Peticioni i qytetarëve për të ruajtur Klinikën Loreley me prokurë

Më poshtë është një shembull kryesor i luftës kundër demokracisë së drejtpërdrejtë përmes një referendumi. Në vend që të ekzaminojnë konceptin tonë të operatorit, politikanët po nxitojnë kundër kërkesës së qytetarëve tanë në të gjitha kanalet, gjë që na tregon se jemi në rrugën e duhur. Për sa kohë që asnjë gjykatë administrative nuk vendos, kërkesa e qytetarëve tanë nuk është e papranueshme sipas §17 të kodit komunal. Sot, edhe Gazeta Zyrtare keqpërdoret për krijimin e humorit. Tani po kërkojmë një njoftim kundër.

Politikanët që duan të mbyllin Spitalin Loreley janë duke punuar me metoda të shpifjeve që përndryshe përdoren vetëm në shtetet totalitare. Qytetet dhe shoqata komunale ngrihet në gjykatë dhe mendimi i tyre u paraqitet qytetarëve si aktgjykim i gjykatës administrative. Disa qytetarë kanë bërë thirrje për dhurime në demonstratat e nismës së qytetarëve të vjetër "Për ruajtjen e klinikave të Loreley", ndërmarrje individuale kanë dhuruar mbi 10.000 € për shoqatën e mbështetjes së spitalit. Ne kemi marrë 0 € në donacione dhe kërkesa e qytetarëve tanë është kritikuar për ndjekjen e rekomandimeve të Mehr Demokratie e. V. shkruajti numrin e llogarisë sonë të dhurimit në fletë.

Mundësia e fundit për të shpëtuar Klinikën Loreley është kërkesa e qytetarëve në secilin nga 3 qytetet partnere. Kushdo që ka vendbanimin e parë në qytetin përkatës dhe është mbi 18 vjeç, mund të nënshkruajë. Ju lutemi shpërndani dokumentet gjerësisht në zonën tuaj.
Shkoni poshtë për të zgjedhur midis Oberwesel, St.Goar dhe shoqatës Hunsrück-Mittelrhein.

Me konceptin e ri të operatorit të Fondacionit PixelHELPER, ne po i drejtojmë klinikat Loreley në një të ardhme të sigurt!

Kërkesa e qytetarëve për qytetin e Oberwesel

Klikoni në imazh për të shkarkuar modelin e nënshkrimit. Kjo gjithmonë duhet të shpërndahet së bashku me konceptin e operatorit.

Kërkesa e qytetarëve për qytetin e Sankt Goar

Klikoni në imazh për të shkarkuar modelin e nënshkrimit. Kjo gjithmonë duhet të shpërndahet së bashku me konceptin e operatorit.

Peticioni i qytetarëve për komunitetin Hunsrück-Mittelrhein

Klikoni në imazh për të shkarkuar modelin e nënshkrimit. Kjo gjithmonë duhet të shpërndahet së bashku me konceptin e operatorit.
Ruani klinikat e Loreley. Fondacioni PixelHELPER GmbH jofitimprurës dëshiron të marrë përsipër spitalin dhe të vazhdojë ta funksionojë atë si një zgjidhje 1-shtëpi. Projeksion i lehtë për Ministrinë e Shëndetësisë në Berlin

Situata aktuale 20.04.2020/21/15 XNUMX:XNUMX

Në busullën aktuale Prill 2020 të CDU Oberwesel pretendohet diçka e gabuar, gjegjësisht që klinika do të ishte jofitimprurëse.
Krankenhaus GmbH St. Goar-Oberwesel, siç sugjeron emri, është një GmbH dhe jo një GmbH jo-fitimprurëse. Onlyshtë e përjashtuar vetëm nga disa taksa, por jo jofitimprurëse. Si përmbledhje, duhet të theksohet se një përjashtim nga taksa e tregtisë,
Taksa e shitjeve dhe tatimi në pronë u jepet të gjitha spitaleve që plotësojnë kërkesat e 67 AO. Kjo pavarësisht nëse spitali është jofitimprurës. Një përjashtim nga tatimi i korporatës jepet vetëm për spitalet që janë jofitimprurëse në kuptimin e 51-68 AO. Për momentin është një GmbH duke përfshirë të gjitha mundësitë për të tërhequr para. Repartet u mbyllën dhe teknologjia spitalore u drejtua drejt spitaleve të tjera. Mund të arrihet një shndërrim në një GmbH jofitimprurëse. Ndihmoni me kërkesën e qytetarëve për të vazhduar funksionimin jofitimprurës të klinikave facebook.com/loreley-klinik Me një kompani me përgjegjësi të kufizuar jofitimprurëse, shumë më tepër fonde janë në dispozicion sesa me strukturën e shoqërisë me përgjegjësi të kufizuar, asnjë fitim nuk mund të rrjedhë më, por duhet të përdoret për qëllime jofitimprurëse të spitalit të ri jofitimprurës. Në rastin tonë do të ishte vetë klinika, qendra e vjetër dhe punëtoria e re për personat me aftësi të kufizuara në lokacionin e vjetër në Sankt Goar. Për më shumë informacion, thjesht lëvizni poshtë në këtë faqe.

