Kampi i detyruar i punës Bou Arfa Një memorial i Holokaustit në Marok

Prishja nga 2 buldozerë nëpër shtetin Marok. Obelisk ishte një diell dhe nuk kishte asnjë lidhje me memorialin e Uygur.

Megjithëse një popullatë me shumicë myslimane jeton në Marok, Uighurët nuk mbështeten në Kinë. Ne ndërtuam një memorial për këtë, i cili u vu re vetëm nga shtypi arab pasi një gazetë në Izrael raportoi për të njëjtën formë me memorialin e Holokaustit të Berlinit. BBC arabisht raportoi për projektin. Kjo shkaktoi një bumerang ndërkombëtar shtypi në të cilin mbulimi nuk u përqëndrua më tek Ujgurët, por në konfliktin Izrael / Palestinë. Punimet e artit patën sukses!  

Historia e Holokaustit Marok në Wikipedia nuk përmendi kurrë kampet e skllevërve në shkretëtirën ku vdiqën hebrenjtë. Memoriali ynë u shkatërrua nga Ministria Marokane e Brendshme pas një viti ndërtimi. Ne e futëm temën e punës së detyruar në historinë e Marokut në Wikipedia për të luftuar kundër falsifikimit historik dhe antisemitizmit. Dhe kjo megjithëse ishte një instalim arti që nga fillimi për të treguar shkeljet e të drejtave të njeriut të Kinës kundër Ujgurëve. 

Bumerangi i artit edhe një herë fluturoi një hark krijues për të luftuar racizmin antimusliman dhe për të përmendur punëtorët e harruar të detyruar brenda Wikipedia.

Fatkeqësisht, Maroku nuk njeh forma të tilla të artit të veprimit. Ekipi
Në sitin tonë Marok, me kopjet e kullës Orthanc nga Lordi i Rings, autoritetet marokene e vështirësojnë jetën. U konfiskua një kuzhinë me supë për 500 persona nga THW gjermane, u shkatërrua një varr për një punëtor gjerman zhvillimi me buldozerë dhe u shkatërrua një furrë e ndihmës për zhvillimin, nga e cila popullata përfitonte drejtpërdrejt. 

D

Në kampet e punës të detyruar në Marok, mijëra njerëz vdiqën duke punuar në hekurudhën e Saharasë. Si rezultat, Maroku gjithashtu ka një histori të Holokaustit. Ata e quajnë Bouarfa Aushvicin e shkretëtirës

Letër e hapur për mbretin Mohamed 6 të Marokut.

E dashur Lartmadhëri Mohammed VI, Arti nuk është krim. Organizata jonë gjermane për të drejtat e njeriut dhe promovimin e artit dhe kulturës urgjentisht duhet të ankohet tek ju për shkelje serioze të të drejtave të njeriut në Marok. Gjithçka filloi me një kuzhinë supë të lëvizshme për Afrikën, të cilën autoritetet tuaja doganore në Tangier e kanë konfiskuar që nga maji i vitit 2018 sepse supozojmë se duam të shesim supa komerciale në Marrakech. Për një vit tani kemi parë njerëz që hanin nga koshat e plehrave dhe kuzhina jonë e supave me siguri do të kishte ndihmuar disa njerëz të ngopeshin. Pse zyrtarët tuaj po shkatërrojnë kopshtin tonë të artistëve? Autoritetet tuaja nuk iu përgjigjën aplikimit të ndërtesës në shtator 2018. Çdo ditë ne u përpoqëm të krijonim kontakt me administratën tuaj përmes të gjitha kanaleve në vend nga Parlamenti përmes ambasadave tuaja marokene, të cilat nuk funksionuan. Ata kurrë nuk u përgjigjën. Në dhjetor 2018, punëtori ynë i zhvillimit të PixelHELPER Tombia Braide vdiq sepse ishte aq i mërzitur për sjelljen e autoriteteve sa vdiq nga një sulm në zemër. Sigurisht, ai u varros si një memorandum pa askënd të pranishëm dhe faji u vu sipërmarrësit marokene. Ne ndërtuam një orë diellore në kujtim të tij, ajo u shkatërrua nga buldozerët e saj. Ne investuam 100.000 € në Marok brenda një viti. Funksiononte një furrë buke të konservuar për të siguruar stabilitetin e ushqimit në Afrikë dhe i siguroi fshatit tonë bukë falas çdo ditë. Xhandarmëria juaj merr vizitorë nga ne në stacionin e policisë me arsyetimin se është e ndaluar të na vizitoni. Një pyetje me pretendime se i ftuari ynë do të ishte një tradhtar dhe një Frimason nuk duhet të tolerohet. Pastaj kishte goditje në fytyrë për vizitorin tonë. Gazetarët u ndaluan të vizitonin pronën tonë nga policia në disa raste. Megjithëse ne kemi të gjitha dokumentet për të marrë vizën e investitorit në vendin tuaj, përfshirë një qira 3-vjeçare me mundësi blerjeje, policia juaj dëshiron të na dëbojë fort. Ne bëjmë thirrje për dëmshpërblime për shkatërrimin dhe rindërtimin e furrës së bukës së konservuar. Ju gjithashtu duhet të informoni oficerët tuaj të policisë lokale që artistët nuk janë terroristë. Sepse kështu trajtohemi. Punonjësit tanë kërcënohen fizikisht nga Mkadem, dora e majtë e Caid, për të mos mbyllur vrimat në muret tona të jashtme. Në Festivalin e Sheqerit, ekipi ynë kishte nevojë për një injeksion të tërbimit për shkak të kafshimit të një qeni. Fatkeqësisht, departamenti i tyre shëndetësor në Ait Ourir dhe Marrakech u mbyll. Ne kërkojmë 100.000 euro për rindërtimin dhe një falje personale nga shefi juaj i policisë në Ait Ourir dhe kaseta në Ait Faska. Të cilët kurrë nuk flasin me veten, por komunikojnë vetëm me kalimtarët. Për shkak të dhunës policore ndaj mysafirit tonë, ne kemi nevojë për 100 punonjës të zgjedhur prej nesh për 100 vjet nga Ait Faska & Ait Ourir për të punuar në projektet tona artistike.

