13. Gusht 2020 Oliver BIENKOWSKI

Arti kolonial i grabitur & Krimet koloniale të Gjermanisë

A e dini se gjermanët vodhën paratë e famshme prej guri nga ishulli Yap në Mikronezi dhe e kanë ruajtur atë në muzeun në Leipzig për 130 vjet.

Kjo është arsyeja pse ka kaq shumë interes që qeveria federale gjermane duhet të ndihmojë dhe mbrojë Mikronezinë kundër baticave në rritje. Kombet e industrializuara janë përgjegjëse për ngrohjen globale dhe duhet të kujdesen për Mikronezinë, pasi njerëzit atje tashmë po humbasin ishujt e tyre në oqean dhe duhet të zhvendosen. Gjashtë pjesët e parave të gurit Rai kanë këto madhësi: 1. 24 diametër 6.4 cm 2. 50 cm me trashësi 10.4 cm diametër 3. 48 diametër 10 cm të trashë 4. 4 me diametër 5cm të trashë 5. 7 5 diametër 6.30 cm të trashë 5 diametër cm XNUMX cm trashë.

Ne duam që këta gurë të kthehen në mikronezi, muzeu mund ta zëvendësojë atë me kopje. Gjermania ka shumë objekte nga një ekspeditë koloniale në 1907, e udhëhequr nga Victor Berg, zëvendës guvernatori gjerman i zonës, ai bën shumë dëm në Trashëgiminë Botërore të Nan Madol dhe dërgon qindra copa nga çdo ishull në Leipzig Muzeu Etnografik, ku artefaktet janë akoma deri më sot.

Gjuha gjermane Mikroneziane Creole duhet të bëhet një trashëgimi kulturore botërore. Shtë e vetmja gjuhë kreative që u zhvillua nga gjuha gjermane.

Shokeh në Pohnpei u detyruan të punojnë nga gjermanët. Tani ka ardhur koha kur Gjermania duhet të shpengojë borxhin e saj historik, në mënyrë që të përfshihet në mënyrë aktive në Mikronezi. PixelHELPER kërkon një falje zyrtare nga Qeveria Federale e Gjermanisë dhe një vizitë nga Angela Merkel për t'u kërkuar falje pasardhësve të Shokehs për mizorinë e detyruar të punës.

Ne duam të motivojmë qytetet gjermane të hyjnë në një partneritet qyteti me Pohnpei dhe të sigurojnë shkëmbime të gjalla të studentëve. Studentët do të provojnë efektet e ndryshimit të klimës dhe do të kenë përvoja të rëndësishme për jetën e tyre.

Anëtarët e "forcës vendase të mbrojtjes" në Guinea e Re Gjermane. Qysh në 1885, Arkipelagu Bismarck kishte marrë një letër mbrojtëse perandorake dhe në 1899 qeveria perandorake kishte marrë në zotërim zonat e fituara nga "Kompania e Guinesë së Re", e cila u themelua në përputhje me ligjin prusian të tokës. Zona e mbrojtur përfshinte Kaiser Wilhelm Land në Guinea e Re, Ishujt Caroline, disa Ishuj Solomon, Mariannen, Neupommern, Neumecklenburg dhe Ishujt Marshall. Kishte 19 oficerë të policisë gjermane dhe 670 oficerë të policisë lokale në Guinea e Re dhe ishujt.

Së bashku me kompanitë gjermane, ne përpiqemi të financojmë projekte kundër ndryshimit të klimës dhe të gjejmë fillimet tona jeshile në ishull për të thelluar marrëdhëniet gjermane mikroneziane.

Detet e Jugut Gjerman, Gjermania bleu #Mikronesinë në 1899 për kompensimin prej 4.5 milion dollarësh dhe përfshiu zonën në Guinea e Re Gjermane. Nëse mund ta shpëtojmë Sylt, një ishull i pasur në Gjermani nga ngritja e nivelit të detit, pse jo edhe një ish koloni gjermane. Sot vendi është një viktimë e rritjes së niveleve të detit dhe zhvendosja është rezultati. Gjermania duhet të respektojë përgjegjësinë e saj historike. Deri më sot, Mikronezia nuk ka asnjë ambasadë në Marok apo Gjermani. Vetë Gjermania nuk ka një ambasadë në Mikronezi.

Kushdo që pushton një vend dhe e shfrytëzon atë duhet të përballet me pasojat njëqind vjet më vonë. Përveç gjenocidit të Herero dhe Nama, Gjermania ka akoma shumë në rezultatin post-kolonial. Sot drejtoria telefonike në Mikronezi është e mbushur me emra gjermanë: Thieme, Stützner, Keil dhe të tjerë - pasardhës të kolonialistëve gjermanë dhe grave lokale.

Qeveria federale gjermane duhet të hapë një ambasadë dhe të përfshihet më shumë në shpëtimin e Ishujve kundër nivelit të detit në rritje. Në der Deutschen Südsee, 📷

Namibia: