Kampi i detyruar i punës Bou Arfa Një memorial i Holokaustit në Marok

Në kampet e punës të detyruar në Marok, mijëra njerëz vdiqën duke punuar në hekurudhën e Saharasë. Si rezultat, Maroku gjithashtu ka një histori të Holokaustit. Ata e quajnë Bouarfa Aushvicin e shkretëtirës

Letër e hapur për mbretin Mohamed 6 të Marokut.

I dashur Lartësia Mohamed VI, Arti nuk është një krim. Organizata jonë gjermane për të drejtat e njeriut dhe promovimin e artit dhe kulturës duhet urgjentisht të ankohen për shkelje serioze të të drejtave të njeriut në Marok. E gjitha filloi me një kuzhinë supë të lëvizshme për Afrikën, e cila është kapur nga dogana që nga maji 2018 në Tangier, sepse ne supozohet të shesim supa komerciale në Marrakech. Tani për një vit, ne kemi parë njerëz që hanë jashtë kanaçe mbeturinash, dhe kuzhina jonë e supave me siguri do të kishte ndihmuar disa njerëz të mbusheshin. Pse zyrtarët tuaj shkatërrojnë kopshtin tonë të artistëve? Për aplikimin për ndërtimin në shtator 2018, nuk u përgjigj nga autoritetet tuaja. Do ditë ne përpiqeshim të kontaktonim me administratën tuaj përmes të gjitha kanaleve të vendit nga Parlamenti përmes ambasadave tuaja marokene, të cilat nuk funksionuan. Ata kurrë nuk u përgjigjën. Në dhjetor 2018, punëtorja jonë e zhvillimit PixelHELPER Tombia Braide vdiq sepse ishte aq i mërzitur për sjelljen e autoriteteve sa vdiq nga një sulm në zemër. Sigurisht, ai u varros si memorandum pa asnjë person të pranishëm dhe faji u zhvendos tek Undertaker Marok. Ne kemi ndërtuar një lundrim në kujtim të Tij, kjo u shkatërrua nga buldozerët e tyre. Ne kemi investuar 100.000 € në Marok brenda një viti. Operoi një furrë buke e konservuar për të siguruar stabilitetin e ushqimit në Afrikë dhe e kanë furnizuar fshatin tonë çdo ditë me bukë falas. Xhandarmëria juaj i merr vizitorët nga ne në zonë me arsyetimin se është e ndaluar të na vizitoni. Një marrje në pyetje e akuzave mysafiri ynë do të ishte tradhtar dhe Frimason është i patolerueshëm. Pas kësaj pati shuplaka për vizitorin tonë. Gazetarëve iu refuzua vazhdimisht vizita e pasurisë sonë nga policia. Edhe pse ne kemi të gjitha dokumentet e nevojshme për të marrë vizat e investitorëve në vendin tuaj, përfshirë qiranë me qira 3 vjet me mundësi për të blerë, policia juaj dëshiron të na shtrydhë fort. Ne kërkojmë dëmshpërblimin e shkatërrimit dhe rindërtimin e furrës së konservuar të bukës. Ju gjithashtu duhet të informoni policinë tuaj lokale që artistët nuk janë terroristë. Sepse kështu trajtohen. Punonjësit tanë janë të kërcënuar nga Mkadem, dora e majtë e Caid, fizikisht të paaftë për të mbyllur vrimat në muret tona të jashtme. Për festivalin e sheqerit ekipit tonë do të kishte nevojë për një shiringë tërbimi për shkak të kafshimit të qenve. Fatkeqësisht, departamenti i saj i shëndetit ishte i mbyllur në Ait Ourir dhe Marrakech. Ne kërkojmë 100.000 Euro për rindërtimin dhe një falje personale nga shefi juaj i policisë në Ait Ourir dhe Caid në Ait Faska. Ata kurrë nuk flasin me ne por komunikojnë vetëm me kalimtarët. Për shkak të dhunës policore ndaj mysafirit tonë, ne kërkojmë nga punonjësit e 100 sipas dëshirës sonë për vite 100 nga Ait Faska & Ait Ourir të punojnë në projektet tona të artit.

Punëtorët e harruar të detyruar të kampit në Marok. Shumë hebrenj vdiqën këtu.

Në verën 1942 vizitoi një Dr. Wyss-Denant Misioni Ndërkombëtar i Kryqit të Kuq (IRC) drejtoi kampet Boudnib, Bou Arfa dhe Berguent. Sot askush nuk e kujton diellin në këto fshatra të largëta.
Prishja me buldozerë 2 nga shteti
Stelet e zeza formojnë memorialin e Holokaustit në një njësi. Vizitorët enden nëpër këto
Simulimi i memorialit më të madh të Holokaustit në botë
Paraqitja para shkatërrimit. Ndërtim viti 1 me marokenët 10.
Gjithashtu një murale nga Walter Lübecke u shkatërrua dhe u pikturua sipër. Flamuri i BE është thyer në tokë.

