17. 2012. Januar XNUMX Janar XNUMX Oliver BIENKOWSKI

Peticioni i qytetarëve për të ruajtur Klinikën Loreley me prokurë

Më poshtë është një shembull kryesor i luftës kundër demokracisë së drejtpërdrejtë përmes një referendumi. Në vend që të ekzaminojnë konceptin tonë të operatorit, politikanët po nxitojnë kundër kërkesës së qytetarëve tanë në të gjitha kanalet, gjë që na tregon se jemi në rrugën e duhur. Për sa kohë që asnjë gjykatë administrative nuk vendos, kërkesa e qytetarëve tanë nuk është e papranueshme sipas §17 të kodit komunal. Sot, edhe Gazeta Zyrtare keqpërdoret për krijimin e humorit. Tani po kërkojmë një njoftim kundër.

Politikanët të cilët dëshirojnë të mbyllin Spitalin Loreley punojnë me metoda shpifje që përdoren vetëm në vendet totalitare. Shoqata e qyteteve dhe komunave ngrihet në gjykatë dhe mendimi i tyre u paraqitet qytetarëve si një gjykim i një gjykate administrative. Disa qytetarë kanë bërë thirrje për donacione në demonstratat e nismës së vjetër të qytetarëve "Për ruajtjen e klinikave Loreley", kompani individuale kanë dhuruar mbi 10.000 € për shoqatën e mbështetjes së spitalit. Ne morëm 0 € në donacione dhe peticioni ynë për qytetarët kritikohet sepse, duke ndjekur rekomandimet e Mehr Demokratie e. V. kanë shkruar numrin e llogarisë tonë të dhurimit në fletë.

Mundësia e fundit për të shpëtuar Klinikën Loreley është kërkesa e qytetarëve në secilin nga 3 qytetet partnere. Kushdo që ka vendbanimin e parë në qytetin përkatës dhe është mbi 18 vjeç, mund të nënshkruajë. Ju lutemi shpërndani dokumentet gjerësisht në zonën tuaj.
Shkoni poshtë për të zgjedhur midis Oberwesel, St. Goar & Shoqata Hunsrück-Mittelrhein.

Me konceptin e ri të operatorit të Fondacionit PixelHELPER, ne po i drejtojmë klinikat Loreley në një të ardhme të sigurt!

Kërkesa e qytetarëve për qytetin e Oberwesel

Klikoni në imazh për të shkarkuar modelin e nënshkrimit. Kjo gjithmonë duhet të shpërndahet së bashku me konceptin e operatorit.

Kërkesa e qytetarëve për qytetin e Sankt Goar

Klikoni në imazh për të shkarkuar modelin e nënshkrimit. Kjo gjithmonë duhet të shpërndahet së bashku me konceptin e operatorit.

Peticioni i qytetarëve për komunitetin Hunsrück-Mittelrhein

Klikoni në imazh për të shkarkuar modelin e nënshkrimit. Kjo gjithmonë duhet të shpërndahet së bashku me konceptin e operatorit.
Ruani klinikat e Loreley. Fondacioni PixelHELPER GmbH jofitimprurës dëshiron të marrë përsipër spitalin dhe të vazhdojë ta funksionojë atë si një zgjidhje 1-shtëpi. Projeksion i lehtë për Ministrinë e Shëndetësisë në Berlin

Situata aktuale 20.04.2020/21/15 XNUMX:XNUMX

Në busullën aktuale Prill 2020 të CDU Oberwesel pretendohet diçka e gabuar, gjegjësisht që klinika do të ishte jofitimprurëse.
Krankenhaus GmbH St. Goar-Oberwesel, siç sugjeron emri, është një GmbH dhe jo një GmbH jofitimprurëse. Ajo përjashtohet vetëm nga disa taksa, por jo bamirëse. Në përmbledhje, duhet të theksohet se një përjashtim nga taksa e biznesit,
Taksa e shitjeve dhe tatimi në pronë u jepet të gjitha spitaleve që plotësojnë kërkesat e 67 AO. Kjo pavarësisht nëse spitali është jofitimprurës. Një përjashtim nga tatimi i korporatës jepet vetëm për spitalet që janë jofitimprurëse në kuptimin e 51-68 AO. Për momentin është një GmbH duke përfshirë të gjitha mundësitë për të tërhequr para. Repartet u mbyllën dhe teknologjia spitalore u drejtua drejt spitaleve të tjera. Mund të arrihet një shndërrim në një GmbH jofitimprurëse. Ndihmoni me kërkesën e qytetarëve për të vazhduar funksionimin jofitimprurës të klinikave facebook.com/loreley-clinic Me një kompani me përgjegjësi të kufizuar jofitimprurëse, shumë më tepër fonde janë në dispozicion sesa me strukturën e shoqërisë me përgjegjësi të kufizuar, asnjë fitim nuk mund të rrjedhë më, por duhet të përdoret për qëllime jofitimprurëse të spitalit të ri jofitimprurës. Në rastin tonë do të ishte vetë klinika, qendra e vjetër dhe punëtoria e re për personat me aftësi të kufizuara në lokacionin e vjetër në Sankt Goar. Për më shumë informacion, thjesht lëvizni poshtë në këtë faqe.

