Fushata për "Më shumë Demokraci" në Turqi

Gjenocid arti i lehtë PixelHELPER kundër Erdogan

Liria e fjalës kërcënohet shumë në Turqi. Që nga përpjekja për grusht shteti në korrik 2016, qeveria turke ka ndërmarrë veprime të ashpra kundër gazetarëve dhe mediave kritike ndaj qeverisë. Kjo e përkeqëson situatën tashmë të tensionuar për mediat në Turqi. Gazetarëve u konfiskohen pasaportat, autorët burgosen. Mbi 130 shtëpi mediatike tashmë janë mbyllur, përfshirë 29 botues librash që gjithashtu janë shpronësuar.

Frika dhe mjetet e jetesës mbizotërojnë mes publicistëve dhe botuesve. Në Turqi, liria e shprehjes shkelet nën këmbë. Liria e fjalës është një e drejtë e njeriut dhe nuk është e negociueshme. Liria e opinionit, informacionit dhe liria e shtypit janë baza e një shoqërie të lirë dhe demokratike. Ne i bëjmë thirrje Qeverisë Federale dhe Komisionit të BE -së të marrin një qëndrim të qartë mbi situatën në Turqi, të kërkojnë pa kompromis dhe në mënyrë aktive lirinë e shprehjes në vendimet, veprimet dhe deklaratat e tyre dhe të mos e bëjnë atë objekt negociatash. Nëse liria e shprehjes sulmohet dhe kufizohet masivisht në Turqi dhe gjetkë në botë, Qeveria Federale dhe Komisioni i BE -së duhet të rishikojnë politikën e tyre ndaj vendeve të tilla. Për më tepër, gazetarët dhe autorët e prekur kanë nevojë për ndihmë të shpejtë nga Gjermania dhe Evropa, për shembull përmes lëshimit jo -burokratik të vizave emergjente.
Gazetarët, autorët dhe botuesit, librat, gazetat dhe revistat japin një kontribut të rëndësishëm në demokracinë dhe lirinë. Kjo është arsyeja pse ne jemi të vendosur me vendosmëri për lirinë e shprehjes, informacionit dhe lirinë e shtypit. Mbështetni peticionin tonë dhe bashkohuni me ne për këto të drejta themelore! Për fjalën dhe lirinë!

Veprimet tona mbajnë të zënë mediat dhe sigurojnë që këto çështje të rëndësishme humanitare të mos harrohen. Ju lutemi ndani projektet tona në Facebook! Nëse mbështesni kauzën tonë, ne do të jemi mirënjohës për çdo donacion në mënyrë që të mund të vazhdojmë fushatat tona përgjithmonë. Edhe pak euro bëjnë diferencën! Ndarja është kujdes. Ju lutemi mbështesni punën tonë bamirëse.

vend më të mirë
PayPal

Lexo më shumë

Jo-fitimprurëse ynë nuk mund të bëjë pa donacionet tuaja ??????????????????? ?????????