Kapaksa tenaga kerja kélangan Bou Arfa A peringatan Holocaust di Maroko

Demolasi ku 2 bulldozers ngaliwatan nagara Maroko Obeliskna nyaéta sundial sareng teu aya hubunganana sareng peringatan Uygur.

Sanajan seuseueurna penduduk Muslim cicing di Maroko, Uighurs teu dirojong di Cina. Kami ngawangun peringatan kanggo ieu, anu ngan ukur diémutan ku pencét Arab saatos koran di Israél ngalaporkeun ngeunaan bentuk anu sami sareng peringatan Berlin Holocaust. BBC Arab ngalaporkeun dina proyék éta. Ieu nyababkeun hiji boomerang pers internasional dimana laporan éta henteu komitmen deui ka Uyghurs tapi konflik Israel / Paléstina. Karya seni suksés!  

Carita Maroko Holocaust di Wikipedia henteu kantos nyebatkeun kubu pagawé budak di gurun tempat urang Yahudi maot. Peringatan urang ancur ku Kamentrian Interior Maroko saatos sataun diwangun. Kami nyandak masalah kuli paksa kana sajarah Maroko di Wikipedia dina raraga merangan pamalsuan sajarah sareng anti-Semitism. Sareng éta sanaos mangrupikeun pamasangan seni ti mimiti pikeun nunjukkeun palanggaran HAM ku Cina ngalawan Uyghurs. 

Boomerang seni sakali deui ngalaksanakeun arc kreatif pikeun ngalawan rasisme anti Islam sareng nyarioskeun ka buruh kapaksa hilap di Wikipédia.

Hanjakalna, Maroko henteu terang rupa rupa karya seni. Tim éta
Dina situs Maroko urang, kalayan réplika menara Orthanc ti Lord of Cingjing, otoritas Maroko ngajantenkeun hirup. Hiji pawon sup kanggo 500 urang ti Jerman THW nyita, kubur pikeun padamelan pamekaran Jerman sareng buldoser musnah sareng toko bakeri pangembangan, ti mana penduduk langsung nguntungkeun, dirobih ka darat. 

D

Di kubu tenaga kerja dipaksa di Maroko, rébuan jalma maot digawé di karéta api Sahara. Hasilna, Maroko ogé gaduh carita Holocaust. Aranjeunna nyebat Bouarfa anu Auschwitz ti gurun

Surat Terbuka ka Raja Mohammed 6 Maroko.

Anu Maha Suci Mohammed VI, Seni sanés kajahatan. Organisasi urang Jérman pikeun HAM & pikeun promosi seni & budaya geuwat kudu ngadu'a ka anjeun ngeunaan palanggaran HAM serius di Maroko. Éta sadayana dimimitian ku dapur sup sélulér pikeun Afrika, anu pejabat pabejaan anjeun di Tangier parantos nyita ti saprak Méi 2018 sabab urang kedahna hoyong ngajual sup sacara komersil di Marrakech. Salami sataun ayeuna urang ningali jalma-jalma tuang tina kaléng sampah sareng dapur sup kami pastina bakal ngabantosan sababaraha urang supados kenyang. Naha pajabat anjeun ngarobih kebon seniman urang? Otoritas anjeun henteu némbalan kana aplikasi gedong di Séptémber 2018. Unggal dinten urang nyobian hubungan sareng administrasi anjeun ngalangkungan sadaya saluran di nagara éta ti Parlemén ngalangkungan kedutaan Maroko anjeun, anu henteu jalan. Aranjeunna henteu kantos ngajawab. Dina Désémber 2018, pagawé pamekaran PixelHELPER kami Tombia Braide maot kusabab anjeunna kesel pisan kusabab tingkah polah para pejabat anu anjeunna maot kusabab serangan jantung. Tangtosna, anjeunna dikubur salaku mémori tanpa aya anu hadir sareng anu disalahkeun ditetepkeun ka penjabat Maroko. Kami ngawangun sundial dina émutan anjeunna, éta musnah ku buldoser na. Kami nanem modal € 100.000 di Maroko dina sataun. Dioperasikeun roti roti kaléng pikeun mastikeun stabilitas pangan di Afrika sareng nyayogikeun roti gratis unggal dinten ka désa urang. Jenderal anjeun nyandak pangunjung ti kami ka kantor pulisi ku alesan yén dilarang didatangan ku kami. Pananyaan sareng tuduhan tamu urang bakal janten hianat sareng Freemason henteu kedah ditolerir. Teras aya tamparan kanggo pengunjung urang. Wartawan dicegah tina nganjang ka milik urang ku pulisi dina sababaraha waktos. Sanaos kami gaduh sadaya dokumén pikeun kéngingkeun visa investor di nagara anjeun, kalebet sewa kontrakan 3 taun kalayan pilihan pamésér, pulisi anjeun hoyong ngusir kami pisan. Kami nungtut réparasi karusakan sareng ngawangun deui roti roti kaléng. Anjeun ogé kedah ngawartosan aparat kapulisian lokal anjeun yén seniman sanés téroris. Kusabab éta kumaha urang diperlakukeun. Karyawan urang diancam sacara fisik ku Mkadem, leungeun kénca Caid, henteu nutup liang dina tembok luar kami. Dina Festival Gula, tim kami peryogi suntikan rabies kusabab ngegel anjing. Hanjakalna, departemen kasihatanna di Ait Ourir sareng Marrakech ditutup. Kami nungtut 100.000 euro kanggo rekonstruksi sareng pangapunten pribadi ti kapala pulisi anjeun di Ait Ourir sareng caid di Ait Faska. Anu henteu pernah nyarios ka diri urang sorangan tapi ngan ukur komunikasi sareng anu nonton. Kusabab kekerasan pulisi ngalawan tamu kami, kami meryogikeun 100 karyawan pilihan kami salami 100 taun ti Ait Faska & Ait Ourir pikeun ngagarap proyék seni urang.

Anu dipasihan kuli tenaga kerja dipaksa di Maroko. Seueur urang Yahudi anu maot di dieu.

Dina usum panas 1942 ngadatangan Dr. Misi Palang Merah Internasional Wyss-Denant (IRC) mingpin kubu Boudnib, Bou Arfa sareng Berguent. Dinten ayeuna henteu émut panonpoé di désa jauh ieu.
Batang hideung ngabentuk peringatan Holocaust dina hiji unit. Sémah ngumbara ngaliwatan ieu
Simulasi panginget peringatan Holocaust di dunya
Penampilan sateuacan karusakan. Konstruksi 1 sataun sareng 10 Maroko.
Ogé mural ku Walter Lübecke musnah sareng dicét. Bendéra EU rusak dina taneuh.

Total aya 14 kubu tina sababaraha jinis sareng 4.000 lalaki di protéktorat Perancis Maroko. Anu katilu nyaéta urang Yahudi anu ngagaduhan sababaraha rupa kabangsaan. Anu narapidana sadayana lalaki kecuali di Sidi Al Ayachi, anu ngagaduhan awéwé sareng murangkalih. Sababaraha kubu dijaga penjara, nyaéta penjara nyata pikeun lawan politik rézim Vichy. Anu sanésna disebat kubu transit pikeun pangungsi. Anu sanésna disayogikeun pikeun padamel asing. Atanapi urang Yahudi di kubu Bou Arfa di handapeun Vichy, Rails Transsahara janten simbol anu penting pikeun kerjasama sareng Reich Katilu. Ku alatan éta, aya kabutuhan pisan pikeun pagawé. Jalma anu teu tiasa deui damel seueur paéh.

Rébuan Republik Spanyol janten tanggung jawab dina kelompok pagawé asing pikeun pangwangunan sareng pangropéa tina jalur karéta. Laju dina ngerjakeun saatos ngégatan penindasan Franco nyaéta pangperangan sareng henteu nyiksa manusa.Kerja Spanyol parantos janten pidana nyata. Urang Israil diusir ti Éropa Tengah sareng Komunis Perancis parantos ditaros di dinya. Kahirupan sapopoé aya pikasieuneun. Seueur anu maot ku panyiksa, panyiksaan, panyakit, lapar atanapi haus, kalajengking atanapi ngegel oray.

Gudang Berguent (Ain Beni Mathar) dioperasikeun ku Jurusan Produksi Industri. Éta khusus disimpen pikeun urang Yahudi (155 dina bulan Juli 1942 teras 400 di awal 1943 numutkeun laporan CRI). "Tapi kanyamanan spiritual éta henteu ngirangan kanyataan yén kubu Bergue mangrupikeun anu paling parah," saur Jamaa Baida. Palang Merah dipenta pikeun nutup, urang Yahudi anu cicing di Bergued, khususna ti Éropa Tengah, sateuacanna ngungsi ka Perancis. Sukarelawan Legiun Asing demobilisasi saatos éléh taun 1940 teras dilebet kusabab "alesan administrasi". Kitu kasus Saul Albert, warga Turki anu sumping ka Perancis di 1922. Anjeunna dibui di Bergua dugi ka dibébaskeun dina Maret 1943. Dina buku harian anjeunna nyerat:

“10. Pébruari (1941): Batu pegat sadidinten. 2 Maret ...: Serah ka kelompok kalima sareng urang Yahudi Jerman. Abdi henteu resep pisan. Pagaweanna henteu sami; Urang kedah ngadamel ballast ... 6 April: Kami moal tahan deui hirup ieu. Abdi muriang, nyeri huntu ... 22 Séptémber: Rosh Hashanah: Teu aya anu hoyong damel ... 1 Oktober: henteu tuang ... "

Para penjaga, seueur di antarana nyaéta Jérman, kalakuanana zalim, mumusuhan, sareng jahat. "Sakuduna gabung dina NS-SS anu kondang." Sababaraha tawanan kabur, dugi ka Casablanca sareng ngagabung pasukan.

Di Boudnib, kota alit anu gaduh 10.000 jiwa, barak militér anu ayeuna mangrupikeun saksi terakhir ka kemah tentara Perancis. Warga anu langkung lami nyimpen fragmen ingetan: "Kuring tiasa ngawartosan anjeun dua hal pasti. Anu kahiji nyaéta jangjang Boudnib, anu kalolobaanana diwangun ku urang Yahudi. Anu kadua nyaéta seuseueurna kémping kota anu dididik di SD ”(Majalah Tel Quel No. 274, 19-25 Mei 2007).

Maurice Rue, wartawan komunis, magang di dinya. Anjeunna ngawartoskeun ka kami yén "tina 40 tahanan, tilu suku mangrupikeun Komunis, Sosialis sareng Gaullis sateuacan 40 urang Yahudi sumping sababaraha bulan."

Saatos Amérika badarat dina 8. Nopémber 1942 ngagabung sareng Maroko di sisi Sekutu. Dina Januari 1943, Sekutu patepung dina konperénsi di Casablanca. Perjangjian strategis sareng militér ditandatanganan. Teu lami saatosna dimimitian ku serangan ka Sisilia (Operasi Husky, Juli 1943) tungtung Éropa anu dijajah ku Jérman.

Pangwangunan di Bou Arfa henteu ngaganggu sareng kaayaan éta teu parobih langkung saé. Éta langkung saé dibayar ti tahanan Itali sareng Jerman ngagantikeun Komunis sareng Yahudi. Nanging, konstruksi Trans-Sahara tetep tetep naraka. Proyék éta, anu ditunjuk minangka salah, ditinggalkeun ku Perancis ngan 1949.

Upami teu kitu, bantalan gancangna dileungitkeun antara tungtung 1942 sareng awal 1943.

Dokumentasi ku Bill Cran sareng Karin Davison, ditayangkeun dina Arte, ent

 

Peringatan Holocaust munggaran di Afrika Kalér 

Tanda ngalawan minoritas anu dianiaya di seluruh dunya. Pangwangunan peringatan Holocaust munggaran di Afrika Kalér dimaksudkeun pikeun dijantenkeun sumber inpormasi ngeunaan Holocaust pikeun sakola sareng penduduk.

Nalika unggal blok sia sarébu kecap. Tanggal 17.07 Juli, padamelan pangwangunan dimimitian dina peringatan Holocaust munggaran di Afrika Kalér. Kami ngawangun steles pikeun masihan pangunjung di labirin blok abu-abu perasaan henteu mampuh sareng sieun maot ku jalma-jalma di kamp konsentrasi harita. Kami hoyong nyiptakeun tempat di Afrika Kalér anu ngingetkeun jaman digital. Pemirsa aya di dinya sareng live stream dina situs konstruksi sareng tiasa mangaruhan jumlah padamel sareng blok anu badé didamel ku sumbangan anjeun. Langkung seueur nonton sareng nyumbang, beuki ageung peringatan Holocaust janten.

Peringatan Holocaust di Marrakech cenah anu pangpentingna di dunya. Ukuran 5 ukuran Peringatan Holocaust di Berlin engké bakal aya dina batu 10.000 anu dijejeran sakitar pusat inpormasi anu ngadidik sémah ngeunaan Holocaust.

Pendiri Yayasan PixelHELPER, Oliver Bienkowski, milari namina namina dina pangkalan data Yad Vashem sareng mendakan sababaraha éntri, teras anjeunna katingali dimana peringatan Holocaust salajengna di Afrika sareng mendakan ngan ukur di Afrika Kidul. Kusabab éta sapertos satengah perjalanan dunya ti Maroko, anjeunna mutuskeun ngawangun pangingatan Holocaust dina situs PixelHELPER. Sipat tatangga sadayana kosong, janten aya rohangan pikeun ngawangun stel 10.000 sahenteuna. 

???????????? can`t nonprofit kami ngalakukeun tanpa sumbangan nanaon anjeun ???? Dina nami kasabaran, urang shoulderstand claimsoft bener teu sabar Intoleransi ??????? ?????????