Situata aktuale 19.04.2020/13/00 XNUMX:XNUMX

Ne fillojmë tre peticione në qytetet e aksionerëve në mënyrë që të arrijmë një "mbledhje të jashtëzakonshme aksionerësh" që kërkon Marienhaus Holding GmbH të transferojë 55% të aksioneve tuaja në spital te PixelHELPER Foundation jofitimprurëse GmbH, ashtu si i kishit ofruar Kryqit të Kuq.

Për më tepër, spitali do të shndërrohet në një kompani jofitimprurëse në mënyrë që të mbajë të gjitha fitimet në kompani në të ardhmen dhe të mos bëjë shpërndarje tek aksionarët. Për ta bërë këtë, ne duhet të mbledhim rreth 300 nënshkrime nga votuesit për partner në këtë vend.

Fondacioni PixelHELPER GmbH jofitimprurës zhvilloi një koncept dhe ofertë për mirëmbajtjen dhe vazhdimin e klinikës në Oberwesel. Ofertat me një fokus të veçantë në përfshirjen do të krijohen në vendndodhjen Sankt Goar. Kjo përfshin forma të reja të jetesës për 8-16 persona, si dhe një punëtori të lidhur për personat me aftësi të kufizuara.


Spitali në Oberwesel gjithashtu duhet të riaktivizojë të gjitha departamentet e kërkuara specialiste, siç është njësia e kujdesit intensiv, në mënyrë që të operojë si një spital i plotë.


Në bashkëpunim dhe bashkëpunim me Universitetin e Marburgut dhe kompanitë e afërta të teknologjisë mjekësore, punëtoria për aftësi të kufizuara do të prodhojë komponentë mjekësorë prej druri përkatës dhe të çertifikuar që do të përdoren për eksport në Afrikë.


Për ndërtimin e një punëtorie të re për personat me aftësi të kufizuara, përfshirë jetesën pa pengesa, duhet të kërkohen fonde deri në 600.000 EUR nga Aktion Mensch.


Fondacioni PixelHELPER dëshiron të demonstrojë në mënyrë mbresëlënëse se si mund të përmbushen kërkesat e një shoqërie në plakje në një mënyrë moderne dhe të orientuar drejt së ardhmes në vend.
Për të siguruar sigurinë financiare, Fondacioni PixelHELPER do të përqendrohet në hapjen e zonave të reja të fitimit, në mënyrë që të sigurojë vazhdimin si spital jofitimprurës. zgjerohet.


Këtu, Fondacioni Pixelhelper, përmes mbështetësve të tij, mund të kthehet përsëri në një rrjet të njohur në politikën gjermane shëndetësore.


Meqenëse një kompani me përgjegjësi të kufizuar jofitimprurëse nuk ndjek interesat e veta të fitimit, nuk u bëhet shpërndarje fitimesh aksionarëve, ne investojmë ndonjë tepricë në klinikë dhe punëtori me aftësi të kufizuara.


Fokusi i një spitali jofitimprurës është gjithmonë në të mirën e përbashkët - sinonim i mirëqenies së pacientit individual. Termi "jofitimprurës" është i rëndësishëm për ligjin e taksave, sepse vetëm aktivitetet e listuara në paragrafin 52 të kodit tatimor që i shërbejnë publikut të gjerë, konsiderohet se janë jofitimprurëse në kuptimin e ligjit të taksave - për shembull, ka të bëjë me financimin në sektorin e shëndetësisë. GmbH jo-fitimprurëse (gGmbH) është i përjashtuar nga tatimi i korporatës , Në kthim, gGmbH është e detyruar të përdorë fondet e krijuara vetëm për qëllime jo-fitimprurëse.