Që nga prishja e memorialit tonë të Holokaustit, ne dëgjojmë nga të gjitha anët se kurrë një Jude nuk vdiq në Marok, kishte kampe pune të detyruara për shinat e trenave dhe prodhime të tjera industriale. Duke punuar deri në vdekje. Shkatërrimi nga puna. Kjo pjesë e historisë së Marokut nuk është përpunuar ende, dhe për këtë arsye Memoriali i Holokaustit gjithashtu duhet të rindërtohet nga shteti maroken për të paraqitur këtë informacion.

Krejt kishte në protektoratin francez Marokun 14 kushineta të llojeve të ndryshme me njeriun 4.000. Një e treta ishin hebrenj me kombësi të ndryshme. Të burgosurit ishin të gjithë burra, përveç në Sidi Al Ajachi, ku kishte gra dhe fëmijë. Disa kampe u ruajtën qendrat e paraburgimit, dmth burgjet e vërteta për kundërshtarët politikë të regjimit Vichy. Të tjerët ishin të ashtuquajturat kampe tranzitore për refugjatët. Ende të tjerët ishin të rezervuar për punëtorët e huaj. Ose hebrenjtë në kampin Bou Arfa Nën Vichy, Hekurudha Trans-Sahab u bë një simbol i rëndësishëm i bashkëpunimit me Rajhun e Tretë. Prandaj, kishte një nevojë të madhe për fuqi punëtore. Kush nuk mund të punonte shumë më i vdekur përreth.

Mijëra republikanë spanjollë u bënë përgjegjës në grupe të punëtorëve të huaj për ndërtimin dhe mirëmbajtjen e shinave të trenit. Ritmi i punës pasi u largua nga shtypjet e Franco ishte brutale dhe çnjerëzore.Punëtorët spanjoll u kthyen në të dënuar të vërtetë. Hebrenjtë e dëbuar nga Evropa Qendrore dhe komunistët francezë u transferuan atje. Jeta e përditshme atje ishte e tmerrshme. Shumë vdiqën nga abuzimi, torturat, sëmundjet, uria ose etja, goditjet e akrepit ose kafshimet e gjarprit.

Kampi Berguent (Ain Beni Mathar) u operua nga Departamenti i Prodhimit Industrial. Ajo ishte rezervuar ekskluzivisht për hebrenjtë (155 në korrik 1942 dhe pastaj fillimi 400 1943 sipas raportit CRI). "Por kjo ngushëllim shpirtëror nuk e ka zvogëluar faktin se kampi i Bergue ishte një nga më të këqijtë," tha Jamaa Baida. U kërkua që Kryqi i Kuq të mbyllej, hebrenjtë që banonin në Berguedu, veçanërisht nga Evropa Qendrore, kishin ikur më parë në Francë. Vullnetarët e Legjionit të Huaj, të cilët u demobilizuan pas humbjes së 1940 dhe më pas u internuan për "arsye administrative". Kështu ndodhi me Saul Albert, një qytetar turk që erdhi në Francë me 1922. Ai u arrestua në Bergua deri në lirimin e tij në Mars 1943. Në ditarin e tij ai shkruan:

"10. Shkurt (1941): Thyer gurë gjatë gjithë ditës. 2. Mars…: Dorëzimi në grupin e pestë me hebrenjtë gjermanë. Nuk më pëlqen aspak. Puna nuk është e njëjtë; Duhej të hidhnim ... 6. Prill: Ne nuk mund ta durojmë më këtë jetë. Kam ethe, dhimbje dhëmbi ... 22. Shtator: Rosh Hashanah: Askush nuk donte të punonte ... 1. Tetor: nuk hahet ... "

Rojet, shumë prej të cilëve ishin gjermanë, silleshin në mënyrë tiranike, armiqësore dhe keqdashëse. "Ata duhet të ishin bashkuar me NS-SS famëkeq." Disa të burgosur shpëtuan, arritën në Casablanca dhe u bashkuan me forcat.

Në Boudnib, një qytet i vogël me banorë 10.000, kazermat aktuale ushtarake janë dëshmitarët e fundit të kampit të ushtrisë franceze. Banorët e moshuar mbajnë fragmente përkujtimi: "Unë mund t'ju them dy gjëra me siguri. E para është trakti Boudnib, i cili përbëhet kryesisht nga çifutët. E dyta është se shumica e kampeve të qytetit u mësuan shkollë fillore. "(Tel Quel Magazine Nr. 274 e 19./25, maj 2007).