Punëtorët e harruar të detyruar të kampit në Marok. Shumë hebrenj vdiqën këtu.

Në verën 1942 vizitoi një Dr. Wyss-Denant Misioni Ndërkombëtar i Kryqit të Kuq (IRC) drejtoi kampet Boudnib, Bou Arfa dhe Berguent. Sot askush nuk e kujton diellin në këto fshatra të largëta.
Stelet e zeza formojnë memorialin e Holokaustit në një njësi. Vizitorët enden nëpër këto
Simulimi i memorialit më të madh të Holokaustit në botë
Paraqitja para shkatërrimit. Ndërtim viti 1 me marokenët 10.
Gjithashtu një murale nga Walter Lübecke u shkatërrua dhe u pikturua sipër. Flamuri i BE është thyer në tokë.

Në total kishte 14 kampe të llojeve të ndryshme me 4.000 burra në protektoratin francez të Marokut. Një e treta ishin hebrenj me kombësi të ndryshme. Të burgosurit ishin të gjithë burra, përveç në Sidi Al Ayachi, i cili kishte gra dhe fëmijë. Disa kampe ishin burgje të ruajtura, dmth burgje të vërteta për kundërshtarët politikë të regjimit të Vichy. Të tjerët ishin të ashtuquajtur kampe tranziti për refugjatët. Akoma të tjerët ishin të rezervuar për punëtorë të huaj. Ose hebrenj në kampin Bou Arfa nën Vichy, Hekurudha Transsahara u bë një simbol i rëndësishëm për bashkëpunimin me Rajhun e Tretë. Prandaj, kishte shumë nevojë për punëtorë. Ata që nuk mund të punonin më shumë të vdekur.

Mijëra republikanë spanjollë u bënë përgjegjës në grupe të punëtorëve të huaj për ndërtimin dhe mirëmbajtjen e shinave të trenit. Ritmi i punës pasi u largua nga shtypjet e Franco ishte brutale dhe çnjerëzore.Punëtorët spanjoll u kthyen në të dënuar të vërtetë. Hebrenjtë e dëbuar nga Evropa Qendrore dhe komunistët francezë u transferuan atje. Jeta e përditshme atje ishte e tmerrshme. Shumë vdiqën nga abuzimi, torturat, sëmundjet, uria ose etja, goditjet e akrepit ose kafshimet e gjarprit.