Pra, ne duam të bëhemi klinikë speciale jofitimprurëse - dhe të veprojmë në përputhje me rrethanat. Kjo na lejon fleksibilitet, i cili nga ana e tij përfiton pacientin. Sepse atëherë ne jo vetëm që punojmë në një mënyrë shumë kompetente në përputhje me standardet e fundit, por edhe sipas parimeve humane, cilësore dhe ekonomike - kjo do të thotë që ne duam të përdorim të gjitha burimet tona financiare dhe njerëzore për përfitimin e pacientëve tanë.
Sfondi: Fondacioni PixelHELPER u themelua nga disa masonë dhe artisti i dritës Oliver Bienkowski. Në Hamburg ndodhet Spitali Masonik në Rissen, i cili operohet nga Kryqi i Kuq, si dhe Shtëpia e Pensioneve Masonike në mes të Hamburgut. Spitali Freemason në Hamburg hapi dyert e tij në 3 tetor 1795 në Dammtorwall si instituti i parë për pranimin e njerëzve të sëmurë, i cili më parë mungonte plotësisht në Hamburg. Fillimisht u krijua si spital për shërbyeset femra dhe u zgjerua disa vjet më vonë për shërbëtorët meshkuj.Kur Fondacioni PixelHELPER u shpërnda, pasuritë shkuan në Freimaurer Hilfswerk eV, e cila ishte pjesë e organizatës bamirëse

Situata aktuale 16.04.2020/12/00 XNUMX:XNUMX
Tani po kërkojmë një pronë me qira në qendër të qytetit Oberwesel. Ne do të përdorim vendndodhjen për të koordinuar 3 peticione për mirëmbajtjen e spitalit dhe për të prodhuar bukë të konservuar për kampet e refugjatëve dhe të pastrehëve. Sapo të gjendet vendndodhja, listat e nënshkrimeve për të 3 qytetet mund të shkarkohen në këtë faqe. Pas mbledhjes së nënshkrimeve, ju mund të na dorëzoni listat e peticioneve në vend. Referendumi fillon para 01 majit 2020

Situata aktuale 14.04.2020/12/00 XNUMX:XNUMX
Ne shohim në mos përmendjen e ofertës tonë të blerjes nga Marienhaus Holding një mashtrim të qartë të aksionerëve të tjerë. Fondacioni PixelHELPER Fitimprurëse GmbH ka kontaktuar një avokat të ligjit administrativ në Koblenz & shoqatën Mehr Demokratie eV për të shqyrtuar një referendum për të filluar një "mbledhje të jashtëzakonshme të aksionerëve për të shfuqizuar rezolutën e 09.04.2020 prillit 1". Dorëzimi për referendumin është gati, por duhet të kontrollohet legalisht. Referendumi do të detyrojë administratën e qytetit të marrë një vendim në mbledhjen e jashtëzakonshme të aksionerëve. Një avokat i korporatave shqyrton hapat juridikë konkurrues. Me një mbledhje të jashtëzakonshme të aksionerëve, aksionet mund t'i caktohen Fondacionit PixelHELPER gGmbH, dhe operacioni i mëtejshëm i XNUMX shtëpie në Oberwesel vazhdoi, si dhe ruajtja e qendrës së të moshuarve.

Megjithëse i dërguam ofertën tonë për marrje në zëdhënës të kompanisë për Marienhaus Holding dy herë me email, nuk pati përgjigje për ofertën tonë përveç një telefonate të kthyer nga Heribert Frieling.

Spitali Loreley & Qendra e të moshuarve ka një rëndësi të madhe si një objekt publik për Oberwesel. Në mbledhjen e fundit të aksionerëve në 09.04.2020 Prill, XNUMX, Marienhaus GmbH nuk reagoi ndaj kësaj, megjithëse kishte një ofertë për marrjen në dorëzim nga fondacioni jofitimprurës i Fondacionit PixelHELPER, dhe të gjitha pyetjet në lidhje me këtë, nuk kishte oferta të tjera për marrjen në dorëzim. Ne shohim veprën penale të keqinterpretimit mashtrues. Marienhaus zhvendos inventarin në spitale të tjera dhe në fund dëshiron të sigurojë qendrën e të moshuarve si një lopë në para. Të vetëpunësuarit që bëjnë diçka të tillë në Gjermani konsiderohen vepra falimentimi. Kushdo që lëviz inventarin, d.m.th. pasuritë e spitalit, përpara një falimentimi të afërt, mund të ndiqet penalisht. Spitali u kanibalizua nga Marienhaus GmbH në drejtim të klinikave të tjera si Bingen. Ne i nxisim të gjithë aksionarët që të kërkojnë Marienhaus GmbH nga ndërmarrja e spitalit St. Goar Oberwesel GmbH. Si një kompani jo-fitimprurëse, Fondacioni PixelHELPER nuk do të bëjë asnjë shpërndarje të fitimeve por do të drejtojë qendrën dhe spitalin e të moshuarve në të ardhmen për arsye bamirësie.

