marok Marrakech

Gjeometria e instalimit të dritës masonike, Dusseldorf Germany

Instalimi i lazerit të ylberit "From the Rainbow", Dyseldorf Gjermani

Themeluesi i PixelHELPER takon Otmar Alt 

Njihuni me Otmar Alt, një nga artistët më të njohur masonikë bashkëkohorë

Fondacioni PixelHELPER | Takimi i themeluesit të PixelHELPER Oliver Bienkowski me Otmar Alt një nga artistët bashkëkohorë më të famshëm masonik

Vizitë në Muzeun Masonik 

Vizitë në muzeun gjerman masonik në Bayreuth

Fondacioni PixelHELPER | Vizitë në Muzeun Masonik në Bayreuth

Thelbi i Konfederatës Masonike 

Thelbi i Konfederatës Masonike është uniteti i idesë udhëzuese, mbështetja e bashkimit vëllazëror dhe thellimi i përvojës simbolike. Si anëtarë të një besimi etik, Freemasonët përkrahin njerëzimin, vëllazërinë, tolerancën, dashurinë për paqen dhe drejtësinë shoqërore. Si një komunitet i njerëzve të lidhur vëllazëror, shtëpiza është terren trajnimi për këto vlera. Frankmasoneria shërben si një bashkim simbolik i internacionalizimit të idesë dhe komunitetit. Kjo është veçori e tyre ndaj të gjitha shoqatave të tjera me qëllime të lidhura.

Si gjithmonë pyetja e vjetër dhe gjithmonë e re: Çfarë është Frankmasoneria? u përgjigj është e rëndësishme për të kuptuar tek Masoneria si një unitet i idesë, komunitetit dhe të shprehjes simbolike. Ky diversitet i lejeve federale prirjet e njeriut opsionet qasje të ndryshme. Kështu që i pëlqen njëri do të jetë më i tërhequr nga debati të gjallë intelektual që të tjerët shohin në bashkësinë njerëzore e shtëpizë është thelbësor, dhe përvoja e treta përfundimisht simbol dhe tradita, qendra e federatës. mbushur Megjithatë Frankmasoneria është kryer vetëm në bashkëveprim të të gjithë elementet e tij.

Themelues i PixelHELPER në Hessenquiz

Citoj për masonët

"Uroj që idealet e përfaqësuar nga masonët të jenë më të përhapura në shoqëri. Sot kemi nevojë për më shumë tolerancë dhe një qëndrim human për ta bërë shoqërinë më njerëzore ".

thotë Ignaz Bubis

Puna mendore 

Frimasonët e di se vlerat për të cilat ata pohojnë se, në mënyrë të përsëritur bërë aktive, pikërisht në funksion të rrezikut ekzistues dhe duhet të realizohet në përpjekje gjithnjë e re. Frimasonët vendosi të mos formulojnë programet e politikave dhe nuk merr pjesë në konfliktet partiake. Boxes duhet më tepër të jenë vende ku veprimi përgjegjës personal është duke u përgatitur me anë të informacionit dhe reflektimit të përbashkët. ende detyra juaj më e rëndësishme Iluminizmi përmbushur Freemasons me tejkalimin e paragjykimeve, duke zhvilluar ndjeshmërinë për kohën çështjet dhe përpjekjet për të gjetur kërkimin e përbashkët për të vërtetën.

Masonët janë të vetëdijshëm se jeta kuptimplotë e individëve apo të grupeve sociale kërkon dy gjëra: të komunikimit të dini për botën në të cilën jeton, dhe kanë vlerat që udhëheqin veprimet. Lozhat duhet të sigurojnë orientim përmes informacionit dhe reflektimit të përbashkët. Duke reflektuar realitetin në dritën e njerëzimit, vëllazërisë, tolerancës, dashurisë e paqes dhe drejtësisë sociale mund të ndihmojë standardet vendim.

Është e vërtetë se masonët nuk e dinë se si një botë njerëzore duhet të shqyrtojë në hollësi, sepse ata refuzojnë të formulojnë utopitë socio-politike. Megjithatë, konceptet e njerëzimit dhe tolerancës u japin atyre aftësinë për të zbuluar kërcënimet dhe për të vepruar me përgjegjësi.

Intervistë me TV DW.DE, themeluesi i PixelHELPER Oliver Bienkowski, Deutsche Welle TV, Berlin Gjermani

Më i miri i PixelHELPER

Aplikimi i crowdfunding Livestream në Marrakech, Marok

Fondacioni PixelHELPER | Prezantimi i liveapp tonë humanitar në TedX, Marok Marrakech

Tag Cloud: Shekulli 300 vjet Freemasonry Afganistan Aha Muzeu Veprim Star Erek Ekspozita Antoine Leiris Avantgarde bamberg Bauhaus Bayreuth Koncerti i Bamirësisë Berlin bielefeld Bihac Bijac Bosnja Brandenburg Bremen Vëllezërit Vëllezërit e Agimit Vëlla Libri Burkhard E diel Djegia Burns Darka Carl në Eintracht Dost Ekspozita e Masonizmit Franz Reinschauer Frauenhaus Liria Ekspozita e Masonizmit Freemasonisches Hilfswerk Miqësia Friederike me Immortality Fürth Georg tek Unicorn Golden Georg tek Unicorn Silver Silver Gerd Scherm Society Glocke në rrëzë të Alb Glocke rrëzë e Golf Goethe Golf Fundi i gjyshit të golfit Gjyshi Großlogentag Takohet Gjyshja për Grandmasterin Gummersbach Salla e Shkollave të Mesme Hamburg Hanover Hans-Hermann Höhmann Muzeu i Atdheut Hoya Heinrich Albert Oppermann Helmut Reinalter bujtinë Hoya Humanizëm Ndihmës Humanitare Höhmann Në Faith Feis Isis dhe Osiris New Year Jens John Justus Erich Bollmann kabarett kestner-muze kopsht fëmijësh për fëmijë fondacion për fëmijë bordi për fëmijë klaus jürgen kolokium jeshil çmim kulturor freemason kurp falz Leipzig Lessing Liban për tre kedrat Lichteinbringung lge logen logenbasar shtëpizë Lortzing shtëpi Lothar Stitz Ludwigshafen Lübeck mannheim Masonicum Matinee michelstadt Minerva për tre palmat Muzikë mühlheim Munich Munich Munster Pranën e Vitit të Ri Nicolai Thenberg Nënberg Politika Pforzheim Planert Potsdam pottkinder grusht mile Quatuor Coronati Pastrues Fe Fe Reuchlin Roland Rolf Appel rotacion Rumania heshtës Dërgoni serbien mëkat pa senslessness Ekspozitë Speciale Freemasonry Donation St. Alban në stadën e Zjarrit të Përjetshëm Ylli i Sanssouci Kërkon Simbolet e ditës së hapur Tregtia tempull Virtualiteti Rruga e ecur drejt Lyonesse Tregut të Krishtëlindjes së Vëllezërve Vëllezërit Werner Brix Westphalian Paqja Wetzlar Wiesbaden wildeshausenen Wilhelm Busch Wilhelm zu den drei Helmen Wilhelm në tre shtyllat Wolfenbüttel Wolfenbütteler Heimatstiftung zauberflöte Zhvendosja e kohës Në tre yje në tre lumenjtë e bashkuar Zum golden Rade Zur Alten Linde Zur Hansa në agim në gest Tsur besnik besnikërisë ndaj vëllazërisë në regnitz te besimi i vëllait të botës