Fushata për muslimanët e Uigurëve të Kinës

PixelHELPER mbështet pavarësinë e ujgurëve, Hong Kongut, Tajvanit dhe Tibetit

Lironi Uighurs

Ne kërkojmë demokraci në Kinë. Dhe vendet e tyre për Ujgur, Hong Kong, Tajvan dhe Tibet. Partia Komuniste duhet të shpërndahet menjëherë. Pëllumb i dritës projeksioni

Ne kërkojmë lirinë fetare në Kinë, respektin për të drejtat e njeriut dhe zgjedhjet demokratike për një të ardhme më të mirë. Të gjitha xhamitë duhet të rindërtohen në dëm të Kinës, të gjitha #Uiguren Duhet të jeni të lirë të praktikoni besimin tuaj.

Kurdoherë që një evropian dridhet, një Ujgurë dridhet nga tortura. Në Kinë, Islami është i ndaluar, një ëndërr për idiotët e krahut të djathtë. Xhamitë 200 u shkatërruan, kinezët duan të dinë për garnix. Bllokohet ujgurët, dhe qeshni në grusht. Kushdo që beson në Allahun në Kinë, i nxjerr fëmijët e grabitura nga gjumi.

Dhe pastaj të gjithë muslimanët janë zhdukur, thotë Xi Jinping që ishte shumë e bukur. Sepse i keni shikuar të gjitha shtetet, por paratë e Kinës që mund të keni. Por pastaj ju duket sikur edhe larg, ndërkohë, Uigure është në fëlliqur. Një Kur'an është bileta për kampin e stinës së torturës për kampin e përqendrimit.

Uji trurin e Ujgurit, Muhamedi nuk do ta lejonte këtë. Ngrihuni në murin e Kinës dhe shtrihuni, pritni. Do të dërgonte kalorësit e tij në Hong Kong, Tibet dhe më pas. Të gjithë muslimanët do të mblidheshin prapa dhe Xi Jinping do të dilte një. Në Kinë nuk ka demokraci dhe asnjëherë asnjëherë islamofobia.

Me anë të kampeve të rikultivimit dhe monitorimit të ngushtë, qeveria qendrore kineze po përpiqet të parandalojë trazirat në provincë. Ekzistenca e objekteve të tilla u konfirmua zyrtarisht nga qeveria në tetor 2018, por në të njëjtën kohë mohoi këto akuza për keqtrajtim atje.

Për Ujgurët, një Turkvolki musliman në provincën kineze të Xinjiangit, ka ndryshuar shumë gjatë viteve të fundit (foto nga 22.09.2013, rrënojat e një xhamie të shkatërruar në Kashgar). Por edhe udhëheqja politike në Pekin duhej të kuptonte se provinca më e madhe në Perëndim të Republikës Popullore nuk merr një kontroll.

Politikat kineze në Xinjiang janë të ngjashme me ato në Tibet budiste: kinezët etnikë dhe kompanitë e tyre janë në shënjestër. Po ashtu ata përfitojnë kryesisht nga programet e infrastrukturës qeveritare dhe investimet. Në shkolla, gjuha lokale po zhduket gjithnjë e më shumë nga Mandarin. Pra, Ujgurët ikin në fenë për të ruajtur identitetin e tyre. Sa më shumë që qeveria e shtyp Islamin, aq më radikal bëhet.

Ne kërkojmë lirimin e menjëhershëm të të gjitha ujgurëve dhe futjen
e lirisë fetare në Kinë. Çdokush mund të besojë se çfarë dëshiron, përbindëshi i fluturimit të spagetit ose një prej feve të botës. Kina duhet t'i ndalë banorët e saj nga ushtrimi i lirisë fetare. Në kushtetutën gjermane është liria fetare - kjo duhet të marrë shembullin e Kushtetutës kineze.

Jo-fitimprurëse ynë nuk mund të bëjë pa donacionet tuaja ??????????????????? ?????????