Faturat e dhurimit do të dërgohen menjëherë. Fatura juaj e transferimit është e mjaftueshme për një faturë dhurimi për zyrën e taksave deri në 250 €.

Me një projeksion të lehtë për atë Ministria Federale e ShëndetësisëFondacioni PixelHELPER shndërrohet në mbylljen e St. Goar / Oberwesel. Sugjerimi ynë: Fondacioni jo fitimprurës GmbH PixelHELPER merr përsipër pjesën e 55% nëse Ministria e Shëndetësisë në Rhineland Palatinate nga fondi strukturor i spitalit, të cilat tashmë janë caktuar për pagesa të dëmeve, për pagat e punonjësve, funksionimin e vazhdueshëm dhe zgjerimin e spitalit, duke i dhënë mundësinë PixelHELPER të rinovojë klinikën dhe të mbajë të gjithë punonjësit në spitalin Oberwesel për më shumë se 1 vit. Shtëpia në St. Goar do të përdoret për ndërtimin e makinave të ventilimit për botën e tretë. Universiteti i Marburgut së shpejti do të prezantojë para publikut pajisje të thjeshta të ventilimit për Afrikën. Me materiale druri dhe pjesë të thjeshta nga dyqani i pajisjeve, ventilatorët mund të ndërtohen gjithashtu për vendet që aktualisht nuk kanë një sistem funksionues spitalor. Për më tepër, Fondacioni PixelHELPER me një zyrë veprimi në Spitalin St. Goar vendosi oferta të tjera ndihmëse jofitimprurëse të tilla si një furrë buke e konservuar për më shumë stabilitet të ushqimit, organizoni një festival të artit të lehtë dhe ndërmerr hapa të mëtejshëm për të mbështetur qytetarët e St. Goar & Oberwesel. Pandemia tjetër do të vijë, para Luftës së Ftohtë kishte mbi 40 spitale ndihmëse në Gjermani, të cilat u mbyllën për shkak të kursimeve. Në raste të pandemisë, ne nuk mund të mbyllim më shumë spitale. Përgjigja e Jens Spahn pasuar me email, duke iu referuar Ministrisë së Shëndetësisë në Rhineland-Palatinate. Politikanët duhet të veprojnë shpejt tani. I 22-ti Miliona subvencione duhet të lirohen për funksionimin e vazhdueshëm dhe pagat e spitalit dhe me një kompani të re jo-fitimprurëse që duhet të bëhet një përpjekje që të paktën ta çojë spitalin në zero të zezë në vitet e ardhshme, sepse për dallim nga Marienhaus GmbH, një GmbH jo-fitimprurëse nuk ka pse të krijojë ndonjë fitim. Kjo do të ishte një mënyrë e shkëlqyeshme për të paktën të rihapni spitalin në Oberwesel për operacione normale në spital. Ne i bëjmë thirrje Ministrisë së Shëndetësisë RLP të lirojë fondet nga fondet strukturore, të transferojë aksionet në fondacionin PixelHELPER në Marienhaus GmbH dhe të shpëtojë punonjësit nga Spitali Oberwesel. Kështu që ne të mund të operojmë spitalin dhe shtëpinë e pensionit krah për krah në të ardhmen për një kujdes themelor më të mirë. Qeveria e Rhineland-Palatinate është gjithashtu e detyruar të operojë një spital në Oberwesel me qëllim të turistëve që po vizitojnë Rheinën e Mesme, shpresojmë që politikanët të heqin dorë. Oferta e blerjes me email për zëdhënësin e kompanisë Frieling të Marienhaus GmbH ende nuk është përgjigjur. Por supozojmë se ashtu si Kryqi i Kuq gjerman, të cilit iu ofrua dorëzimi i aksioneve 55%, Marienhaus GmbH është gjithashtu e gatshme të na ofrojë 55% të aksioneve për një euro.

Tagged: , , ,