Fushata për muslimanët e Uigurëve në Kinë / Të drejtat e njeriut

PixelHELPER mbështet pavarësinë e ujgurëve, Hong Kongut, Tajvanit dhe Tibetit

Lironi Uighurs

Përkujtimore Uguriane në Marrakech

Am 29.07.2019 botojmë videon e 1-të të memorialit tonë Ujgure në #Marrakech, u kemi shkruar të gjitha gazetave arabe atë që bëmë dhe nuk morëm asnjë përgjigje, vetëm pasi u treguam gazetave se rreshti i parë i monumentit është për hebrenjtë gay monumenti si "Memoriali i Holokaustit të Marrakech" në historinë e Marokut. Urrejtja fitoi kundër solidaritetit me iguristët muslimanë. Deri më sot, asnjë vend musliman në botë nuk i mbështet iguristët në masën që ju nevojitet. Shpresojmë që në 100 vjet përkujtimi i parë për popullin musliman turq të Uigurët të jetë një pikë kthese në solidaritetin e vendeve muslimane me Uigurët.

Së bashku ne duam të rindërtojmë çdo ndërtesë që shkatërroi Kinën në vendet e tjera dhe ta lëmë atë në shtetin përkatës me qëllim që të mos e lejojmë Kinën të shkatërrojë kulturën Ujgure.

Nëse Kinezët shkatërruan 1000 kisha, zemërimi në Evropë do të ishte i madh. Një zjarr në një katedër mund të ndezë solidaritetin në të gjithë botën këtu. 1000 xhami dhe kisha të krishtera tashmë janë shkatërruar në Kinë. Ne u kemi ofruar të gjithë Ujgurëve që t'i rindërtojnë ato si kopje të sakta jashtë vendit, në mënyrë që të krijojnë solidaritet për popullin e shtypur musliman në të gjithë botën. Fatkeqësisht, shumica e Ujgurëve jetojnë në arrati ose në kampe riedukimi kineze dhe janë të varfër. Kjo është arsyeja pse kemi ngritur një fondesh GoFundme. Në varësi të asaj se sa mbledhim, ne ndërtojmë ose një bibliotekë, një xhami apo një varr.

Kina ka shkatërruar mbi 3 xhami, varre dhe faltore në 1000 vjet. Pekini shkatërron sistematikisht kulturën dhe fenë e Uigurëve Myslimanë. Imazhet satelitore tregojnë një pamje të tmerrshme. PixelHELPER do të japë një shembull dhe do të rindërtojë varrin e shkatërruar të Iman Asim në malet e Marokut me një pllakë që përkujton shkatërrimin nga kinezët. Më shumë informacione rreth projektit

Ne kërkojmë demokraci në Kinë. Dhe vendet e tyre për Ujgur, Hong Kong, Tajvan dhe Tibet. Partia Komuniste duhet të shpërndahet menjëherë. Pëllumb i dritës projeksioni

Ne kërkojmë lirinë fetare në Kinë, respektin për të drejtat e njeriut dhe zgjedhjet demokratike për një të ardhme më të mirë. Të gjitha xhamitë duhet të rindërtohen në dëm të Kinës, të gjitha #Uiguren Duhet të jeni të lirë të praktikoni besimin tuaj.

Kurdoherë që një evropian dridhet, një Ujgurë dridhet nga tortura. Në Kinë, Islami është i ndaluar, një ëndërr për idiotët e krahut të djathtë. Xhamitë 200 u shkatërruan, kinezët duan të dinë për garnix. Bllokohet ujgurët, dhe qeshni në grusht. Kushdo që beson në Allahun në Kinë, i nxjerr fëmijët e grabitura nga gjumi.

Dhe pastaj të gjithë muslimanët janë zhdukur, thotë Xi Jinping që ishte shumë e bukur. Sepse i keni shikuar të gjitha shtetet, por paratë e Kinës që mund të keni. Por pastaj ju duket sikur edhe larg, ndërkohë, Uigure është në fëlliqur. Një Kur'an është bileta për kampin e stinës së torturës për kampin e përqendrimit.

Uji trurin e Ujgurit, Muhamedi nuk do ta lejonte këtë. Ngrihuni në murin e Kinës dhe shtrihuni, pritni. Do të dërgonte kalorësit e tij në Hong Kong, Tibet dhe më pas. Të gjithë muslimanët do të mblidheshin prapa dhe Xi Jinping do të dilte një. Në Kinë nuk ka demokraci dhe asnjëherë asnjëherë islamofobia.

Me anë të kampeve të rikultivimit dhe monitorimit të ngushtë, qeveria qendrore kineze po përpiqet të parandalojë trazirat në provincë. Ekzistenca e objekteve të tilla u konfirmua zyrtarisht nga qeveria në tetor 2018, por në të njëjtën kohë mohoi këto akuza për keqtrajtim atje.

Për Ujgurët, një Turkvolki musliman në provincën kineze të Xinjiangit, ka ndryshuar shumë gjatë viteve të fundit (foto nga 22.09.2013, rrënojat e një xhamie të shkatërruar në Kashgar). Por edhe udhëheqja politike në Pekin duhej të kuptonte se provinca më e madhe në Perëndim të Republikës Popullore nuk merr një kontroll.

Politikat kineze në Xinjiang janë të ngjashme me ato në Tibet budiste: kinezët etnikë dhe kompanitë e tyre janë në shënjestër. Po ashtu ata përfitojnë kryesisht nga programet e infrastrukturës qeveritare dhe investimet. Në shkolla, gjuha lokale po zhduket gjithnjë e më shumë nga Mandarin. Pra, Ujgurët ikin në fenë për të ruajtur identitetin e tyre. Sa më shumë që qeveria e shtyp Islamin, aq më radikal bëhet.

Ne kërkojmë lirimin e menjëhershëm të të gjitha ujgurëve dhe futjen
e lirisë fetare në Kinë. Çdokush mund të besojë se çfarë dëshiron, përbindëshi i fluturimit të spagetit ose një prej feve të botës. Kina duhet t'i ndalë banorët e saj nga ushtrimi i lirisë fetare. Në kushtetutën gjermane është liria fetare - kjo duhet të marrë shembullin e Kushtetutës kineze.

Jo-fitimprurëse ynë nuk mund të bëjë pa donacionet tuaja ??????????????????? ?????????