Situata aktuale 19.04.2020/13/00 XNUMX:XNUMX

Ne po lançojmë tre peticione të qytetarëve në qytetet e aksionarëve, në mënyrë që të sigurojmë që një mbledhje e re e “jashtëzakonshme e aksionarëve” kërkon që Marienhaus Holding GmbH të transferojë 55% të aksioneve të tyre në spital në Fondacionin PixelHELPER GmbH jofitimprurës, ashtu si i kishit ofruar Kryqit të Kuq.

Për më tepër, spitali do të shndërrohet në një kompani jofitimprurëse në mënyrë që të mbajë të gjitha fitimet në kompani në të ardhmen dhe të mos bëjë shpërndarje tek aksionarët. Për ta bërë këtë, ne duhet të mbledhim rreth 300 nënshkrime nga votuesit për partner në këtë vend.

Fondacioni PixelHELPER GmbH jofitimprurës zhvilloi një koncept dhe ofertë për mirëmbajtjen dhe vazhdimin e klinikës në Oberwesel. Ofertat me një fokus të veçantë në përfshirjen do të krijohen në vendndodhjen Sankt Goar. Kjo përfshin forma të reja të jetesës për 8-16 persona, si dhe një punëtori të lidhur për personat me aftësi të kufizuara.


Spitali në Oberwesel gjithashtu duhet të riaktivizojë të gjitha departamentet e kërkuara specialiste, siç është njësia e kujdesit intensiv, në mënyrë që të operojë si një spital i plotë.


Në bashkëpunim dhe bashkëpunim me Universitetin e Marburgut dhe kompanitë e afërta të teknologjisë mjekësore, punëtoria për aftësi të kufizuara do të prodhojë komponentë mjekësorë prej druri përkatës dhe të çertifikuar që do të përdoren për eksport në Afrikë.


Për ndërtimin e një punëtorie të re për personat me aftësi të kufizuara, përfshirë jetesën pa pengesa, duhet të kërkohen fonde deri në 600.000 EUR nga Aktion Mensch.


Fondacioni PixelHELPER dëshiron të demonstrojë në mënyrë mbresëlënëse se si mund të përmbushen kërkesat e një shoqërie në plakje në një mënyrë moderne dhe të orientuar drejt së ardhmes në vend.
Për të siguruar sigurinë financiare, Fondacioni PixelHELPER do të përqendrohet në hapjen e zonave të reja të fitimit, në mënyrë që të sigurojë vazhdimin si spital jofitimprurës. zgjerohet.


Këtu, Fondacioni Pixelhelper, përmes mbështetësve të tij, mund të kthehet përsëri në një rrjet të njohur në politikën gjermane shëndetësore.


Meqenëse një kompani me përgjegjësi të kufizuar jofitimprurëse nuk ndjek interesat e veta të fitimit, nuk u bëhet shpërndarje fitimesh aksionarëve, ne investojmë ndonjë tepricë në klinikë dhe punëtori me aftësi të kufizuara.


Fokusi i një spitali jofitimprurës është gjithmonë në të mirën e përbashkët - sinonim i mirëqenies së pacientit individual. Termi "jofitimprurës" është i rëndësishëm për ligjin e taksave, sepse vetëm aktivitetet e listuara në paragrafin 52 të kodit tatimor që i shërbejnë publikut të gjerë, konsiderohet se janë jofitimprurëse në kuptimin e ligjit të taksave - për shembull, ka të bëjë me financimin në sektorin e shëndetësisë. GmbH jo-fitimprurëse (gGmbH) është i përjashtuar nga tatimi i korporatës , Në kthim, gGmbH është e detyruar të përdorë fondet e krijuara vetëm për qëllime jo-fitimprurëse.