Maurice Rue, një gazetar komunist, u internua atje. Ai na tha se "nga të burgosurit 40, tre të katërtat ishin komunistë, socialistë dhe Gaullistë para se Judenjtë 40 të arrinin për disa muaj".

Pas zbarkimit amerikan në 8. Nëntori 1942 iu bashkua Marokut në anën e Aleatëve. Në janar 1943, Aleatët u takuan në një konferencë në Kazablanca. U nënshkrua një marrëveshje strategjike dhe ushtarake. Menjëherë pas kësaj fillon me pushtimin e Siçilisë (Operacioni Husky, korrik 1943) fundi i Evropës i pushtuar nga Gjermania.

Ndërtimi në Bou Arfa nuk u ndërpre dhe kushtet nuk ndryshuan dukshëm për mirë. Ata paguheshin më mirë sesa të burgosurit italianë dhe gjermanë të cilët zëvendësuan komunistët dhe hebrenjtë. Sidoqoftë, ndërtimi i Trans-Saharasë mbetet një ferr i përditshëm. Projekti, i cili u përcaktua si i përvetësuar, u braktis vetëm nga Franca 1949.

Përndryshe, kushinetat u çmontuan me ngut midis fundit të 1942 dhe fillimit të 1943.

Dokumentari nga Bill Cran dhe Karin Davison, transmetuar në Arte, ent

Informacione të gabuara në median marokene

Ne u bëjmë thirrje atyre që janë përgjegjës në ndërmarrjet e prekura të mediave që të shtypin përgjigjen dhe të vërtetën tonë. Destinacioni PixelHELPER në Marok ishte krijimi i mënyrave interaktive të ndihmës humanitare dhe kontrollit të projekteve të artit - këtu në ambientet tona - me programin jetësor të vetë-zhvilluar dhe të përdorur çdo ditë që prezantuam në TED Talk në Marrakech. Përveç fermës së algave, furrës së bukës së konservuar dhe qepjes për detyrat humanitare, ndërtuam edhe vendin e ndërtimit të artit me një kopje të kufirit të jashtëm të BE-së, një memorial për pakicat e persekutuara të të gjitha feve dhe një kopje të kullës Orthanc #HerrderRinge. Të gjitha këto aktivitete u realizuan në mënyrë transparente në rrjedhën e jetesës midis Shtatorit 2018 dhe Gusht 2019. Pjesërisht i veshur me veshje Lord of Rings Cosplay ose Concentration Camp. Në Shtator, ne dorëzuam 2018 kërkesën për miratim për kopshtin tonë me instalime arti që nuk u redaktuan kurrë sepse kryetari i komunës na injoroi vitin 1. Kur kuptuam se nuk kishte komunikim, filluam të implementonim projektin tonë. Gazetat pretendojnë gjëra që nuk janë të sakta, siç janë: Rrjedhja e ujit: Ju nuk mund të vidhni ujë me pusin tuaj dhe pa asnjë lidhje me një rrjet lokal ujor. Përkundrazi, kur u shkatërrua kulla e ujit lokal për tërë fshatin, rubineti ynë nga ana e jashtme ishte për ditë me radhë në shërbim të banorëve. Stromklau: Ne kishim fatura të larta energjie elektrike nga 200-300 € në muaj, kurrë nuk morëm energji elektrike të vjedhur. Financimi i PixelHELPER vitet e fundit është financuar në 15% në vit përmes dhurimeve dhe 85% nga aktivitetet ku PixelHELPER ka ofruar parashikime të lehta për organizatat e tjera. Kjo do të thotë që edhe nëse kërkojmë një dhurim në secilën zyrë postare, burimi kryesor i financimit janë parashikimet e lehta për palët e treta. PixelHELPER asnjëherë nuk e ka quajtur Marokun antifif, por ka dashur të krijojë Përkujtimin për Judenjtë e Vrare, Sinti & Roma, Uyghurs ... si një hapësirë ​​publike për të mbledhur informacion kulturor dhe historik. Themeluesi i PixelHELPER është portretizuar në mediat marokene si një homoseksual, por ka qenë i dashuruar fort me një grua të bukur braziliane për disa vjet. Ne kurrë nuk kemi përdorur fëmijë, por u kemi siguruar fëmijëve të varfër në lagje me veshje falas, para të gatshme, biçikleta, kapele dhe xhingla të tjera, dhe kemi qëllime për fushën e futbollit. Akuzat se ne duam të krijojmë një Izrael të dytë në Marok, i mungojnë asnjë bazë faktesh. Skepticizmi i marokianëve mbi Frimasonerinë është gjithashtu i pabazë pasi u themelua në shtëpinë e parë Xhenum 1867 në Tangier. Ka madje edhe shtëpi të pastra të grave në Marok. Ne vetë nuk e kishim takuar kurrë masonët marokenë ose të angazhuar në punë shtëpizash. Organizata jonë është e zhgënjyer nga autoritetet marokene që kanë parë çdo ditë në rrjedhën e drejtpërdrejtë atë që ne bëjmë këtu. Ne gjithashtu sqaronim rregullisht se çfarë planifikojmë dhe zbatojmë në selinë tonë të drejtpërdrejtë të PixelHELPER. Se të gjithë personat e jashtëm absolutisht nuk i kuptojnë këto veprime, nuk e njohin artin, nuk e njohin ndihmën moderne të jetesës përmes mediave sociale dhe kanë frikë nga masoneria të pabazuar nuk është faji i PixelHELPER por është i bazuar në edukimin e tyre në tema. Të gjithë mund të marrin informacion. Ndërsa e pamë të jetonte në internet çdo ditë, do të ishte detyra e qeverisë marokene të zhvillonte bisedime me ne që gjithmonë i kemi ofruar. Të gjitha kontaktet nuk u përgjigjën. PixelHELPER shkroi dy herë të gjithë anëtarët e parlamentit maroken me e-mail. Të gjithë anëtarët e CORCAS morën postë elektronike të shumta. Të gjitha ambasadat marokene në botë rregullisht morën informacione nga ne. Një punonjës i ambasadës maroken në Suedi u informua rregullisht për projektin. Gazetat ankohen për një imazh cosplay, në të cilin punonjësit tanë veshin kostume me unaza #herring tregon shtrirjen tragjike. Rombi i Merkel i cili u formua me duar u postua nga ne si një imazh qesharak i cosplay dhe nuk ka asnjë sfond masonik. Në prishje, obelisku ynë u bë për të ndjerin #TombiaBraide shkatërruar, ngarkesa e kamerës sonë me metër 15 - - shkatërruar qëllimisht për disa mijëra euro instalime elektrike dhe rrjetë. Të gjitha këto deklarata janë të verifikueshme. Faji nuk qëndron te PixelHELPER por në vrimën e komunikimit të autoriteteve marokene. Para fillimit të projektit në Marok në vitin 2014, Oliver Bienkowski personalisht njoftoi ambasadën marokene në Berlin për të gjitha projektet e planifikuara.

Memoriali i parë i Holokaustit në Afrikën e Veriut

Një shenjë kundër pakicave të persekutuara në të gjithë botën. Ndërtimi i Memorialit të parë të Holokaustit në Afrikën e Veriut ka për qëllim të shërbejë si një burim informacioni në lidhje me Holokaustin për shkollat ​​dhe publikun e gjerë.

Nëse çdo bllok thotë më shumë se një mijë fjalë. Puna ndërtimore në memorialin e parë të Holokaustit në Afrikën e Veriut filloi në 17.07. Ne vendosëm stele për t'u dhënë vizitorëve në labirinthet e blloqeve gri ndjenjën e pafuqisë dhe frikës që njerëzit kishin në kampet e përqendrimit në atë kohë. Ne duam të krijojmë një vend në Afrikën e Veriut që sjell kujtesën në epokën dixhitale. Me një rrjedhë jetese, spektatorët janë të pranishëm në vendin e ndërtimit dhe mund të përdorin dhurimet tuaja për të ndikuar në numrin e punëtorëve dhe blloqeve që do të ndërtohen. Sa më shumë njerëz të shikojnë dhe dhurojnë, aq më i madh bëhet Përkujtimi i Holokaustit.

Memoriali i Holokaustit në Marrakech thuhet se është më i madhi në botë. 5 herë madhësia e Memorialit të Holokaustit në Berlin do të jetë më vonë në një gur gurësh 10.000 rreth një qendre informacioni që edukon vizitorët rreth Holokaustit.

Themeluesi i Fondacionit PixelHELPER, Oliver Bienkowski, kërkoi mbiemrin e tij në bazën e të dhënave të Yad Vashem dhe gjeti disa shënime, atëherë ai shikoi se ku është Memoriali tjetër i Holokaustit në Afrikë dhe gjeti vetëm një në Afrikën e Jugut. Meqenëse është si gjysmë udhëtimi botëror nga Maroku, ai vendosi të ndërtojë një memorial të Holokaustit në sitin PixelHELPER. Pronat fqinje janë të gjitha bosh, kështu që ka vend për të ndërtuar të paktën stelet 10.000.

Jo-fitimprurëse ynë nuk mund të bëjë pa donacionet tuaja ??????????????????? ?????????