Depoja e Berguent (Ain Beni Mathar) drejtohej nga Departamenti i Prodhimit Industrial. Ishte rezervuar ekskluzivisht për hebrenjtë (155 në korrik 1942 dhe më pas 400 në fillim të vitit 1943 sipas raportit të CRI). "Por ai rehati shpirtërore nuk e zvogëloi faktin se kampi Bergue ishte ndër më të keqët," tha Jamaa Baida. Kryqit të Kuq iu kërkua të mbyllej, hebrenjtë që jetonin në Bergued, veçanërisht nga Evropa Qendrore, kishin ikur më parë në Francë. Vullnetarët e Legjionit të Huaj, të cilët u demobilizuan pas disfatës në 1940 dhe më pas u internuan "për arsye administrative". I tillë ishte rasti i Saul Albert, një shtetas turk i cili erdhi në Francë në 1922. Ai u burgos në Bergua deri në lirimin e tij në Mars 1943. Në ditarin e tij ai shkruan:

“10 Shkurt (1941): Thyeu gurë tërë ditën. 2 Mars ...: Dorëzimi në grupin e pestë me hebrenjtë gjermanë. Nuk me pelqen aspak. Puna nuk është e njëjtë; Na u desh të bënim një çakëll ... 6 Prill: Ne nuk mund ta durojmë më këtë jetë. Kam ethe, dhimbje dhëmbi ... 22 shtator: Rosh Hashanah: Askush nuk donte të punonte ... 1 tetor: nuk hëngri ... "

Rojet, shumë prej të cilëve ishin gjermanë, silleshin në mënyrë tiranike, armiqësore dhe keqdashëse. "Ata duhet të ishin bashkuar me NS-SS famëkeq." Disa të burgosur shpëtuan, arritën në Casablanca dhe u bashkuan me forcat.

Në Boudnib, një qytet i vogël me 10.000 banorë, kazermat aktuale ushtarake janë dëshmitarët e fundit në kampin e ushtrisë franceze. Banorët e moshuar mbajnë fragmente të kujtesës: “Unë mund t'ju them dy gjëra me siguri. E para është krahu Boudnib, i cili përbëhet kryesisht nga hebrenj. E dyta është se shumica e fushuesve të qytetit ishin arsimuar në shkollën fillore ”(Revista Tel Quel Nr. 274, 19-25 maj, 2007).

Maurice Rue, një gazetar komunist, u internua atje. Ai na tha që "nga 40 të burgosur, tre të katërtat ishin komunistë, socialistë dhe gaulistë para se 40 hebrenj të mbërrinin për disa muaj".

Pas zbarkimit amerikan në 8. Nëntori 1942 iu bashkua Marokut në anën e Aleatëve. Në janar 1943, Aleatët u takuan në një konferencë në Kazablanca. U nënshkrua një marrëveshje strategjike dhe ushtarake. Menjëherë pas kësaj fillon me pushtimin e Siçilisë (Operacioni Husky, korrik 1943) fundi i Evropës i pushtuar nga Gjermania.

Ndërtimi në Bou Arfa nuk u ndërpre dhe kushtet nuk ndryshuan dukshëm për mirë. Ata paguheshin më mirë sesa të burgosurit italianë dhe gjermanë të cilët zëvendësuan komunistët dhe hebrenjtë. Sidoqoftë, ndërtimi i Trans-Saharasë mbetet një ferr i përditshëm. Projekti, i cili u përcaktua si i përvetësuar, u braktis vetëm nga Franca 1949.

Përndryshe, kushinetat u çmontuan me ngut midis fundit të 1942 dhe fillimit të 1943.

Dokumentari nga Bill Cran dhe Karin Davison, transmetuar në Arte, ent

 

Memoriali i parë i Holokaustit në Afrikën e Veriut 

Një shenjë kundër pakicave të persekutuara në të gjithë botën. Ndërtimi i memorialit të parë të Holokaustit në Afrikën e Veriut ka për qëllim të shërbejë si një burim informacioni për Holokaustin për shkollat ​​dhe popullsinë.

Kur secili bllok vlen një mijë fjalë. Në 17.07 korrik, filloi ndërtimi në memorialin e parë të Holokaustit në Afrikën e Veriut. Ne vendosëm stelë për t'u dhënë vizitorëve në labirintin e blloqeve gri ndjenjën e pafuqisë dhe frikës nga vdekja që kishin njerëzit në kampet e përqendrimit asokohe. Ne duam të krijojmë një vend në Afrikën e Veriut që sjell përkujtim në epokën dixhitale. Me një transmetim të drejtpërdrejtë, shikuesit janë atje në vendin e ndërtimit dhe mund të ndikojnë në numrin e punëtorëve dhe blloqeve që do të ndërtohen me donacionet tuaja. Sa më shumë që shikoni dhe dhuroni, aq më i madh bëhet memoriali i Holokaustit.

