Fushata për muslimanët e Uigurëve në Kinë / Të drejtat e njeriut

PixelHELPER mbështet pavarësinë e Ujgurëve, Hong Kongut, Tajvanit dhe Tibetit

Lironi Uighurs

Përkujtimore Uguriane në Marrakech

AMë 29.07.2019 korrik 1 ne botojmë videon e parë të memorialit tonë Ujgur në # Marrakech, ne u shkruam të gjitha gazetave arabe atë që kishim bërë dhe nuk morëm përgjigje vetëm pasi u thamë gazetave që rreshti i parë i memorialit është për hebrenjtë homoseksualë të lënë memoriali si "Memoriali i Holokaustit i Marrakech" në historinë marokene. Urrejtja kundër solidaritetit me Ujgurët Myslimanë triumfoi. Deri më sot, asnjë vend mysliman në botë nuk i mbështet Ujgurët aq sa u nevojiten. Shpresojmë që në 100 vjet përkujtimi i parë për popullin musliman turq të Uigurët të jetë një pikë kthese në solidaritetin e vendeve muslimane me Uigurët.

Së bashku ne duam të rindërtojmë çdo ndërtesë që shkatërroi Kinën në vendet e tjera dhe ta lëmë atë në shtetin përkatës me qëllim që të mos e lejojmë Kinën të shkatërrojë kulturën Ujgure.

Nëse kinezët do të shembnin 1000 kisha, do të kishte indinjatë të madhe në Evropë. Një zjarr në një rreze katode mund të ndezë solidaritetin mbarëbotëror këtu. 1000 xhami dhe kisha të krishtera janë shkatërruar tashmë në Kinë. Ne u kemi ofruar të gjithë Ujgurëve t'i rindërtojnë ato si një kopje të saktë jashtë vendit në mënyrë që të krijojnë solidaritet për njerëzit e shtypur Myslimanë në të gjithë botën. Fatkeqësisht, shumica e ujgurëve janë në arrati ose në kampe kineze të riedukimit dhe janë të varfër. Kjo është arsyeja pse ne krijuam një mbledhje fondesh GoFundme. Në varësi të sa mbledhim, ose ndërtojmë një bibliotekë, një xhami ose një varr.

Kina ka shkatërruar mbi 3 xhami, varre dhe faltore në 1000 vjet. Pekini shkatërron në mënyrë sistematike kulturën dhe fenë e Ujgurëve Myslimanë. Imazhet satelitore tregojnë një pamje të tmerrshme. PixelHELPER do të japë një shembull dhe do të rindërtojë varrin e shkatërruar Iman Asim në malet marokene me një pllakë që përkujton shkatërrimin nga kinezët. Më shumë informacion në lidhje me projektin

Ne kërkojmë demokraci në Kinë. Dhe zotëroni vende për ujgurët, Hong Kongun, Tajvanin dhe Tibetin. Partia Komuniste duhet të shpërbëhet menjëherë. Pëllumb i projeksionit të dritës

Ne kërkojmë liri fetare në Kinë, respekt për të drejtat e njeriut dhe zgjedhje demokratike për një të ardhme më të mirë. Të gjitha xhamitë duhet të rindërtohen në kurriz të Kinës, të gjitha ato #Uiguren Duhet të jeni të lirë të praktikoni besimin tuaj.

Kurdoherë që një evropian dridhet, një Ujgurë dridhet nga tortura. Në Kinë, Islami është i ndaluar, një ëndërr për idiotët e krahut të djathtë. Xhamitë 200 u shkatërruan, kinezët duan të dinë për garnix. Bllokohet ujgurët, dhe qeshni në grusht. Kushdo që beson në Allahun në Kinë, i nxjerr fëmijët e grabitura nga gjumi.

Dhe pastaj të gjithë muslimanët janë zhdukur, thotë Xi Jinping që ishte shumë e bukur. Sepse i keni shikuar të gjitha shtetet, por paratë e Kinës që mund të keni. Por pastaj ju duket sikur edhe larg, ndërkohë, Uigure është në fëlliqur. Një Kur'an është bileta për kampin e stinës së torturës për kampin e përqendrimit.

Uji trurin e Ujgurit, Muhamedi nuk do ta lejonte këtë. Ngrihuni në murin e Kinës dhe shtrihuni, pritni. Do të dërgonte kalorësit e tij në Hong Kong, Tibet dhe më pas. Të gjithë muslimanët do të mblidheshin prapa dhe Xi Jinping do të dilte një. Në Kinë nuk ka demokraci dhe asnjëherë asnjëherë islamofobia.

Me anë të kampeve të rikultivimit dhe monitorimit të ngushtë, qeveria qendrore kineze po përpiqet të parandalojë trazirat në provincë. Ekzistenca e objekteve të tilla u konfirmua zyrtarisht nga qeveria në tetor 2018, por në të njëjtën kohë mohoi këto akuza për keqtrajtim atje.

Për Ujgurët, një Turkvolki musliman në provincën kineze të Xinjiangit, ka ndryshuar shumë gjatë viteve të fundit (foto nga 22.09.2013, rrënojat e një xhamie të shkatërruar në Kashgar). Por edhe udhëheqja politike në Pekin duhej të kuptonte se provinca më e madhe në Perëndim të Republikës Popullore nuk merr një kontroll.

Politikat kineze në Xinjiang janë të ngjashme me ato në Tibet budiste: kinezët etnikë dhe kompanitë e tyre janë në shënjestër. Po ashtu ata përfitojnë kryesisht nga programet e infrastrukturës qeveritare dhe investimet. Në shkolla, gjuha lokale po zhduket gjithnjë e më shumë nga Mandarin. Pra, Ujgurët ikin në fenë për të ruajtur identitetin e tyre. Sa më shumë që qeveria e shtyp Islamin, aq më radikal bëhet.

Ne kërkojmë lirimin e menjëhershëm të të gjithë ujgurëve dhe prezantimin
liria e fesë në Kinë. Gjithkush mund të besojë atë që dëshiron, në përbindëshin spageti fluturues ose në një nga fetë e botës. Kina duhet të ndalojë parandalimin e popullit të saj nga ushtrimi i lirisë fetare. Liria e fesë është pjesë e kushtetutës gjermane - kushtetuta kineze duhet ta marrë këtë si shembull.

Jo-fitimprurëse ynë nuk mund të bëjë pa donacionet tuaja ??????????????????? ?????????