Fushata kundër oligarkëve dhe mafies. Worldwide.

Në fushatën kundër oligarkëve mafiozë do të gjeni një përmbledhje të veprimeve në këtë faqe.
Për momentin ishim në Greqi për një javë, ku ishim artistikisht aktive kundër oligarkisë. Ne po planifikojmë tonat
Për të vazhduar fushatën në vende të tjera, ne gjithashtu kemi nevojë për mbështetjen tuaj.

Shtrati i demokracisë është një oligarki

Pavarësisht nga kriza shkatërruese ekonomike, pavarësisht nga "reformat", Greqia është akoma në duart e oligarkëve. Politika e kursimit e përforcon këtë status quo dhe rrit fuqinë e pakta mbi shumë. Me bekimin e Trojkës, asetet shtetërore privatizohen dhe shiten me një çmim të ulët në një grusht familjesh të fuqishme familjare.

Në librin e George Orwell 1984 i Plotfuqishmi Big Brother u zgjua postera të mëdha dhe ekranet Tele për qytetarët dhe tregoi kush është bosi: a, shtet mizor totalitar. Bosët e sotme, ata që tërheq strings në prapaskenë, duke vepruar shumë më të fshehtë, që s'bie në sy dhe në mënyrë të fshehtë. Ne jemi PixelHELPER dhe erdhëm në Athinë në shkurt për të hedhur dritë të madhe në ato fytyra të harruara. Ne jemi këtu për të denoncuar padrejtësinë e rëndë kundër popullit grek. Parashikimet Orwellian në Bundestag, ish llotari shteti OPAP, selia e korporatave i Motoroil Hellas dhe Parlamentit grek, drejtuar nga pixel Helper, shqetësohen në mediat greke dhe ndërkombëtare se fuqia e fshehur e oligarkëve vjen në ballë. Ndërhyrjet tona përqëndrohen në dy figura kryesore të oligarkisë greke.

Dimitris Melissanidis, me nofkën "Tiger", ishte në gjendje për të blerë shtetit kumar monopol OPAP për një pjesë të vlerës së saj aktuale së bashku me një konsorcium të investitorëve çek. Procesi i shitjes së OPAP nuk është dhënë nga mediat greke të anketuara, si OPAP një nga më të fortë, nëse jo buxheti më i fuqishëm media në Greqi, duke e bërë ndikimin e tij në mediat greke duket pafund. Gazetarët që vënë në dyshim fuqinë e Melissanidis janë frikësuar në të kaluarën dhe madje kanë dhënë kërcënime me vdekje. Krejtësisht të rastit përdoret ish kryetari i Agjencisë së Privatizimit greke, Stelios Stavridis, i cili mbikqyri marrëveshjen OPAP, jet private e Melissanidis për të fluturuar në festat e tij ...

Vardis Vardinogiannis dhe familja e tij konsiderohen "shtet në shtet". Fjalë e ka atë që kompanitë e saj të naftës janë konsideruar si arsye kryesore pse ishujt grekë janë ende të operuar kryesisht me gjeneratorë të pista dhe të shtrenjta me naftë në vend të burimeve të pastra të energjisë së rinovueshme. Ndikimi i familjes Vardinnogiannis nuk është kontestuar në Greqi, si pjesë Clan të rëndësishme të medias greke (dy nga më të madhe stacionit televiziv privat që i përket familjes), ekipet e futbollit dhe më herët kontrollin e sektorit bankar.

PixelHELPER kërkon që Greqia të bëhet një demokraci përsëri. Për të arritur këtë qëllim ambicioz, së pari është e nevojshme për të parandaluar praktikat e korrupsionit të oligarkëve nëpërmjet ligjeve përkatëse të transparencës. Skandali Novartis, që ka të bëjë me politikanët e rangut të lartë si ish-kryeministri Antonis Samaras, nënvizon urgjencën e transparencës për Greqinë. Pavarësisht skandalit të Novartis, praktikat korruptive janë denoncuar nga partitë në një raport të fundit nga Komiteti i Transparencës i Parlamentit Grek, pa shembuj të veçantë. Por jo vetëm që. Komiteti gjithashtu nuk i ndëshkon partitë politike, megjithëse mundësia e sanksionimit të gënjeshtrave brenda autoritetit të komitetit. Kjo është absolutisht e papranueshme dhe tregon se praktikat e korruptuara mbeten të pandëshkuara nga elitat politike në Greqi. Kryetarja e Komitetit të Transparencës së Parlamentit Grek, Tasia Christodoulopoulou, do të kishte turp për mosveprimin e saj.

PixelHELPER gjithashtu kërkon që privatizimet e kaluara të merren në pyetje dhe të rivlerësohen për të siguruar së paku kompensim të drejtë për popullin grek. Një komision i pavarur i hetimit duhet të vlerësojë nëse krimet kanë ndodhur dhe, aty ku është e përshtatshme, të ngrenë procedura ligjore kundër oligarkëve. Ne tregojmë solidaritetin tonë me popullin grek në luftën e tyre kundër oligarkëve, parazitët në një vend ku më shumë se një e treta e popullsisë së saj jeton nën nivelin e varfërisë. Korrupsioni plutokratik duhet të ndalet tani ose nuk do të ketë kurrë një shans për një fillim të ri të vërtetë për Greqinë.

Fondacioni PixelHELPER është një kolektiv ndërkombëtar artistik dhe jo fitimprurës, dhe një nga inkubatorët më inovativë politik të artit politik. Ne e shohim artin si diçka që duhet të provokojë dhe të rebelojë, si një formë vetëdijesuese sociale në frymën e Iluminizmit. Fushatat tona tregojnë mundësitë e artit si forca e pestë në një shtet.

Ne kemi nevojë për ndihmën tuaj për të vazhduar fushatën tonë në Greqi. Dhuroni nëpërmjet #Paypal: paypal@PixelHELPER.tv ose http://PixelHELPER.org/de/Spenden

Për donacionet jashtë botës dixhitale:
Dhurimi:
IBAN: DE93 4306 0967 1190 1453 00
BIC: GENODEM1GLS
Pronar: fitimprurëse PixelHELPER Foundation
Tema: Financimi për Art & Kulturë

Imprint falas. Kopja e kuponit kërkohet. ju lutem përmendni "fotografin e shtypit: Dirk-Martin Heinzelmann, PixelHELPER.org"

Jo-fitimprurëse ynë nuk mund të bëjë pa donacionet tuaja ??????????????????? ?????????