Memoriali i Holokaustit në Marrakech thuhet se është më i madhi në botë. 5 herë madhësia e Memorialit të Holokaustit në Berlin do të jetë më vonë në një gur gurësh 10.000 rreth një qendre informacioni që edukon vizitorët rreth Holokaustit.

Themeluesi i Fondacionit PixelHELPER, Oliver Bienkowski, kërkoi mbiemrin e tij në bazën e të dhënave të Yad Vashem dhe gjeti disa shënime, atëherë ai shikoi se ku është Memoriali tjetër i Holokaustit në Afrikë dhe gjeti vetëm një në Afrikën e Jugut. Meqenëse është si gjysmë udhëtimi botëror nga Maroku, ai vendosi të ndërtojë një memorial të Holokaustit në sitin PixelHELPER. Pronat fqinje janë të gjitha bosh, kështu që ka vend për të ndërtuar të paktën stelet 10.000. 

Livestream swarm ndihmon zhvillimin e softuerit

Ndihma e Livestream swarm. Software për koordinimin e veprimeve në ngjarjet publike

Me instalimin e softuerit PixelHELPER Livestream Schwarmhilfe në një vend në Afrikën e Veriut, ne kemi krijuar fakte për një gjyq në terren të projektit tonë. Ne tani mund të punojmë për problemet e kontinentit afrikan me softuerin tonë të ndihmës. Ne kemi krijuar vende pune të ndryshme interaktive në faqen tonë interaktive të prodhimit. Një dyqan qepjeje, një stacion saldimi, një furrë buke, një mbarështim algash, 3 kilometra të kabllove të rrjetit lidhin kamerat 20 së bashku për të treguar shikuesit tanë gjithmonë fotografitë më të fundit të prodhimit të gjallë.

Shtylla e kamerës hidraulike 15 metra në pjesën e pasme me kokën e kamerës 360 gradë & WiFi

Vizitat në fermë janë shumë të vështira, më së paku me qira, por vetëm shesin

Kuzhina 23.06.18 supë arriti në Marok

Kemi çuar kuzhinë tonë të përparuar të Progresit për njerëzit e uritur 600 në Marok. Kuzhina është në dogana për dy javë dhe ne ende kemi për të shkaktuar, kostoja arrin në rreth 400 €. Karroca portokalli me mjete për Spirulina Farm tonë është tashmë në Marrakech. Ne jemi duke kërkuar për një fermë për të ndërtuar Spirulina Farm. Donacionet e ulëta totale prej rreth donacioneve 2500 € në 2017 ne mund të lëvizin vetëm gradualisht në projekt përpara. Ne presim një qira prej së paku 600-1200 € varësisht nga vendndodhja e fermës. Siç kemi fast Internet 4G duhet në fermë ne duhet të bëjmë një test shpejtësi në çdo vend, si ne më vonë atje të paktën 20 IP kamera të brendshme të rrjedhshëm, dhe për të dërguar dy rrjedhave të jashtëm të Facebook dhe dridhje.
Disavantazhi i madh është se ka shumë pak ferma që nuk janë mbjellë me pemë ulliri deri në majë, por kanë një zonë të hapur me energji elektrike dhe ujë.
Ne kemi shikuar tashmë në fermat 10 dhe i vetmi që ishte i përshtatshëm ishte në shitje për 80.000 € të ofruar dhe jo me qira.

18.06.18 Doganat ende mbajnë kuzhinë, tanke janë më të lehta për tu eksportuar

Shifrat dhe investimet aktuale

Ne aktualisht kemi mbi 25.000 € investuar për të sjellë në mjetet për Spirulina Farm dhe 25.000 € në kostot e logjistikës, duke blerë një makinë dhe rreth pajisjet tona në Afrikën e Veriut.
Ne kemi nevojë për ndihmën tuaj sa më shpejt që të jetë e mundur për të dërguar një orë fluturimi 24 nga Maroku. Sapo Fermë Spirulina është aktive, ne do të përzënë kuzhinë tonë supë me një traktor Defender në Senegal. A nuk duhet të marrim një leje qëndrimi të përhershëm për Marokun do të shkojmë më tej drejt jugut në Mauritani, Senegal dhe Gambia dhe të përpiqemi atje
për të marrë një vendndodhje dhe një Daueraufenthalsememung. Me sa duket, është më e lehtë të eksportohen tanke në Afrikë sesa furnizimet humanitare.

