Kampanye pikeun "Langkung Démokrasi" di Turki

Genocide light art PixelHELPER ngalawan Erdogan

Kabébasan nyarios kaancam parah di Turki. Kusabab usaha kudeta dina Juli 2016, pamaréntah Turki geus vehemently nyokot tindakan ngalawan wartawan jeung média kritis pamaréntah. Ieu exacerbates kaayaan geus tense keur média di Turki. Paspor wartawan dirampas, panulis dibui. Leuwih 130 imah média geus ditutup, kaasup 29 penerbit buku anu ogé geus expropriated.

Sieun sareng mata pencaharian umumna diantara publisitas sareng penerbit. Di Turki, kabébasan éksprési diinjak-injak. Kabébasan kecap mangrupikeun hak manusa sareng henteu tiasa ditawar. Kabébasan opini, inpormasi sareng kabébasan pers mangrupikeun dasar masarakat anu bebas sareng demokratis. Urang nelepon kana Pamaréntah Féderal jeung Komisi EU nyandak hiji posisi jelas dina kaayaan di Turki, mun uncompromisingly tur aktip nungtut kabebasan éksprési dina kaputusan, lampah jeung pernyataan maranéhanana sarta teu nyieun hiji subyek hungkul. Upami kabébasan éksprési diserang sareng dibatesan sacara masif di Turki sareng tempat sanés di dunya, Pamaréntah Féderal sareng Komisi EU kedah marios kawijakanana ka nagara-nagara sapertos kitu. Salaku tambahan, wartawan sareng pangarang anu kapangaruhan peryogi bantosan gancang ti Jerman sareng Éropa, contona ngalangkungan ngaluarkeun visa darurat anu teu birokrasi.
Wartawan, pangarang jeung penerbit, buku, koran jeung majalah nyieun kontribusi penting pikeun démokrasi jeung kabebasan. Éta pisan sababna naha urang resolutely komitmen kana kabebasan ekspresi, informasi jeung kabebasan pers. Ngadukung petisi kami sareng gabung kami pikeun hak-hak dasar ieu! Pikeun kecap jeung kabebasan!

Laku lampah urang ngajaga média sibuk sareng mastikeun yén masalah kamanusaan anu penting ieu henteu hilap. Punten bagikeun proyék kami dina Facebook! Upami anjeun ngadukung tujuan kami, kami bakal ngahaturkeun sumbangan pikeun kami tiasa neraskeun kampanye sacara permanen. Malah sababaraha euro ngadamel bédana! Babagi téh miara. Punten bantosan padamelan amal urang.

Tempat hadé
PayPal


[gallery_bank type = "gambar" format = "masonry" judul = "true" desc = "false" responsive = "true" display = "dipilih" no_of_images = "40 ″ sort_by =" acak "animation_effect =" bouncing "album_title =" leres ”album_id =” 11 ″]

Gambar tina artikel pencét
laporan video ti radio jeung televisi
Ngarojong kampanye kami

Saatos sababaraha pamasangan lampu pulitik projected onto gedong Kadutaan di Turki jeung Arab Saudi, seniman lampu ti PixelHELPER struck deui dina Kemis wengi. Aranjeunna protés ngalawan rencana Présidén Erdogan pikeun ngangkat kekebalan pikeun anggota parlemén.

Oliver Bienkowski ti PixelHELPER ngabahas kagiatan kelompok dina wawancara.

Mr Bienkowski, dina dinten Kemis wengi anjeun deui mayarkeun pamasangan lampu ka kedutaan Turki. Anu dipidangkeun mangrupikeun potret Présidén Turki Erdogan salaku Ratu Ibu, garuda kaisar kalayan tandatangan AKP sareng judul pseudo tina "Völkischer Beobachter" anu maca: Reichstag masrahkeun kakuatan ka Erdogan. Naon kahayang anjeun hayang nganyatakeun atawa kritik kalawan proyéksi ieu?