Pra, ne duam të bëhemi klinikë speciale jofitimprurëse - dhe të veprojmë në përputhje me rrethanat. Kjo na lejon fleksibilitet, i cili nga ana e tij përfiton pacientin. Sepse atëherë ne jo vetëm që punojmë në një mënyrë shumë kompetente në përputhje me standardet e fundit, por edhe sipas parimeve humane, cilësore dhe ekonomike - kjo do të thotë që ne duam të përdorim të gjitha burimet tona financiare dhe njerëzore për përfitimin e pacientëve tanë.
Sfondi: Fondacioni PixelHELPER u themelua nga disa masonë dhe artisti i dritës Oliver Bienkowski. Në Hamburg ndodhet Spitali Masonik në Rissen, i cili operohet nga Kryqi i Kuq, si dhe Shtëpia e Pensioneve Masonike në mes të Hamburgut. Spitali Freemason në Hamburg hapi dyert e tij në 3 tetor 1795 në Dammtorwall si instituti i parë për pranimin e njerëzve të sëmurë, i cili më parë mungonte plotësisht në Hamburg. Fillimisht u krijua si spital për shërbyeset femra dhe u zgjerua disa vjet më vonë për shërbëtorët meshkuj.Kur Fondacioni PixelHELPER u shpërnda, pasuritë shkuan në Freimaurer Hilfswerk eV, e cila ishte pjesë e organizatës bamirëse

Situata aktuale 16.04.2020/12/00 XNUMX:XNUMX
Tani jemi duke kërkuar një pronë me qira në qendër të qytetit Oberwesel. Ne do të përdorim vendndodhjen për të koordinuar kërkesat e 3 qytetarëve për të mirëmbajtur spitalin dhe për të prodhuar bukë të konservuar për kampe refugjatësh dhe njerëz të pastrehë. Sapo të gjendet lokacioni, listat e nënshkrimeve për të tre qytetet mund të shkarkohen në këtë faqe. Pas mbledhjes së nënshkrimeve, ju mund të paraqisni listat e kërkesave të qytetarëve tek ne në sit. Peticioni i qytetarëve fillon para 3 majit 01

Situata aktuale 14.04.2020/12/00 XNUMX:XNUMX
Ne shohim në dështimin për të përmendur ofertën tonë të blerjes nga Marienhaus Holding një mashtrim i qartë i aksionarëve të tjerë. Fondacioni PixelHELPER Gemeinnützige GmbH kontaktoi një avokat të ligjit administrativ në Koblenz dhe shoqatën Mehr Demokratie eV për shqyrtimin e kërkesës së një qytetari për të filluar një "Takim të Përgjithshëm të Jashtëzakonshëm për të rrëzuar rezolutën e 09.04.2020 prillit 1". Dorëzimi në kërkesën e qytetarëve është gati, por duhet të kontrollohet legalisht. Peticioni i qytetarëve do ta detyronte administratën e qytetit të marrë një vendim në mbledhjen e përgjithshme të jashtëzakonshme. Një avokat i specializuar në ligjin e ndërmarrjeve po shqyrton hapat e ligjit të konkurrencës. Me një takim të jashtëzakonshëm të aksionarëve, aksionet mund t'i caktohen Fondacionit PixelHELPER gGmbH, dhe operacioni i mëtejshëm XNUMX shtëpi në Oberwesel mund të vazhdohej, siç mund të ruhej edhe qendra e vjetër.

Megjithëse i dërguam ofertën tonë për marrje në zëdhënës të kompanisë për Marienhaus Holding dy herë me email, nuk pati përgjigje për ofertën tonë përveç një telefonate të kthyer nga Heribert Frieling.

Spitali Loreley & Senior Center është një strukturë thelbësore publike për Oberwesel. Në mbledhjen e fundit të aksionarëve në 09.04.2020 Prill XNUMX, Marienhaus GmbH nuk iu përgjigj kësaj, megjithëse kishte një ofertë marrjeje nga Fondacioni PixelHELPER GmbH jo-fitimprurës, dhe të gjitha pyetjet mohuan që ofertat e mëtutjeshme të blerjes ishin në dispozicion. Ne shohim veprën penale të mashtrimit mashtrues. Marienhaus zhvendos inventarin në spitalet e tjera, dhe në fund dëshiron të sigurojë qendrën e vjetër si një lopë parash. Personat e vetëpunësuar që bëjnë një gjë të tillë në Gjermani, plotësojnë faktet e veprës së falimentimit. Kushdo që lëviz inventarin, d.m.th. pasuritë e spitalit, nga falimentimi i afërt është i dënueshëm. Spitali u rregullua nga Marienhaus GmbH në drejtim të klinikave të tjera si Bingen. Ne i sfidojmë të gjithë aksionarët të pyesin Marienhaus GmbH nga ndërmarrja spitalore St. Goar Oberwesel GmbH. Si një GmbH jo-fitimprurëse, Fondacioni PixelHELPER nuk do të bëjë asnjë shpërndarje të fitimeve, por do të udhëheqë qendrën e vjetër dhe spitalin në të ardhmen për motive jo-fitimprurëse.

Faturat e dhurimit do të dërgohen menjëherë. Fatura juaj e transferimit është e mjaftueshme për një faturë dhurimi për zyrën e taksave deri në 250 €.

Me një projeksion të lehtë për atë Ministria Federale e ShëndetësisëFondacioni PixelHELPER shndërrohet në mbylljen e St. Goar / Oberwesel. Sugjerimi ynë: Fondacioni jo fitimprurës GmbH PixelHELPER merr përsipër pjesën e 55% nëse Ministria e Shëndetësisë në Rhineland Palatinate nga fondi strukturor i spitalit, të cilat tashmë janë caktuar për pagesa të dëmeve, për pagat e punonjësve, funksionimin e vazhdueshëm dhe zgjerimin e spitalit, duke i dhënë mundësinë PixelHELPER të rinovojë klinikën dhe të mbajë të gjithë punonjësit në spitalin Oberwesel për më shumë se 1 vit. Shtëpia në St. Goar do të përdoret për ndërtimin e makinave të ventilimit për botën e tretë. Universiteti i Marburgut së shpejti do të prezantojë para publikut pajisje të thjeshta të ventilimit për Afrikën. Me materiale druri dhe pjesë të thjeshta nga dyqani i pajisjeve, ventilatorët mund të ndërtohen gjithashtu për vendet që aktualisht nuk kanë një sistem funksionues spitalor. Për më tepër, Fondacioni PixelHELPER me një zyrë veprimi në Spitalin St. Goar ndërtoni oferta më bamirëse siç është një furrë buke e konservuar për më shumë stabilitet ushqimi, organizoni një festival arti të lehtë dhe ndërmerrni hapa të mëtutjeshëm për të mbështetur qytetarët e St.Goar & Oberwesel. Pandemia tjetër do të vijë, para Luftës së Ftohtë kishte mbi 40 spitale ndihmëse në Gjermani, të cilat u mbyllën për shkak të kursimeve. Në raste të pandemisë, ne nuk mund të mbyllim më shumë spitale. Përgjigja e Jens Spahn pasuar me email, duke iu referuar Ministrisë së Shëndetësisë në Rhineland-Palatinate. Politikanët duhet të veprojnë shpejt tani. I 22-ti Miliona subvencione duhet të lirohen për funksionimin e vazhdueshëm dhe pagat e spitalit dhe me një kompani të re jo-fitimprurëse që duhet të bëhet një përpjekje që të paktën ta çojë spitalin në zero të zezë në vitet e ardhshme, sepse për dallim nga Marienhaus GmbH, një GmbH jo-fitimprurëse nuk ka pse të krijojë ndonjë fitim. Kjo do të ishte një mënyrë e shkëlqyeshme për të paktën të rihapni spitalin në Oberwesel për operacione normale në spital. Ne i bëjmë thirrje Ministrisë së Shëndetësisë RLP të lirojë fondet nga fondet strukturore, të transferojë aksionet në fondacionin PixelHELPER në Marienhaus GmbH dhe të shpëtojë punonjësit nga Spitali Oberwesel. Kështu që në të ardhmen mund të operojmë spitalin dhe shtëpinë e të moshuarve krah për krah për një kujdes më të mirë themelor. Qeveria e Rhineland-Palatinate është gjithashtu e detyruar të operojë një spital në Oberwesel me qëllim të turistëve që po vizitojnë Rheinën e Mesme, shpresojmë që politikanët të heqin dorë. Oferta e blerjes me email për zëdhënësin e kompanisë Frieling të Marienhaus GmbH ende nuk është përgjigjur. Por supozojmë se ashtu si Kryqi i Kuq gjerman, të cilit iu ofrua dorëzimi i aksioneve 55%, Marienhaus GmbH është gjithashtu e gatshme të na ofrojë 55% të aksioneve për një euro. Nëse blerja e aksioneve nuk funksionon, të paktën jemi përpjekur të parandalojmë mbylljen e pakuptimtë të spitaleve.

Jo-fitimprurëse ynë nuk mund të bëjë pa donacionet tuaja ??????????????????? ?????????