Inxhinieria elektrike për furnizimin me energji elektrike të fletëve në fluturimet tona jetësore

360 kamerat e klasës në një barelë të lëvizshme. Lidhja Wi-Fi me makinën për përdorim mobil në natyrë

11.05.18/XNUMX/XNUMX Defender & Caravan për të mbajtur kostot sa më të ulëta të jetë e mundur në Afrikë

Shembull i prodhimit të çorape nga Spirulina në mënyrë që të mos ndërtohen basenet prej betoni

Humanizmi si një eksperiencë interaktive në livestream, kontrollon shpërndarjen nëpërmjet emoticons në Facebook. Zombies nuk di ndonjë racë, ngjyrë apo religjion. Vetëm trurin! Projekti Zombies without Borders e sheh veten si një platformë ndërvepruese e ndihmës. Emri është derivat i një numri kompjuterësh mumje që kontrollohen nga jashtë. Aspira jonë nuk është asgjë më pak se një zgjidhje për të gjitha katastrofat humanitare duke interaktivisht duke ndihmuar shikuesit përmes fluksit të jetesës. Qëllimi ynë: 24 orët e livestream nga ndezjet e botës. I shoqëruar nga gazetarët në zonat e luftës, shpërndarjen humanitare ndihmës në kampet e refugjatëve apo gjueti për kontrabandues në Parkun Kombëtar Kruger, mundësitë kontrollit tonë Swarm janë të pakufishme mjet ynë: Ikonat emocion e Facebook kontrolluar mizëri ndihmëse dhe të vendosin se çfarë është bërë.

Qëllimi i Zombies Without Borders është pra në shumë vende, duke përdorur teknologjinë e zhvilluar, duke përfshirë baterinë mobile që mbante rroba; për RTMP Facebook jetojnë lumë për të kontrolluar kontrollet e brendshme pa tel kamera, software interaktive bazës së të dhënave për kontrollin tufë, shtesat grupe të mëdha të njerëzve për qëllime pozitive nëpërmjet shfletuesit në mënyrë që të zgjidhë probleme të mëdha të kohës.

Vendet e para të transmetimit të drejtpërdrejtë janë Senegal, Palestinë dhe qendra jonë logjistike e Evropës në Marok. PixelHELPER dëshiron të furnizojë të gjitha vendet e tjera me ndihmë humanitare nga vendndodhja e saj në Marok. Gjatë rrugës për në Madagaskar, ne duam të instalojmë të paktën një vend interaktiv të transmetimit të drejtpërdrejtë në secilin vend. Vendndodhjet në transmetim të drejtpërdrejtë duhet të krijojnë mundësi punësimi të tilla si një fermë algash dhe të prodhojnë produkte së bashku me refugjatët në mënyrë që t'ju ofrojnë një të ardhme të mirë në kontinentin Afrikan. Gjithçka në transmetim të drejtpërdrejtë, ju jeni gjithmonë aty dhe vendosni se çfarë do të ndodhë. Çdo vendndodhje shfaqet në një transmetim të drejtpërdrejtë gjatë ditës, televizion ndërveprues me synimin për të përmirësuar botën përmes ndihmës së tufës. Në Madagaskar ne duam të përdorim terapinë e fageve gjeorgjiane në vend për të mbrojtur njerëzit nga murtaja pneumonike që shpërthen atje çdo vit. Përmes një kulti të të vdekurve, banorët e ishullit vijnë në kontakt me patogjenët që vranë miliona njerëz në Evropë në Mesjetë.

Ndihma interaktive në kohë reale në transmetimin video të drejtpërdrejtë në shfletuesin tënd.

Teknikisht funksionon që të fillojmë një transmetim të drejtpërdrejtë me elemente transparente kontrolli dhe më pas të ftojmë punonjësit përkatës të "Zombies pa kufij" në transmetimin tonë të drejtpërdrejtë. Në këtë mënyrë, ne mbajmë një vëzhgim të koreografisë së elementeve interaktive të funksionimit dhe reagojmë shpejt ndaj ndryshimeve në transmetimin e drejtpërdrejtë në pikën e krizës.

2014-2015 kemi mbledhur përvojën e parë me ndihmën e livestream swarm

Foto Copyright: https://web.facebook.com/patryk.witt
Grafika dhe logoja: https://web.facebook.com/SNOB.desillruction

Jo-fitimprurëse ynë nuk mund të bëjë pa donacionet tuaja ??????????????????? ?????????