"Urang geus nempatkeun ramo urang dina tatu" Simkuring hayang nunjuk kaluar masalah di Turki hasilna tina ngangkat tina kekebalan ampir sakabéh anggota parlemen. Erdogan ayeuna nyobian ngarobih nagara janten diktator présidén - ieu pastina anu dipikirkeun ku para intelektual sareng seniman di Turki sorangan. Kami ngan ukur hoyong nyandak inisiatif, khususna ngeunaan perjalanan Rektor ka Turki. Kami ngan ukur hoyong masihan Ibu Merkel sapasang karikatur seni cahaya sareng nyempad peran Erdogan. Kusabab kitu urang ngaduruk Erdogan ka kedutaan Turki kalayan kecap "Gusti nyalametkeun Ratu" - kapala Ratu sareng ngan rupa Erdogan. Motif anu sanésna ngajelaskeun nyalira. Daripada swastika, garuda kaisar ngagaduhan logo AKP Pak Erdogan dina éta. Sareng judul ieu tina "Völkischer Beobachter" hartosna Erdogan nguatkeun dirina ngalangkungan henteu kuat ieu anggota parlemén sahingga sigana ogé ngalir kana sistem présidén ieu anu dipikahoyongna pisan.

Éta sanés babandingan anu anjeun parantos dilakukeun antara Erdogan sareng Hitler, sareng kapungkur aya sora anu kritis. Naha anjeun badé neraskeun ngabandingkeun ieu pikeun ngahudangkeun jalma?

Saur kuring yén sadaya jalma anu lahir di Jérman ngagaduhan kawajiban bersejarah pikeun ngalawan ngalawan nyegah diktator sapertos kitu sareng cara diktator sapertos anu dianggo di Turki. Kuring pikir yén lamun ningali 1933 sareng Unduhan Aktipkeun sareng ningali kumaha Erdogan ngurus pers, seniman sareng oposisi, maka sadayana pasti ningali sajajarna. Saha waé anu nyobian nolak ieu kedah leres-leres muka panon sareng maca kana subjekna, sabab éta anu kajantenan ayeuna.

Sakeudeung ngeunaan prosedur tadi wengi: Naha aya gangguan atanapi anjeun kahalangan ku cara naon waé dina waktos tindakan?

Tadi peuting éta leuwih kawas pilem "Ocean's Eleven". Kami angkat ka dinya sareng tilu jalmi sareng hiji awéwé anu pikaresepeun sok ngaganggu pulisi saat-saat nalika kami bersinar karikatur seni ringan ieu dina gedong salami lima dugi ka sapuluh detik. Teras we sok nyandak poto. Waktos ieu urang angkat ka Kedubes ti payun sareng sanés ti tukangeun, dimana témbok ageung. Waktos Ieu kami pikir urang kedah nempatkeun éta séntral. Kami ngatur éta ogé sareng pulisi henteu terang. Éta ogé saé, sabab éta nyalametkeun aranjeunna damel sareng kami ogé, ku kituna urang tiasa nyebat éta dinten sateuacanna. Poto ieu ayeuna ogé online. Kumaha réaksina dugi ka ayeuna? Poto anu rajin dibagikeun ka sakuliah Éropah jeung sakuliah dunya, sagampil kami hayang aranjeunna janten. Kami hoyong netelakeun sareng nunjukkeun masalah. Kami pikir Erdogan parantos nampi pesen ieu. Kuring ogé ngajaga ramo kuring pikeun sadayana yén sora ieu salah dina dinten Jumaah sareng sadayana tiasa ngajaga kekebalanna.


[gallery_bank type = "gambar" format = "masonry" judul = "true" desc = "false" responsive = "true" display = "dipilih" no_of_images = "13 ″ sort_by =" acak "animation_effect =" bouncing "album_title =" leres ”album_id =” 7 ″]

Video kampanye sareng penampilan TV | DeutscheWelle |


tagged: